מניית אימאג'סט עולה ב-25%. הסיבה: החברה המתחרה נרכשה בפרמיה גדולה

מניית אימאג'סט  שנמצאת בשליטת קרן פימי, מזנקת בזכות זינוק במתחרה MAXAR שמנייתה עלתה ביום שישי ב-125% על רקע הצעת רכישה

 | 
telegram

חברת אימג'סאט (ISI) בשליטת קרן פימי, המתמחה במתן פתרונות איסוף מודיעין מהחלל לגופים ביטחוניים ולקוחות פרטיים, שיגרה בהצלחה את לווין התצפית  EROS-C3 לחלל. הלווין בבעלות אימג'סאט, פותח ויוצר בתעשייה האווירית ושוגר ממשגר "פאלקון 9" של חברת SPACEX בבסיס חיל החלל האמריקאי ונדנברג בקליפורניה, ארה"ב.

EROS-C3 הינו לוויין תצפית מתקדם בזכות שילוב יכולות טכנולוגיות המאפשרות צילום ברזולוציה גבוהה במספר ערוצים במקביל. הלוויין מצטרף לקונסטלציית לווייני התצפית EROS-NG™  אותה מפעילה חברת אימג'סאט .

לאחר שיגורו נכנס הלוויין למסלולו סביב כדור הארץ והחל לשדר נתונים לתחנת הקרקע. מהנדסי חברת אימג'סאט, יחד עם מהנדסי התעשייה האווירית, החלו בסדרת כיולים ובדיקות מתוכננות מראש לאימות תקינותו ורמת ביצועיו של הלוויין, עד לכניסתו לפעילות מלאה בתקופה הקרובה. הלווין צפוי לספק שירותים למערך הלקוחות הקיים של החברה וכן ללקוחות חדשים המביעים עניין רב ביכולותיו.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

יו"ר אימג'סאט, גילון בק, שותף בכיר בקרן פימי אמר עם הדיווח על השיגור המוצלח "שיגור לווין EROS-C3  להיום הוא בשורה לחברת אימאג'סאט. השיגור הופך את אימאג'סאט  לחברה מובילה בתחום החלל בישראל ובעולם והצלחתו תאפשר לנו להאיץ את צמיחת החברה. בזכות העליונות הטכנולוגית של לוויין  EROS-C3  קיים פוטנציאל של פתיחת שווקים מסחריים חדשים בפני ISI . קרן פימי מאמינה בתעשיית החלל הישראלית ואנו משוכנעים כי אימאג'סאט תמשיך לצמוח ולהתפתח לכדי ביסוס מעמדה כחברה גלובאלית, מצטיינת ומובילה עולמית בתחומה".

מנכ"ל ISI, נועם סגל אמר: "שיגור  EROS-C3 לחלל היום  מהווה הישג משמעותי לחברת החלל הגדולה בישראל, חברת ISI. יכולותיו הטכנולוגיות המתקדמות ממצבות אותנו בקדמת הבמה העולמית בתחום החישה מרחוק. הלוויין יאפשר לנו להרחיב ולשפר את סל השירותים הייחודי הכולל, בין היתר, צילומי לוויין ברזולוציה גבוהה מאד לצד פיתוח אפליקציות אזרחיות ייעודיות מבוססות בינה מלאכותית ללקוחותינו הקיימים והחדשים כאחד".

יו"ר התעשייה האווירית, עמיר פרץ אמר "עבור התעשייה האווירית גם השמיים אינם הגבול. שיגור לווין C3  EROS ממחיש את היותנו פורצי דרך גם בעולמות החלל. תוכנית החלל של ישראל נשענת על תשתית מרשימה של טכנולוגיות שפותחו בתעשייה האווירית בשיתוף עם מערכת הביטחון, האקדמיה ומשרד המדע והטכנולוגיה. תוצרי הלווין ששוגר היום והממצאים החשובים שישדר לתחנת הקרקע, יסייעו לתעשייה האווירית לפתח טכנולוגיות חלל בתחום האזרחי, לטובת שיפור איכות החיים בעולם כולו".

מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי: "בהיותה בית החלל של מדינת ישראל, מהווה שיגור לוויןEROS-C3 היום, ביטוי נוסף ליכולות הטכנולוגיות המתקדמות של התעשייה האווירית. לאחר תהליך משמעותי של עבודה על הלוויין, במסגרתו עמלו מיטב המוחות של עובדות ועובדי התעשייה האווירית על פיתוחו וייצורו, החל הלווין לשדר נתונים אל תחנת הקרקע. התעשייה האווירית פועלת בשיתוף פעולה עם מוסדות אקדמיים, עמותות ויזמים מישראל ומחו"ל ועוד, לקידום הישגים טכנולוגיים, מחקר מדעי ולפיתוח טכנולוגיות חלל עתידיות".

לוויין ה-EROS-C3 הוא חלק ממשפחת לווייני התצפית מסדרת OPTSAT3000 המפותחים ומיוצרים בתעשייה האווירית. יכולות הצילום הגבוהות של הלוויין הופכות אותו לפורץ דרך בתחום לווייני התצפית. בלוויין מותקנת מצלמה פרי פיתוח וייצור של חברת "אלביט מערכות", מצלמת חלל מתקדמת במשקל קל המספקת ביצועים ברזולוציה גבוהה מאד עבור יישומים ומשימות מגוונות.


אימג'סאט מעניקה ללקוחותיה הבינלאומיים פתרונות מודיעין מהחלל, המבוססים בין היתר על לווייני התצפית ממשפחת  EROS מתוצרת התע"א ולוויני 'חלל חדש' קלי משקל פרי פיתוחה. הפתרונות שמספקת החברה משלבים לווייני תצפית ברזולוציה גבוהה מאד ובמגוון סנסורים, מערכות שליטה ובקרה ומערכות אנליטיקה ואפליקציות אזרחיות מבוססות בינה מלאכותית (AI) לעיבוד הדמאות לוויין ותוצרים מודיעיניים אחרים.

החברה הוקמה לפני 24 שנה בידי התעשייה האווירית ואלביט מערכות. בנובמבר 2017 רכשה קרן ההשקעות הפרטית פימי את השליטה באימג'סאט מידי התעשייה האווירית,  בהובלת גילון בק, שותף בכיר בקרן פימי, שגם מכהן מאז כיו"ר החברה. ביולי 2020 נכנסה דיסקונט קפיטל כבעל המניות השלישי בגודלו. בפברואר 2022 הונפקה חברת ISI בבורסה בתל אביב. 

בינתיים מדובר על הנפקה מאכזבת - המניה ירדה ב-30% בתשעה חודשים מאז ההנפקה לשווי של 850 מיליון שקל. מדוחות הרבעון השלישי עולה כי החברה הכניסה 7.2 מיליון דולר ברבעון השלישי של השנה, קיטון של 3.1% מהרבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי שלה עלה בכ-44.3% לעומת אשתקד והסתכם בכ-1.2 מיליון דולר. עלות המכר הייתה ללא שינוי והסתכמה בכ-2.4 מיליון דולר, עם פחת והפחתות של 776 אלף דולר, השאיר לחברה רווח גולמי של 4 מיליון דולר, ירידה מהרבעון המקביל אשתקד.  ההוצאות התפעוליות כולן עמדו על כ- 2.6 מיליון דולר, מה שהשאיר את החברה עם רווח תפעולי של כ- 1.3 מיליון דולר - ירידה של 11% מהרבעון המקביל אשתקד.  

בשוק שירותי הלווין קיימות כיום מספר חברות מובילות, כשחברת maxar נמצאת בין 3 החברות הללו. גם חברת airbus ואימגא'סט נמצאות בשלישייה הזאת. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות