אוגווינד - עוד התפטרות: אחרי משה קפלינסקי גם המנכ"ל אלון רווה עוזב, אחרי שנה בלבד. לא הסכים לקיצוץ בשכר?
ההתרסקות הגדולה במניית חברת החלום בתחום אגירת האנרגיה אוגווינד אוגווינד -5.29% אוגווינד 539 -5.29% בסיס:569.1 פתיחה:566 גבוה:566 נמוך:533 תמורה:540,406 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: משפיעה על בעלי התפקידים בחברה. מניית החברה שכבר נסחרה לפי שווי של 2.45 מיליארד שקל רק לפני שנתיים נסחרת כעת לפי שווי של 100 מיליון שקל בלבד. המשקיעים אכלו אותה בגדול (גם בתי ההשקעות מור, ובעיקר פסגות).
לפני שבוע וחצי יו"ר דירקטוריון החברה הנוכחי, אלוף וסגן הרמטכ"ל לשעבר משה קפלינסקי, הודיע על פרישתו מהתפקיד שאליו התמנה רק תשעה חודשים קודם לכן, וכעת גם מנכ"ל החברה אלון רווה, שהגיע לפני שנה משיכון ובינוי אנרגיה שוב אנרגיה -1.78% שוב אנרגיה 253.5 -1.78% בסיס:258.1 פתיחה:251.2 גבוה:256.5 נמוך:250.2 תמורה:536,593 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , מתפטר גם הוא. בהודעת החברה נמסר שרווה הסכים לעמוד לרשות החברה עד למציאת מחליף. האם כל העזיבות הללו הן 'סתם צירוף מקרים'? המשקיעים שואלים את עצמם מה בעצם קורה בחברה.
באוגווינד מנסים לשדר עסקים כרגיל וטוענים כי מדובר בהתפטרות שלא קשורה לנסיבות שמצריכות הסבר למשקיעים - אבל בחברה כמו אוגווינד, ולאחר התרסקות כזו במניה, כל דבר הוא חשוב למשקיעים. כשבעלי תפקידים עוזבים במפתיע זה לא סתם.
רווה לא הסכים לקיצוץ בשכר?
אבל אולי הסיבה האמיתית מתחבאת בתוך המכתב ששלח רווה ליו"ר הדירקטוריון קפלינסקי שבעצמו כאמור עוזב (יש כאן משהו אירוני). לדבריו, הסיבה קשורה לשכר שלו בחברה: "בחודשים האחרונים הלכה והתגבשה בי ההכרה שעל רקע הצורך להקטין עלויות שוטפות ולהתמקד בטכנולוגיה, יהיה זה נכון שאסיים את תפקידי, ולפיכך אבקש להודיע על סיום תפקידי כמנכ"ל החברה". במילים אחרות, רווה כותב שהשכר שלו היה אמור להיות מקוצץ בתקופה הקרובה וכי הוא לא היה מוכן לכך.
רווה קיבל באוגווינד חבילת תגמול מפנקת של 6.3 מיליון שקל בשנה, לכאורה תנאים הרבה יותר טובים מאשר בשו"ב אנרגיה שאותה עזב לטובת אוגווינד, שם הוא קיבל חבילת תגמול שנתית של 3.46 מיליון שקל. אבל ההבדל לא היה בשכר הרגיל (100 אלף שקל צמוד למדד + אחזקת רכב של 8,500 שקל חודש + החזר הוצאות דלק + קרן השתלמות ו-24 ימי חופש בשנה), אלא בתקוות לעתיד טוב יותר לחברה: מענק של 1.77 מיליון שקל ועוד תשלום מבוסס מניות של 2.74 מיליון שקל בשנה (4.5 מיליון שקל), וזאת לעומת מענק של 700 אלף שקל ועוד 900 אלף שקל תגמול מניות ואחר (1.6 מיליון שקל). אז נכון אמנם שגם מניית שיכון ובינוי אנרגיה ירדה מאז ההנפקה בחודש אוגוסט האחרון, אבל היא ירדה ב-22%, לא התרסקות של 90% שבסופו של דבר נזקפת לחובתם של נושאי התפקידים, ובמקרה הזה - אלון רווה. מהבחינה הזו, עדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ, בוודאי כאשר החברה שאותה עוזבים היא חברה עם פעילות, הכנסות, רווחים של עשרות מיליוני שקלים ברבעון - ובקיצור, חברה הרבה יותר אמיתית.
