דני מזרחי, מנכ"ל אופל בלאנס
צילום: יח"צ

עשן בלי אש? מי ירה על הסניף של אופל בלאנס בחולון?

לדברי החברה, לא נגרם נזק חוץ משמשה שבורה, לא נגנב דבר וכי הנושא בטיפול של המשטרה. סקטור האשראי החוץ בנקאי סובל בשנה האחרונה מתדמית שהולכת ומידרדרת. יונט קרדיט וגיבוי אחזקות קרסו (אצל יונט הסיפור החל בעקבות שוד של סניף)
נתנאל אריאל | (2)

צרות נוספות בסקטור האשראי החוץ בנקאי? חברת האשראי החוץ בנקאי אופל בלאנס אופל בלאנס -0.62%  מעדכנת שהלילה "אלמונים" ירו על סניף החברה בחולון. לדברי החברה לא נגרם נזק חוץ משמשת הזכוכית שנשברה. על פי החברה גם לא נגנב שום דבר, הנזק תוקן והסניף חזר לפעול. בחברה גם מדגישים שאין לה מושג מה הוביל לכך וכי הנושא נמצא בדיקת משטרה. 

כמובן, בהחלט ייתכן שאכן אין כל קשר לחברה, ושאותם אלמונים ירו בטעות על המשרדים שלה. אבל אתם יודעים - מי סתם מחליט לפרוץ למשרדים של חברה, ועוד לירות על המשרדים? האם במקרה הזה יש רק עשן אבל אין אש? שאלה טובה. החברה מן הסתם תעדכן בהמשך איפה עומדת הבדיקה. בהחלט ייתכן שמדובר בלקוח או גורם אחר שלא מרוצה מהחברה (בגלל אלף ואחת סיבות). 

סקטור האשראי החוץ בנקאי סובל בשנה האחרונה מתדמית שמידרדרת. זאת לאחר ששתי חברות אשראי חוץ בנקאי, יונט קרדיט וגיבוי אחזקות קרסו. בחברות התגלו אי סדרים, מעילה בכספים, ואפילו שוד במקרה של יונט. 

חברות האשראי החוץ בנקאי נהנות מרגולציה נמוכה יחסית וזאת במטרה לעורר את שוק האשראי בישראל, שנמצא בשליטה כמעט מוחלטת של הבנקים. האשראי החוץ בנקאי לא מהווה בינתיים תחרות, והאירועים בחברות הללו לא ממש מסייעים למשקיעים. מניית אופל בלאנס יורדת היום, כאשר בשנה האחרונה היא מחקה 27% משוויה והיא נסחרת במחיר של 1.97 שקלים למניה ולפי שווי שוק של 206 מיליון שקל. 

בדוחות לרבעון השלישי דיווחה אופל על ירידה של 1.4% בתיק האשראי ל-503 מיליון שקל, לעומת 510 מיליון ברבעון השני. חברת צמיחה צריכה לצמוח מרבעון לרבעון וזה לא קורה בינתיים אצל אופל. עדיין מוקדם לקבוע אם מדובר כאן בבלימה או שינוי מגמה, אבל זה בוודאי לא חדשות טובות לחברה, בוודאי בהשוואה לחברות אחרות כמו מכלול שצמחה ברבעון האחרון וממשיכה להגדיל את התיק שלה גם אחרי סוף הרבעון.

אצל אופל בלאנס בכל מקרה, ההפרשות להפסדי אשראי זינקו ל-4.4 מיליון שקל, לעומת 2.5 ברבעון הקודם ו-700 אלף ברבעון המקביל, כאשר הסיבה היא כמובן עליית הריבית והאינפלציה. הסיבה לזינוק בהפרשות היא האינפלציה במשק ובעקבותיה העלאות הריבית של בנק ישראל - לציבור קשה יותר לקחת הלוואות, הן מתייקרות, וגם קשה יותר להחזיר אותן. זה לא אומר שהגענו לפשיטות רגל של לקוחות ושל חברות, המצב עוד לא שם, אבל הציבור כבר מרגיש את הקושי בכיס, וזה נכון גם למשכנתאות וגם להלוואות (לדוחות החברה - לחצו כאן).

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    דנן 23/02/2023 06:32
    הגב לתגובה זו
    כשחברה מעורבת בפעילות לא חוקית-יש הרבה נפגעים.
  • 1.
    מאמין שבן גביר יטפל גם בנושא הזה תוך שבוע שבועיים (ל"ת)
    חפציהו 16/02/2023 01:03
    הגב לתגובה זו