"נצמח באחוזים דו ספרתיים; מצפים למכור במעל 100 מיליון דולר בעוד 3 שנים"

אורביט היא פוטנציאל לא ממומש, חברה ותיקה אבל עדיין קטנה. צומחת ב-10% בשנה, והמכפיל 12 (לפני נטרול מזומנים). בראיון לביזפורטל מספר מנכ"ל החברה דניאל אשחר על הסיכויים בחברה, איפה הפוטנציאל ומה דעתו על התמחור בשוק
 | 
telegram
(6)

חברת התקשורת הלוויינית אורביט אורביט -2.88% אורביט 2,698 -2.88% אורביט בסיס:2,778 פתיחה:2,778 גבוה:2,778 נמוך:2,650 תמורה:3,031,250 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:   נמצאת בשליטת קרן פימי של ישי דוידי (44.8%), אחרי שזו רכשה בה את השליטה ב-2017. אחרי הנפילה הגדולה במניה בשנת 2012 היא נסחרה בדשדוש במשך עשור. בקורונה היא זינקה ב-240% ומאז שוב מדשדשת. סביר להניח שבפימי גם רוצים לממש את ההשקעה ברווח. אורביט הכניסה בשנה האחרונה 59 מיליון דולר (עליה של 8%) ורשמה רווח נקי של 9.7 מיליון דולר (לעומת 7.2 אשתקד), יש לה מזומנים בקופה של כ-30 מיליון דולר וצבר ההזמנות עמד בסוף השנה על 72 מיליון דולר. שווי החברה עומד על 125 מיליון דולר (450 מיליון שקל), מכפיל הרווח לא גבוה - 12-13 על פי השנה האחרונה, ואם מורידים את המזומנים - אז 9-10. ב-12 החודשים האחרונים המניה ירדה ב-7.5%.

דניאל אשחר, מנכ"ל אורביט מודה שהחברה לא הרשימה בשנים הקודמות אבל בטוח שהפעם היא נמצאת לפני פריצה ושהשוק לא מזהה את השינוי שעברה החברה. הוא גם מסביר מדוע, בכל זאת, חברה בת 72 שנים, "אורביט בהסתכלות לאחור אולי אכזבה בעבר ולכן מי שמסתכל על החברה היום אומר 'וואו' אבל גם זוכר את העבר ואומר לעצמו 'בוא נחכה עוד טיפה ונראה אם זה אמיתי', אז אני רוצה להגיד את הדבר הבא - אנחנו רווחיים כבר 19 רבעונים ברצף! הצבר שלנו גם גדל בצורה משמעותית וימשיך לגדול בצורה משמעותית כי אני רואה את ההזדמנויות שיש מעבר לפינה וחושב שלאט לאט השוק יתמחר יותר ויותר. אין לי ספק שיבינו מה הפוטנציאל".

לפי צבר ההזמנות שלכם נראה שאתם רוצים לצמוח יותר מהמצב היום, מה צפי הצמיחה שלכם להמשך?
אשחר: "הכיוון שלנו יותר גבוה מהרמה הנוכחית, אנחנו שואפים לצמיחה דו ספרתית. בשלב הראשון זה יהיה 10%, ולאט לאט הספרה השנייה תגדל. נתחיל באפס ואז 1 ואז 2 ושלוש ועושים כל מאמץ שזה יגדל כמה שאפשר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"הסיבה היא מנועי הצמיחה שלנו - שוק הקולקטיביות הקישוריות זה שוק מדהים שמתפתח בקצב מטורף. אני חוזר - מטורף. חזרתי בשבוע שעבר מתערוכה בוושינגטון, אני רואה את הפוטנציאל, ההזדמנויות את התאמת המוצרים שלנו לשוק - זה חבל על הזמן.

תסביר?
אשחר: "אנחנו רוכבים על שני גלים שמתחברים - אחד זה שוק הביטחון בגלל כל העימותים האזוריים: רוסיה-אוקראינה, ים סין הדרומי וכו', זה מייצר לנו הרבה הזדמנויות ובנוסף - השוק של החיבוריות. פתאום כל מטוס וכל אוניה רוצים תקשורת לוויינים, כולם רוצים להעביר הרבה יותר מידע בקצבים הרבה יותר גדולים. מקבלים את המידע מהחלל בזכות קונסטלציות חדשות של לוויינים שהופכים זולים יותר, המחירים שלהם נמוכים יותר.

"מדברים על לשגר 30,000 לוויינים לחלל ב-10 שנים הקרובות, זה מספר עצום. לכל לוויין כזה צריך תחנה קרקעית ואנחנו מפתחים תחנות כדי 'להוריד' את הנתונים מהלוויין, כך שהפוטנציאל מדהים. הווקטור השני זה שאנחנו עושים פעילות שיווק ופיתוח עסקי מטורפת בכל הטריטוריות. אורביט הייתה יהלום לא מלוטש ואנחנו עושים הכל כדי ללטש אותו ולאט לאט להראות לבעלי המניות מי החברה הזו".

לאורביט יש בעצם ארבעה קווי מוצרים - הראשונה לתקשורת לוויינית במטוסים והשנייה באוניות. בנוסף יש לה מערכות שמע למטוסים, כלומר מערכת התקשורת הפנימית במטוסים – מטוס קרב, מטוס משימה, מטוס מודיעין, מטוס אימונים. יש לחברה גם פרויקטים עם לוקהיד מרטין וחיל האוויר האמריקאי, ובנוסף - מערכות תצפית חלל ומערכת להוריד מידע מהלוויין לקרקע ועוד. "אני חושב שבכל אחד מהם אנחנו מובילים טכנולוגית בעולם".

איפה פוטנציאל הצמיחה הכי גדול?
"הפוטנציאל נמצא במערכות מוטסות בשוק הצבאי ובשוק האזרחי. יש היום סדר גודל של 40,000 מטוסים שטסים בעולם, כל המטוסים האלה צריכים אנטנות תקשורת לוויינית. בנוסף, יש כ-15,000 מטוסי מנהלים אבל אפילו שם רק לאחוז לא גדול במטוסי המנהלים יש מערכות תקשורת לוויינית, וגם מה שיש להם זה מערכות ישנות עם קצבים של אייפון 1 ואנחנו היום בעולם של אייפון 14. כל העולם רוצה לראות הכל, להעביר הרבה יותר מידע, בקצבים יותר מהירים, ברזולוציות יותר טובות ולכן הפרודוקטיביות ממש עולה בצורה אקספוננציאלית".

אז יש לדבריך פוטנציאל של 50,000 פלוס מטוסים. מה היעד שלכם, להגיע ל-2,000 בשנה, 3,000? 
"הייתי נמנע מלשים מלתת מספר. היעד שלנו זה לגדול בקצב מאוד מהיר, אבל זה תלוי  מאוד - אם אתה עושה עסקה אתה פתאום יכול להביא הזמנה של כמה מאות מערכות אבל אם אתה לא עושה עסקה אז זה אפס. כלומר הפער זה לא מטוס אחד יותר או פחות אלא אפס מול 800, או אפס מול 500 מטוסים. אלה המספרים. אלה ההבדלים, לכן אני רוצה להיות צנוע וזהיר".

למה רבעונים 1-2 חלשים ורבעונים 3-4 הם החזקים עונתית?
"בגלל תקציבים של גופים מוסדיים. בתחילת השנה לוקח זמן עד שיש תקציב, עד שמטמיעים, עד שהחבר'ה מוציאים את הניירות, את המכרזים. אז ברבעון הראשון והשני נשענים בעיקר על הצבר הקיים וגם על הזמנות קטנות ומזדמנות, וברבעונים השלישי והרביעי עובדים עם תוכנית העבודה של אותה שנה".

איך אתם מול המתחרות שלכם? 
"בעולמות של האנטנות שאנחנו מציגים גם בשוק האזרחי וגם בשוק הצבאי אני יכול להגיד ש-70% מהמוצרים שלנו הם הכי טובים בעולם, ואני רוצה להדגיש את זה פעמיים - הכי טובים. היום מדברים עם אורביט, שהיא חברה לא גדולה מנתניה, כל הענקיות בעולם - גולדספריים, האניוול, קולינס, דסו, אמברייר, בומברגר, כל אלה הן יצרניות מטוסים או אינטגרטורים. עם כולם אנחנו מדברים – וזה לא רק שיחות סלון אלא יותר מזה". הוא רומז "יש בהחלט המון עניין בטכנולוגיה שלנו. אנחנו מפתחים במקביל אנטנות אלקטרוניות כי זה הדור הבא. נכנסו פה מאוחר אבל אני מקווה שנביא בשורה גם כאן".

מי המתחרים איתכם 'ראש בראש' במכרזים?
"יש חברה אמריקאית שנקראת סאטקום דיירקט שהיא מתחרה שלנו והיא נוכחת יפה בשוק האמריקאי. גם האניוול מתחרה אבל יש להם טכנולוגיה מאוד ישנה".

עוד 3 שנים מהיום אורביט שהיום מוכרת בקצב של 60 אם אני זוכר נכון תגיע אני מניח לכיוון ה-100 מיליון פלוס?
"אני מאמין שכן, בלי להבטיח ובלי מידע צופה פני עתיד, אני מאמין שגם הפריסה הגיאוגרפית שלנו, גם החשיפה שלנו לשווקים חדשים וגם המוצרים אני חושב שהאתגר הזה הוא בהחלט אפשרי.

דרך רכישות או רק בצמיחה אורגנית?
"גם וגם. אנחנו בתהליכים של בחינה של כל מיני רכישות, ויש תקציב בקופה לרכישות וגם כמובן צמיחה אורגנית"

זה לא סוד שאתם גם מועמדים למכירה?
"לא הייתי רוצה לדבר בשם הבעלים אפשר לדבר איתם. אני מנכ"ל אני עושה את העבודה הכי טוב שאפשר במטרה להביא רווחים והצלחות, גם לעובדים וגם להם".

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    דניאל אשחר מוביל שינוי איטי אבל לטובה
    אחד שיודע 27/03/2023 09:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הבעיה שיש בחברה דינוזאורים שגוררים את החברה אחורה שיטות עבודה של מפעל טקסטיל ועומס שלא היה מבייש את השבכ כתוצאה מתת כוח אדם
    סגור
  • 5.
    המנכל הזה קשקשן
    המגמות שהוא מתאר לא קשורות לאורביט שהמוצרים שלה מי 26/03/2023 22:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המגמות שהוא מתאר לא קשורות לאורביט שהמוצרים שלה מיושנים ולא רלוונטיים.המחזור שלה הוא מה שחברות אחרות בתחומה כמו גילת וויהסאט משקיעות בשנה
    סגור
  • 4.
    המנכל הזה קשקשן
    המגמות שהוא מתאר לא קשורות לאורביט שהמוצרים שלה מי 26/03/2023 22:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המגמות שהוא מתאר לא קשורות לאורביט שהמוצרים שלה מיושנים ולא רלוונטיים.המחזור שלה הוא מה שחברות אחרות בתחומה כמו גילת וויהסאט משקיעות בשנה
    סגור
  • 3.
    מישהו בפימי סידר את הראיון כדי לרמוז שמוכרים?
    יריב 26/03/2023 19:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לי זה נשמע אופטימי מדי. חזר מתערוכה בחו"ל נלהב כי מדברים איתם וישר רץ לעיתון.
    סגור
  • 2.
    חברה טובה (ל"ת)
    דניאל 26/03/2023 15:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    למרות הרפורמה המשפטית? חחח. להארץ מספרים א' למשקיעים ב' (ל"ת)
    בעד הרפורמה 26/03/2023 12:59
    הגב לתגובה זו
    0 4
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות