הראל רוצה לרכוש את ישראכרט ב-2.7 מיליארד שקל
דירקטוריון ישראכרט ישראכרט +0.35% ישראכרט 1,420 +0.35% בסיס:1,415 פתיחה:1,422 גבוה:1,423 נמוך:1,414 תמורה:8,077,044 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: דן בהצעה של חברת הביטוח הראל לרכוש את ישראכרט בתמורה לכ-2.6-2.7 מיליארד שקל. מדובר על פרמיה של 25% על המחיר בשוק, אבל על מחיר קרוב למחיר ההנפקה לפני 3.5 שנים ומחיר שהינו מתחת להון העצמי של החברה. כמו כן, מדובר על מכפיל רווח של 10 שהינו מכפיל יחסית נמוך.
האינטרס של הראל בעסקה ברור - הראל שחולשת על כל תחומי הביטוח וניהול הכספים רוצה גם את תחום ההלוואות וכרטיסי האשראי בדומה למהלך של כלל לרכישת מקס (מהלך שלא ברור אם ייצא לפועל). השאלה אם זה מהלך נכון עבור בעלי המניות של ישראכרט שמנוהלת על ידי רן עוז?
ההצעה של הראל הוגשה בשיטה של מיזוג משולש הופכי. ביצוע העסקה, ככל שהצדדים יחתמו על הסכם מחייב שיאושר בידי הדירקטוריונים של ישראכרט והראל, יהיה כפוף לאישור האסיפה הכללית של ישראכרט וכן הרגולטורים השונים.
בן המבורגר, סגן יו"ר דירקטוריון הראל השקעות, המוביל את המהלך מטעם הראל מסר: "מזה זמן רב אנו שוקלים בקבוצת הראל מגוון מהלכים אסטרטגיים לשם גיוון מקורות הרווח של הקבוצה והוספת רגל פעילות נוספת לצד הפעילויות הקיימות והיציבות שלנו בענפי הביטוח והפיננסיים. שוק כרטיסי האשראי נבחן על ידינו לעומק מזה תקופה ארוכה ומכאן הצעתנו לדירקטוריון ישראכרט. בכוונתנו כי ישראכרט תמשיך ותפעל כחברה עצמאית ונפרדת, כשבמקביל נאפשר לה ליהנות מהניסיון העיסקי, האיתנות הפיננסית והמוניטין של הראל ובכך תוכל החברה להאיץ את תוכניות הצמיחה שלה.
"אנו בטוחים כי רכישת ישראכרט בידי הראל תעניק הצעות ערך טובות יותר לציבור בישראל, במיוחד ללקוחות פרטיים וכן לעסקים קטנים ובינוניים, ובכך תגביר הרכישה באופן ניכר את התחרות ביחס לאלטרנטיבות הקיימות במערכת הבנקאית ובשוק המימון החוץ-בנקאי. הראל השקעות הציעה לשלם בעבור ישראכרט פרמיה משמעותית של כ- 28% על מחיר השוק, מתוך תפיסה כי מדובר בעסקה אסטרטגית לטווח ארוך. מבנה המימון של העסקה טרם נקבע אך בשל חוסנה הפיננסי של הראל ויחסי הנזילות שלה, קיימות לה מגוון אפשרויות זמינות להשלמת העסקה. להראל השקעות קיימות יתרות נזילות בסך של כ-2 מיליארד שקלים בעוד החוב ברוטו שלה עומד על פחות מ-600 מיליון שקלים".
כך או אחרת, לאחרונה אישר דירקטוריון ישראכרט את תכנית ההתייעלות שתביא לחיסכון של 65-55 מיליון שקל לשנה. בהנחה שאכן זה יהיה הסכום, ישראכרט צפויה בהערכה גסה להגיע לרווח שנתי של 260-300 מיליון שקל. בהינתן המספרים הצפויים האלה, נראה שהעסקה (ככל שתצא לפועל) נעשית במחיר טוב מהזווית של הראל.
לאחרונה פרסמה ישראכרט דוחות לרבעון השלישי - החברה אומנם קיבלה מכה בגלל שינוי ההסכם מול בנק הפועלים (להרחבה), אבל בהינתן הגידול בפעילות כרטיסי האשראי במקביל לגידול בהלוואות, נראה שהחברה עשויה לסגור את הירידה שנוצרה מוקדם מהצפוי, במיוחד על רקע ההתייעלות הצפויה כפי שנמסר היום, אך היה ידוע וברור שתצא בקרוב. בפועל, היא לא באמת הפתיעה. היא נדרשת.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.למה לחברת בטוח מותר לרכוש חברת אשראי ולבנק אסור ? (ל"ת)אדם אליוט 09/01/2023 14:52הגב לתגובה זו1 0סגור
-
3.העיסקה טובה לישראכרט, להראל? לא ברורdw 09/01/2023 11:54הגב לתגובה זו1 0לבעלי מניות הראל זו לא נראית עיסקה משתלמת במיוחד לקנות את ישראכרט לפי השווי הזה, בשונה ממשקיעי ישראכרט המבסוטים עד הגג.סגור
-
2.רוח גבית להנהלת כללחושי הארכי 09/01/2023 09:20הגב לתגובה זו1 0ההודעה של הראל הבוקר עושה נחת רוח ליורם נווה במלחמתו נגד אקירוב.סגור
-
1.חברות הביטוח הופכות להיות דינוזאורים ששולטות בכל דבר (ל"ת)גבי 09/01/2023 04:43הגב לתגובה זו2 0סגור
-
אז מה? מה זה עוזר לבעלי המניות שלהן?dw 09/01/2023 11:58הגב לתגובה זו1 0את בעל מניות חברת הביטוח לא מעניין שהחברה קונה נכסים במחיר מפולפל. אותו מעניין שהמניה שלו תעלה וזה יקרה רק אם זו תעשה עסקאות אטרקטיביות. לקנות חברת כרטיסי אשראי לפי 2.5 מיליארד שקל לא נראית כמו עיסקה אטרקטיבית במיוחד, בהינתן אלטרנטיבות השקעה שיש כיום בשווקים. למה לא לקנות את בזן למשל, הנסחרת לפי שווי בדיחה של 4 מיליארד? נכון. זה לא סינרגטי. אז מה? אבל זו השקעה הרבה הרבה יותר טובה, כי בזן הולכת להרוויח מדהים השנה. מדהים. מחזיקי מניות הבנקים ראו תשואה יפה על השקעותיהם בשנים האחרונות, בין השאר הודות למכירת נכסים במחיר מכובד. מחזיקי מניות חברת ביטוח רואים את המניות שלהם מפגרות.סגור