בכל מקרה, רווה טוען במכתב שאחרי מהלכי ההתייעלות (פיטורים) בחברה בשנה האחרונה "אני סבור שאוגווינד היום היא חברה ממוקדת יותר, איכותית יותר, ובעלת תוכניות ויעדים ברורים המותאמים למקורות הנזילים שלה, דבר שמגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה שלה. כמובן, מאחל לכם הצלחה רבה בהשגת היעדים שהגדרנו ובהגשמת החזון להפוך לשחקן בינלאומי משמעותי בתחום אגירת האנרגיה לטווח ארוך".
ובכל זאת, מניית אוגווינד, שעוד נסחרה בתחילת היום בעליות של 5%, עברה לירידות של עד 6% בעקבות התפטרות המנכ"ל. אז מה עשתה אוגווינד? בסוף היום ממש היא הוציאה דיווח על הסכם עם חברת החשמל - והמניה ננעלה דווקא בזינוק של 7.5%. הנה תראו כאן:
על איזה הסכם מדובר? על פי החברה, מדובר בהסכם עם חברת החשמל להקמת מערכת התייעלות אנרגטית AIRSMART בתחנת הכוח רוטנברג שבאשקלון, בתמורה ל-7.5 מיליון שקל, כאשר 55% מהסכום יתקבל לאורך הקמת הפרויקט והיתרה עם מסירת המערכת, אשר צפויה עד סוף 2023.
לדברי אוגווינד, המטרה של המערכת היא לייעל את מערך האויר הדחוס בתחנת הכח, כדי להקטין את צריכת האנרגיה בתחנה, להביא לחסכון כספי, ולהקטין פליטת גזי חממה. "להערכת החברה, על בסיס ניתוחים שערכה, התקנת המערכת תביא להפחתה משמעותית בעלויות האנרגיה בגין מערך האויר הדחוס, ותאפשר לחח"י (חברת חשמל לישראל. נ"א) החזר השקעה בתוך תקופה של עד ארבע שנים ממועד הפעלת המערכת".
כאמור, גם משה קפלינסקי עוזב את אווגווינד. אבל צריך לומר את האמת - הוא לא באמת היה בחברה. הוא הסכים לתת לאוגווינד בעיקר את השם שלו, שכן הוא היה יו"ר החברה ב-20% משרה בלבד, לא משהו שמאפשר עבודה אמיתית לטובת החברה. הוא קיבל שכר שנתי של 300 אלף שקל (לפני מע"מ) על אותם 20% משרה פלוס תשלום אופציות של 76 אלף שקל. קפלינסקי רצה את התשלום במזומן - כי כשהוא מונה ליו"ר הדירקטוריון הוא כבר ראה את מניית החברה מתרסקת והבין שהשכר שלו צריך להיות אמיתי, ביד, ולא באופציות על העץ. האופציות שלו באמת גם לא שוות כעת שום דבר שכן מחיר המימוש שלהן עומד על 13 שקל למניה, אבל מחיר המניה בשוק רק 5.4 שקל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.עושה רושם שאלון התפוטר (ל"ת)אבי 18/02/2023 10:33הגב לתגובה זו3 0סגור
-
1.מנכ"למוקי צימוקי 17/02/2023 06:33הגב לתגובה זו0 2מנכ"ל על עם נסיון עצום וכישורים פורצי דרך מתאים לניהול חברות ענק ויבורך בדרכו החדשה.סגור