מנכ"ל כלל ביוטכנולוגיה: "15 שנה חיכינו, הגיע הזמן לראות תוצאות"

חברת הביוטק מדיוונד, שכלל ביוטכנולוגיה מחזיקה ב-22% ממנה קיבלה אישור FDA;  אסף סגל, מנכ"ל כלל ביוטכנולוגיה מסביר על המשמעות ועונה על שאלה חשובה: למה זה לא משתקף במחיר המניה והאם 2 תרופות נוספות בדרך לאישור
 | 
telegram
(3)

חברת הביוטק מדיוונד, שמפתחת פתרונות לתיקון רקמות וחידושן, הפכה לאחת החברות הישראליות המעטות שקיבלו אישור שיווק לתרופה מקורית מרשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA). לכאורה, מכך מרוויחה גם כלל ביוטכנולוגיה שמחזיקה כ-22% ממניות החברה שנסחרת בוול סטריט. אלא ששוויה של מדיוונד ירד בשנה האחרונה בכמחצית, ל-80 מיליון דולר. מכירות החברה מסתכמות בכ-20 מיליון דולר, אך ההפסדים גדולים.

האישור שקיבלה מדיוונד הוא לתרופה-משחה בשם נקסובריד (NexoBrid) שמיועדת להסרת רקמה שרופה ומתה במבוגרים שנפגעו מכוויות - בדרגה בינונית עד קשה. זו תרופה יעילה במקרה שהכוויה מכסה 3% עד 30% משטח הגוף. הטיפול הוא תחליף לטיפול כירורגי שכרוך באובדן דם, השתלת עור וחשיפה לזיהום.

לכאורה, זו אמורה להיות בשורה טובה לכלל ביוטכנולוגיה, שהפרוטפוליו שלה פותח את 2023 עם אישור FDA ראשון לאחר יותר מעשור. אבל מדיוונד לא ממש התרוממה בעקבות הדיווח - אולי הוא היה צפוי ואולי אלא כמויות גדולות של אופציות שהונפקו ויוצרות לחץ על עליית המניה. בחודש אוקטובר הודיעה כלל ביוטכנולוגיה, המשקיעה בחברות בתחום מדעי החיים, כי מדיוונד גייסה כ-30.5 מיליון דולר בהנפקה פרטית וברישום מניות למסחר. התגובה לכך הייתה דילול המשקיעים ב-34% ונפילת המניה ב-30% באותו חודש.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בחברה ציינו כי השקת התרופה החדשנית בארה״ב צפויה ברבעון השני של השנה וכעת ה-FDA בוחן 2 תרופות נוספות בפורטפוליו של כלל ביוטכנולוגיה, העשויות לקבל אישור במהלך השנה. חשוב לציין כי למדיוונד הסכם מסחור בלעדי בצפון אמריקה עם Vericel Corporation (נאסד״ק: VCEL). לפי הסכם המסחור, תקבל מדיוונד מ-Vericel תשלום אבן דרך בסך 7.5 מיליון דולר עם קבלת אישור FDA לשיווק NexoBrid. מדיוונד מעריכה, כי Vericel תשיק את NexoBrid בארה"ב ברבעון השני של 2023. NexoBrid כבר אושרה לשיווק ב-43 מדינות.

"אישור NexoBrid בארה"ב מהווה הישג מרשים למדיוונד, לכלל ביוטכנולוגיה, ולביומד הישראלי. האישור של NexoBrid מוסיף לחולים בארה"ב אפשרות טיפולית מתקדמת ויעילה בכוויות תרמיות חמורות, שכבר מאושרת באירופה, יפן והודו. במשך שנים רבות האמנו ותמכנו במדיוונד, ויחד צעדנו במסלול פיתוח ארוך ומורכב עד לקבלת האישור", אומר המנכ"ל שלה כלל ביוטכנולוגיה, אסף סגל.

הייתה לכם שנה פחות טובה. בכלל, למניות הביומד. זו בשורה מעודדת?
"השוק הכי משמעותי בעולם היום הוא עדיין ארה"ב, ולכן חוץ מזה שהאישור הזה אומר משהו, בסוף זה גם השוק של הכסף הגדול ביותר. למדיוונד יש הסכם הפצה בארצות הברית וזה עוזר מאוד, גם לנו, שמחזיקים במניות שלה כי לפי הסכם המסחור היא תקבל הרבה כסף (7.5 מיליון דולר, א"י) קבלת האישור לשיווק. או אז תהיה חלוקת רווחים מהמכירות בצפון אמריקה. זה בדיוק מה שמדיוונד יודעת לעשות: לקחת מוצר שמשווק במליוני דולרים, ולהפיץ בארצות הברית בהרבה יותר כסף. אני מקווה שהמכירות תהיינה משמעותית וגדולות כדי שנראה את הפוטנציאל בשנים האחרונות. מעבר לכך, זה שוק מאוד גדול שיכול לעניין הרבה מאוד שחקנים".

