"אנחנו מצפים לייצר תשואה של 6-8% לשנה בטווח הארוך"
ארז מגדלי, מנהל ההשקעות הראשי של מגדל בוועידת ההשקעות של ישראל - מדבר על ניהול של 320 מיליארד שקל, על האחריות הגדולה, על הציפיות שלו מ-2023, על התשואה שמגדל מייצרת בנדל"ן מניה ותשתיות ועל גיוון תיק ההשקעות גם לכיוון מזרח אסיה
ניהול השקעות זו אחריות גדולה. ארז מגדלי מנהל ההשקעות הראשי של מגדל אחראי על 320 מיליארד שקל. איך אפשר לנהל חיים כשיש אחריות כבדה כל כך? מגדלי מסביר שעם השנים לומדים לחיות עם זה. יש את החיידק הזה שנקרא "שוק ההון", העבודה אומנם נמצאת שם כל הזמן, השווקים פתוחים גם בשישי, גם בערבים, אבל יש זמן לחיי משפחה, יש זמן לטיולים. כנראה שהכל זה עניין של איזונים. מגדלי גם מאזן את תיק ההשקעות - הא מגוון באופן שוטף את המכשירים, הוא מפזר, הוא מפחית סיכונים.
כשאתה מסתכל קדימה, על השוקים, בתור מנהל השקעות ראשי של מגדל, מה אתה יכול להגיד לעמיתים, איזו תשואה קדימה אתה מצפה? לא חותם להם כמובן, מעריך-מצפה?
מגדלי: "התיק הכללי שלנו, שהוא בסופו של דבר תיק מאוד מגוון גם מניות וגם אג"ח ונכסי נדל"ן ותשתיות - בנקודת פתיחה שיש לנו היום לפי רוב הסימולציות שאנו עושים היום, זה בין 8-6% נומינלית בשנה בטווח הארוך. ריאלית תלוי מה מניחים על האינפלציה אזור 4.5-4% ריאלית.
יעד נאה, נחזור מהעתיד לעבר. 2022. איך אתה חווית אותה? "מה שאפיין את 2022 זה עליה במחיר הכסף. יצאנו ממקום שלא היה נורמלי. זאת הייתה שנה של נורמליזציה בריביות. ידענו שזה יבוא, אבל לא ידענו באיזה עוצמה. השתדלנו להכין את התיקים. לא יודע אם התהליך הזה נגמר, אבל הוא עשה כברת דרך".
אתה אופטימי לשנה הקרובה?
"אם אני אופטימי? 2022 לימדה אותנו שיעור בצניעות. הפד, שהוא אולי הכוח הכי חזק בנוף הכלכלי, מעסיק את הטובים ביותר. כל המוחות האלה חשבו שהריבית תהיה על 1.7% בסוף 2022, אנחנו בואכה 5%. לא יודע מה יהיה בעתיד, אבל חלק גדול בהתאמת המחירים נעשה, האיזון חזר. האג"ח הארוכות ספגו הפסדים שאף אחד לא דמיין. האיזון חזר לשווקים. אנחנו רואים כאן תשואה קדימה טובה".
אמרת שטובי המומחים העריכו מה תהיה הריבית. שאלה פילוסופית בנושא הזה - האם הפד עם טובי המומחים שלו לא משחק בנו? האם הוא ידע שנגיע ל-4% ועשה את זה בהדרגה כדי למנוע מפולת?
"לנגידים תמיד היה כוח עצום בשווקים, אבל אנחנו באים ממקום שהשוק התקשה עם האינפלציה והיתה מטרה גדולה לעצור את ההשתוללות הזו. הרי, מה המטרה שלהם. הם רוצים לשלוט בציפיות שלנו לאינפלציה. באזור מרץ או אפריל הם הבינו שהציפיות בורחות, ואם הם הבינו שאם ימשיכו עם ריבית של אחוז וחצי - השוק יגיד להם שהם טועים ביג טיים. ואז הם התחילו להיות נחושים ושווקי המניות ירדו. הם חששו שהשד של האינפלציה משתחרר מהבקבוק. ציפיות האינפלציה מהמקום שהן ברחו, חזרו להיות 2.5%-3% בטווחים הבינוניים. אין קדושה ביעד אינפלציה של 2%, לא מפריע אם זה שתיים ורבע או שתיים וחצי".
בהינתן מה שהיה ב-2022, ועם הכניסה לתוך 2023 עם הרבה סימני שאלה - מה אתם עושים בתיקי ההשקעות, איך ולאן מזיזים אותם?
"אנחנו גם מנהלים את הכאן ועכשיו, אבל גם אסטרטגית מסתכלים לאיפה לנווט את הכסף. שקל אחד שמישהו נותן מושקע ל-30 שנה. אנחנו חושבים מה המגמות הגדולות ובהתאמה מזיזים ומבצעים תנועות בתיק ההשקעות בהינתן האירועים שמשפיעים על השווקים. השינויים בתיק עמדו בסימן האינפלציה, היא והריבית הביאו להשפעות הגדולות. אבל היו עוד 2 כוחות גדולים שהשפיעו השנה: המלחמה באירופה, ועוד יותר - השימוש בסנקציות של הגז. לפני שנה חשבנו שאירופה תהיה במצב יותר גרוע. הם הצליחו להתמודד בצורה טובה.
"אנחנו מגוונים את התיק שלנו גם גיאוגרפית. המשקיעים מסתכלים מערבה, אבל המזרח הוא ענקי. צומח שם מעמד ביניים ענק, שלא יעצור בשנה הקרובה. מה שעצר את האזור הזה, הוא מדיניות קיצונית של הקורונה - אפס הדבקה. בחודשיים האחרונים שינו את זה. זה גרם להדבקה מסיבית, הם יעברו אותה ואז הגוש הגדול של אסיה ואוסטרליה יצמח - יש להם הרבה פוטנציאל, גם תיירותי".
אז המוטו הוא לגוון את התיק באזורים נוספים. והאם יש גם שינויים במרכיבים - יותר אג"ח?
"בגדול, כשאנחנו הסתכלנו על העולם בשנים האחרונות, ראינו שאין תשואה לאג"ח. חלק מהגופים הגדילו מניות בתגובה. אנחנו חשבנו שיש מקום שצריך לאזן מחדש את התיקים ולא להמשיך להגדיל במניות. אלה, בכל זאת, תיקים פנסיונים. פיתחנו את התחום של נכסים ריאליים, נדל"ן ותשתיות. למה? כי אנחנו חושבים שאין להם תחליף בשוק. לקנות חברת נדל"ן זה לא כמו לקנות נכס. חברת נדל"ן היא ממונפת. אתה יכול לקנות חברת נדל"ן בישראל ומחר תהיה באירופה. הלכנו לאסטרטגיה: לא להיות ממונפים, להחזיק את הנכסים. כל קרנות הפנסיה הולכות לשם, אנחנו היינו החלוצים בישראל. זה גם חשוב כי זה בעצם להחזיק, צמוד מדד. הגענו ל-14 מיליארד שקל בתיק כנכסי נדל"ן. עשינו את השינוי הזה גם לבד וגם שיתפנו פעולה. לקנות נכסים במקומות שאנחנו מכירים בישראל, בקרבה לצירי תחבורה ובמקומות במרכז - נותן ערך. מגדלי אלון ומגדל המוזיאון בתיק שלנו, אלה נכסים בפריים".
מגדלי מספר שהנכסים מניבים תשואות של 7-9 אחוז. השנה התזרים מהנכסים גדל ב-5%, כי הנכסים צמודים ואנחנו לא ממונפים. הנדל"ן ימשיך לייצר בין 8-10 אחוז נומינלית, 6-7 ריאלית, בתיקים שלנו".
ועידת ההשקעות של ישראל מספקת תובנות חשובות איך ובמה להשקיע וגם - וממה להיזהר? בין הדוברים בוועידה: ענת גואטה - יו"ר רשות ניירות ערך, יאיר לפידות - מייסד ומנכ"ל משותף ילין לפידות, גילעד אלטשולר - מייסד ומנכ"ל אלטשולר שחם, ארז מגדלי, מנהל ההשקעות הראשי של קבוצת מגדל, רבקה אלגריסי - מנהלת אגף ייעוץ ומחקר, בנק הפועלים ונוספים. גם יצחק תשובה, בעלי דלק, ייקח חלק בוועידה.
את הכנס הנחה הכתב הכלכלי של חדשות 13, מתן חודורוב. אבישי עובדיה, עורך ביזפורטל, אירח את ארז מגדלי, מנהל חטיבות ההשקעות, מגדל ביטוח. הנושא: גיוון בתיק ההשקעות - מוצרים חדשים, נכסים לא סחירים, עולם ההשקעות משתנה - סיכונים והזדמנויות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
9.אדון מגדלי ההשקעה העתידית המובטחת ביותר היא בירת הנגב.היות וממשלות ישראל לא הבינו את חזונו של בן גוריון 20/01/2023 09:47הגב לתגובה זו0 0היות וממשלות ישראל לא הבינו את חזונו של בן גוריון עשו זאת אנשים פרטיים שמכירים מצויין את המדינה. על יתרונותיה ועל חסרונותיה. בעשרים האחרונים הנגב ובעיקר באר שבע הפכו להיות ההשקעה המניבה הבטוחה ביותר כספי החוסכים יושקעו בתוך מדינת ישראל מתחת לאף החוסכים ולא במדינות העולם השלישי. מעבר צהל לנגב הופך את הנגב לאזור העתיד של ישראל המחירים לא מפסיקים לעלות והתשואות נשארות המבטיחות היותר.סגור
-
8.מגדלי מנהל השקעות מצוין, התרשמתי מאוד (ל"ת)דוד 17/01/2023 16:32הגב לתגובה זו0 0סגור
-
7.בלבל תמוח יש תיק של 1 מליון אצל מגדל בניהול ורק מפסדיםשועלי 17/01/2023 15:59הגב לתגובה זו1 2כבר 4 שנים מפסדיםסגור
-
בשנה האחרונה משהו טוב קורה שם (ל"ת)גד 17/01/2023 20:12הגב לתגובה זו0 1סגור
-
קשקוש. הם מבתי ההשקעות הטובים שיש. (ל"ת)אבקת מרק 17/01/2023 18:54הגב לתגובה זו0 1סגור
- טען עוד
-
6.זה אמיתי?נמרוד האופטימי 17/01/2023 15:50הגב לתגובה זו3 1מגדל הצליחה בכשרון רב להפסיד 8 אחוז בשנה.אני ללא ידע סימתי בתשואה חיובית של 4.5 אחוזסגור
-
5.שיתחילו לעבודיפסיקו לברבר 17/01/2023 15:45הגב לתגובה זו2 1קשקשנים בגרושסגור
-
4.תשואות לטווח הארוךאמנון 17/01/2023 14:40הגב לתגובה זו2 0מנהל חטיבת ההשקעות אומר שהוא שואף לייצר תשואה של 6- 8 אחוז בטווח הארוך . בעשר השנים האחרונות מדדי המניות המובילים בארה"ב ובישראל הניבו תשואה של כ- 10 אחוז בשנה , גם אם בונים תיק שמשלב בין מדדי אג"ח למדדי מניות , ניתן לייצר תשואה של 6-8 אחוז בממצוע . את זה ניתן לעשות בלי מנהל חטיבת ההשקעות. חומר למחשבה -לאורך שנים קשה להכות את המדדים , אם בכלל או אם קוראים לך וורן באפט קיראו את הספר המדריך למשקיע המתחיל של ג'ון בוגלסגור
-
3.נשמע בחור רציניחסרה התייחסות לנושא המחיקות בלא סחיר אבל סך הכל נש 17/01/2023 13:54הגב לתגובה זו3 1חסרה התייחסות לנושא המחיקות בלא סחיר אבל סך הכל נשמע טובסגור
-
2.מדהים שלא חשבו שאגח ב 0.5 ריבית מסוכןאמיר 17/01/2023 13:48הגב לתגובה זו1 0כל מי שמבין באגח יודע את זה הבעיה הם אלו שמנהלים לנו את הפנסיהסגור
-
1.עשינו שיפטלרון 17/01/2023 12:25הגב לתגובה זו1 0זה בעברית תקינה חדשה?סגור