יקי נוימן דוראל
צילום: שלומי יוסף
ראיון

"אנשים לא יודעים, אפשר להזמין מונה חכם ולחסוך 10% בחשמל בקלות"

חברות האנרגיה המתחדשת שואפות לנגוס בנתח של חברת החשמל. בינתיים זה קורה דרך עסקאות עם חברות גדולות, אבל לפי מנכ"ל קבוצת דוראל יקי נוימן - המהפכה מתרחשת ממש עכשיו. על העסקה עם מליסרון: "הביקוש הוא גדול, גדול מההיצע. חלק מהעסקאות אנחנו לא לוקחים. מליסרון זו עסקה לעשר שנים. יש לקוחות שמוכנים לשלם יותר"
איציק יצחקי | (2)

עסקת מליסרון ודוראל תצא לפועל רק ב-2024. אבל בניגוד לעסקאות אחרות, לדוראל דוראל אנרגיה 0% יש יתרון: היא בחרה את המונים הספיצפיים שהיא רוצה לטובת אספקת החשמל למליסרון. עברה מבנה מבנה, קניון קניון, והצביעה: כאן אני רוצה לשלוט. בעסקה גדולה כל כך, זו נקודה חשובה.

דוראל ידעה מה היא עושה: זו עסקה גדולה, שבה היא תספק 10% מהכוח שלה לטובת חברה אחרת. אבל מעבר לכך, היא מחויבת לספק 100% מהחשמל לאותם מבנים. דרך סקירה כזאת, היא יכולה לדעת בדיוק מה החברה צורכת בשעות השיא ובשעות השפל. למה זה חשוב? כי את החשמל היא תנסה לייצר בעיקר דרך זה שהיא מייצר. אם יהיו עודפים, היא תצטרך לקנות אותם בשוק הסיטונאי. ושם היא מרוויחה פחות.

זה הרווח הראשי שלה, של דוראל: אגירת חשמל. שם הכסף האמיתי נמצא. היא לא באה להיות מתווכת עם השוק הסיטונאי. "ככל שנבנה יותר מתקנים, יהיה יותר חשמל למכור. אנחנו בונים ומוכרים, כל הזמן. אנחנו בונים מערכת גדול של סולאר ואגירה. יש לזה משמעות רחבה", אומר לנו בראיון המנכ"ל יקי נוימן.

שיכון ובינוי מספקת חלק מהחשמל כירוק, וחלק לא. מה האחוזים אצלכם? "100%".

דרך אגירה, תוכלו להתחרות על כל לקוח. "ובכל זמן. כי האמת? הביקוש הוא גדול, גדול מההיצע. חלק מהעסקאות אנחנו לא לוקחים. קח את מליסרון, זו עסקה לעשר שנים. אבל יש לקוחות שמוכנים לשלם לנו יותר. אנחנו לא אומרים כן לכולם, כי אנחנו מספקים מצד שני ללקוחות מוכנים לשלם יותר כי הם חייבים לצרוך חשמל ירוק".

למה. ואם זה יקר? יש היום לקוחות מתאגידים אמריקאיים, כולל סטארבקס למשל, שהגדירו כהחלטת ארגון שהן רוצות חשמל ירוק. ברגע שישראל הצטרפה, כל החברות האלה יצטרפו. אין כאן שאלה בכלל. היום, השחקן הגדול ביותר בתחום האנרגיה המתחדשת הוא דוראל. אנחנו מבססים מכירה על חשמל ירוק, לא על משהו אחר. היתרון הוא גדול - אנחנו מכסים את שעות השיא וזה נותן לנו יתרון במכירה. את שאר החשמל, בלילה למשל, אם החברה צורכת אותו, נספק סיטונאית".

איפה הרווח? "בשעות שפל אין בעיה, בבוקר. אבל בשעות הפסגה, שם הסיפור. אה יכול לייצר את החשמל ולמכור ללקוח, ואז המרווחים גדולים. החוכמה היא לדעת לספק את החשמל בשעות האלה".

כי אחרת תרוויח פחות. "אם אתה לא שולט בשרשרת, לא בטוח שתרוויח בכלל. הקומבינציה היא לייצר ולאגור ולמכור בפסגה ללקוחות ובלילה לעשות טרייד. זה מתכון מנצח".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

כמה אתה חוסך להם? "כמה עשות מליונים לאורך התקופה. זאת עסקה מצוינת לשני הצדדים. פרופיל הצריכה שלהם יושב בול עלינו".

מתי תפנו ללקוחות פרטיים? "אם תזמין מחר מונה חכם מחברת החשמל, תשלם 220 שקל, תוכל להתחבר לכל חברה. אנשים לא יודעים את זה וחבל. אפשר לחסוך 10% בקלות. היום, כל אחד יכול לבחור את ספק החשמל שלו".  

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    אור שגיא 27/02/2023 17:59
    הגב לתגובה זו
    חושבים שכולם טיפשים ?
  • 1.
    החיסכון הוא 5 אחוז בלבד (ל"ת)
    בעז שנקר 26/02/2023 17:34
    הגב לתגובה זו