רשות התחרות אישרה לכלל לרכוש את חברת כרטיסי האשראי מקס
רשות התחרות החליטה לאשר לחברת הביטוח כלל בהנהלת יורם נוה, לרכוש את חברת כרטיסי האשראי מקס (לשעבר לאומי קארד) - בתנאי שהיא לא תחזיק ביותר מ-7.5% במניות של בנקים או חברת כרטיסי אשראי אחרת, כך אישר מ"מ הממונה על התחרות, אוריאל סיטרואן, שאומר כי "המיזוג לא יביא לפגיעה בתחרות בתחומים הרלוונטיים"
כזכור, כלל רוצה לרכוש את חברת כרטיסי האשראי Max מקרן ההשקעות האמריקאית ורבורג פינקוס (Warburg Pincus) בתמורה ל-2.47 מיליארד שקל (לניתוח העסקה - לחצו כאן).
יצוין כי לאחר הרצון של כלל לרכוש את מקס, גם הראל הגישה הצעה לרכוש את ישראכרט ב-2.7 מיליארד שקל, וגם מנורה הגישה הצעה לרכוש 30% ממניות ישראכרט לפי שווי של 3.072 מיליארד שקל. כלומר - חברות הביטוח זיהו פוטנציאל בחברות כרטיסי האשראי והן החלו להסתער על התחום. סביר להניח שעוד לא נאמרה המילה האחרונה בתחום (לניתוח - לחצו כאן).
לדברי רשות התחרות "הבדיקות העלו כי המיזוג אינו צפוי לפגוע בתחרות בתחומים שבהם פועלים הצדדים. מעבר לכך, נראה כי המיזוג אף עשוי לתרום לשינוי הדינאמיקה התחרותית המתקיימת בתחום השירותים הבנקאיים בכך שיסייע למקס להעמיד תחרות של ממש לבנקים".
עם זאת, מ"מ הממונה חושש שיכול להיווצר חשש עתידי. לדבריו, החזקות חברת כלל ביטוח במניות של הבנקים אולי תהיה בעייתית בעתיד אבל "החזקות אלו כיום אינן משמעותיות, אך ככל שיגדלו הן עלולות ליצור לכלל אינטרס ברווחיות של הבנקים, שעלול להקטין את התמריץ של החברה הממוזגת להתחרות מולם באופן אגרסיבי". לכן, הרשות החליטה לאשר את המיזוג בתנאי שלפיו סך ההחזקות של כלל בתאגיד בנקאי או בחברת כרטיסי אשראי אחרת לא יעלה על 7.5%, בין בכספי נוסטרו ובין בכספי עמיתים, אלא באישור הממונה על התחרות.
עוד אומרים ברשות ש"בין התחומים שנבחנו במסגרת בחינת המיזוג הוא תחום האשראי הקמעונאי – אשראי למשקי בית ולעסקים קטנים וזעירים. בחינות הרשות העלו כי הבנקים ממשיכים לשלוט בתחומים אלו ושהיקף האשראי החוץ-בנקאי מוגבל (ובמקרה של עסקים קטנים ובינוניים – זניח). יתר על כך, קיים בידול מובהק בין סוגי האשראי שניתנים על ידי השחקנים השונים בשוק, אשר מקטינים את התחרות הישירה על ליבו של הצרכן. בניגוד לציפיות בעבר, הגופים המוסדיים לא נכנסו לתחומי פעילות אלו באופן עצמאי, מלבד בדרך של מתן הלוואות לעמיתים כנגד כספי חסכון, והבדיקות העלו כי ההיתכנות שכלל תיכנס באופן עצמאי בעתיד הקרוב נמוכה מאוד. נוכח כל האמור, המיזוג לא העלה חשש לפגיעה בתחרות במישור זה אלא כאמור עשוי לתרום לתחרות.
"סוגיה נוספת שנבחנה נוגעת למידע שנצבר אצל מקס והייפ, אגב פעילותן בתחומי התשלומים, הסליקה וההנפקה. בדיקות הרשות העלו כי אמנם הגישה למידע עשויה להעניק לכלל יתרון מסוים לעומת מתחריה (ככל שהעברת המידע תהיה מותרת על-פי דין), אך מדובר ביתרון שצפוי להטיב עם הלקוחות, שכן המידע יאפשר לכלל להתאים ללקוחותיה את חבילת המוצרים המתאימה עבורם. כל זאת, בשים לב לנתחי השוק של כלל בתחומי הביטוח והחסכון לטווח הארוך ולדינאמיקה של הענף. גם אם יתרון זה יקשה על המתחרים של כלל, לא נמצא שיש בו כדי להקנות לכלל כח שוק משמעותי אשר עלול להרע את תנאי האספקה למבוטחים באמצעותה בעתיד."
ברבעון האחרון כלל בלטה לעומת שאר חברות הביטוח כאשר היא הצליחה להרוויח - רשמה הכנסות של 6.8 מיליארד שקל ורווח של 40 מיליון שקל, וזאת כאשר מגדל רשמה הפסד של 144 מיליון שקל והראל הפסידה 250 מיליון שקל. גם הפניקס רשמה רווח של 62 מיליון שקל (להרחבה על הדוחות)
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.נשאר המחסום של בנק ישראללילי 09/02/2023 15:44הגב לתגובה זו2 0האם בנק ישראל יאשר רכישה מבלי שאקירוב יגיש בקשה להחזקה במוסד כספי?סגור
-
1.רשות התחרות גוף מושחת !!מידע פנים 09/02/2023 14:56הגב לתגובה זו3 1חייבים לחקור שם את כל הקודקודים !!!סגור
-
פרט,הסבר ונמק !!!!!!!!!!!! (ל"ת)אריה רפפורט 09/02/2023 16:14הגב לתגובה זו1 0סגור
-
מונופולים חוסמים תחרות -כולם שותקיםלילי 10/02/2023 09:46הגב לתגובה זו2 1פער המחירים בין ישראל לעולם הוא מבחן התוצאה של רשות התחרות שמאפשרת למונופולים וקרטלים להתקיים .סגור