ובכל זאת, המניות יורדות.
"מדד הביומד ירד השנה בחצי, ככה גם חלק גדול מהנאסד"ק. הרבה מאוד דברים השפיעו. אני לא מתעסק במניה אלא ביצירת ערך. בסוף, כלל היא חברת השקעות".

וזה הערך. המניה.
"מדיוונד היא חברה שיש לנו נתח גדול בה. אנחנו מתעסקים בה כי היא חברה ציבורית והפוטנציאל שלה משפיע עלינו. אם נניח רגע את המניות בצד, יש לה הרבה מאוד פוטנציאל. לנו, בפורטפוליו, יש השקעות ציבורית ופרטיות. גמידה סל היא חברה שנסחרת, ואנחנו מקווים שתקבל במהלך 2023 אישור לתרופה שלה, שמטפלת בסרטן הדם. זו גאווה לאומית".

תסביר. 
"גמידה סל בונה מפעל בקריית גת. לביומד הישראלי, זו גאווה גדולה. חלק מהמנהלים בגמידה אומנם לא ישראלים, אבל המוצר הישראלי. אם יהיו לנו 2 תרופות מאושרות בשנה הקרובה - זו בשורה".

כלל השקיעה כבר עשרות מליוני דולרים בשתי החברות. היא מחזיקה ב-4% מגמידה סל, בה החלה להשקיע לפני 15 שנה. חברות נוספות שבהן היא משקיעה - ביוקין, Cactus (נאסד״ק: CCTS),  (נאסד״ק: GMDA), eXIthera ו-Elicio.

"ביוקין לא נסחרת בבורסה. המוצר שלה נמכר ברישיון לחברה נסחרת, ביוליין. שים לב שאנחנו מחזיקים בזכויות בנכס הספציפי שלה, לא במניות. כלומר, אנחנו לא כפופים לדילולים. זה נכס מאוד מבוקש. אם יתקבל אישור נהנה מפירות הנכס. אנחנו מחזיקים ברבע מביוקין, שיש לה זכויות במוצר הספציפי הזה".

מצד שני, זה גורם למשקיעים לחשוב שהצלחה שלה תניב לכם מעט מאוד פירות. מה ההצלחה הזאת תעשה לדוחות שלכם?
"אנחנו חברת השקעות ולא קרן. לכן לא אלה לא השקעות שאתה רואה אותם בדוחות. אם מדיווונד תעלה עכשיו ב-50 אחוז, הערך בספרים לא ישתנה. אני מסכים איתך, הייתי רוצה שתהיה מובהקות מאוד גבוהה. מצד שני, לגבי ענף הביומד, המניות השנה היו מאוד מוטות, בעיקר בגלל הקושי במימון. כל חברה שרוצה שמשערים או חוששים שתקבל כסף, זה משפיע על המניה שלה. אין ספק שהתוצאות של 2023 כרוכות באישור לגבי התרופות הבאות. 15 שנה חיכינו לזה, עכשיו הגיע הזמן לראות את התוצאות".

מתי יתחילו מכירות?
"בזכות זה שיש למדיוונד שותף אמריקאי, שהשקיע כבר בשיווק וכבר גייס אנשי מכירות, מאמין שבמהלך 2023. אני מקווה שבמחצית הראשונה. מעבר לתזרים שלנו יעשה טוב לאמריקאים שזקוקים לתרופה. זה לא משהו שייקח הרבה מאוד זמן. ההשקה תהיה ברבעון השני של השנה. אני מקווה ש-2023 תהיה ה'שואו דאון' - גם כדי להראות לבעלי המניות שלנו מה זה עשה. ההצלחה שלנו לא תלויה רק בחברות הציבוריות, אלא גם בהשקעות הפרטיות שלנו".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    קשקשן
    ש.ק 02/01/2023 18:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חוזר על אותן מאמר מלפני חצי שנה
    סגור
  • 1.
    מנייה מסריחה אני נשרפתי שם עוד
    אנונימי 01/01/2023 20:43
    הגב לתגובה זו
    4 0
    מהימים שנוחי דנקנר נשרף שם.לא לגעת לא לתת להם חצי שקל הכל חלומות ודמיוניות
    סגור
  • כל המשקיעים הפסידו
    dw 01/01/2023 22:57
    הגב לתגובה זו
    0 1
    זה אמנם מצער שאתה, אני ושאר המשקיעים מופסדים על הנייר אבל ככה זה בכל מניה הנסחרת פחות או יותר בשפל היסטורי. בשוק ההון צריך להסתכל קדימה. המניה של כלל ביו נסחרת כיום בש"ש של כ 100 מלש"ח, ולאור האחזקה בחברות ביו מעניינות כמו מדיוונד זה נראה כמו תמחור די זול. בשיאה המניה נסחרה ביותר מפי 10 מהיום. אם היום המניה ב 70 הרי שבשיא המניה הגיעה אפילו ל 900 כמדומני.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות