לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

דוחות הבנקים ימשיכו השבוע וירכזו עניין; עוד חברות שתדווחנה - נטפליקס, טסלה, יונייטד איירליינס, פרוקטר אנד גמבל ועוד; "ההתמתנות בשכר צפויה לתמוך בהתמתנות בלחצי האינפלציה"
 | 

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר בסימן דוחות הבנקים. לאחר שג'יי פי מורגן, וולס פארגו וסיטיגרופ פרסמו את דוחותיהם ביום שישי, השבוע יגיע תורם של שאר הבנקים הגדולים בהן בנק אוף אמריקה, גולדמן זאקס ועוד. דוחות הבנקים נמצאים כעת במוקד החדשות של וול סטריט לאור האינפלציה הגבוהה שגררה אחריה העלאות ריבית אינטנסיביות מצד הפד' האמריקאי. 

שלושת הבנקים הגדולים שפרסמו את דוחותיהם ביום שישי הציגו ביצועים טובים מן הצפוי, זאת כאמור לאור הריבית הגבוהה במשק, ולמרות החשש שמא הם יראו נתונים נמוכים מהצפי ובכך יהוו את ה"גונג" לתחילתו של מיתון ממנו מזהירים הכלכלנים זמן רב. ריביות גבוהות במשק מאפשרות לבנקים לתפוס מרווח יותר גדול בין הריבית שהם גובים לבין הריבית שהם משלמים לאנשים ששמים את הכסף שלהם בפיקדונות בבנק.

אז לא, אף אחד לא חושב שהבנקים הגדולים הללו צפויים ליפול. הם חזקים יותר, המאזנים שלהם בריאים יותר, ועדיין, החששות מ-2008 קיימים - ומניות הבנקים איבדו אחוזים ניכרים בחודש האחרון. לא סביר שכל מערכת הבנקאות בארה"ב נמצאת רגע לפני התמוטטות (לראיון). משקיעים ש'דוביים' חוששים שהגרוע מכל עדיין לא מתומחר במניות הבנקים ושהן עלולות להמשיך לרדת. הסיבה יכולה להיות גם העובדה שהעלאות הריבית של הפדרל ריזרב מן הסתם עלולות לגרום לצרכנים לקחת פחות הלוואות (כי ההחזרים מתייקרים) ולבנקים להכיר ביותר הוצאות להפסדי אשראי שייכנסו למאזנים שלהם.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בדרך כלל השורה התחתונה של הבנקים מקבלות את מירב תשומת הלב בדוחות אבל מתברר שעליית הריבית הביאה לכך שבתיקי האג"ח של הבנקים יש הפסדים לא ממומשים של 620 מיליארד דולר בסוף 2022, ולכן מאזני הבנקים הולכים לעניין מאוד את המשקיעים. חשוב להבין - ההפסדים 'על הנייר' לא יהפכו להפסדים בפועל אלא אם הבנקים ייאלצו למכור נכסים בהפסד כדי להשיג נזילות. אחרי הקריסה של שני הבנקים הפד הגדיר מסגרות מימון כך שלבנקים תהיה גישה קלה יותר לנזילות. ולמרות זאת - המשקיעים ירצו לראות מאזנים בריאים יותר, תוך תשומת לב לרמות הפיקדונות, הלוואות האחרונות מהפד' והמזומנים הזמינים שיש להם.

נתוני האינפלציה בארה"ב שהתפרסמו בשבוע שעבר היו טובים למדי כאשר הציגו ירידה מ-6% ל-5%, טוב מהצפי לירידה ל-5.2%. המחירים בחודש מרץ עלו ב-0.1% כאשר בשוק ציפו לעלייה של 0.2%. מדד הליבה עלה ב-5.6% בראייה שנתית וב-0.4% בראייה חודשית, בהתאם לצפי. העלייה השנתית במדד היא העלייה הנמוכה ביותר מאז יוני 2021, מצד שני במדד הליבה הנתונים פחות מעודדים כשבחודש שעבר הנתון עמד על 5.5%, ביוני 2021 הנתון עמד על 3.8%.
 

נתוני מאקרו שצפויים להתפרסם השבוע:
שלישי - מספר התחלות ואישורי בנייה (מרץ).
רביעי - האינפלציה בבריטניה (צפי לירידה מ-10.4% ל-9.8%), האינפלציה באירופה (צפי ללא שינוי - 6.9%).
חמישי - מכירות של בתים יד שנייה (מרץ).
שישי - מדדי מנהלי הרכש (אומדנים) לחודש אפריל בארה"ב, אירופה, בריטניה ויפן.

דוחות השבוע:
שני - צ'ארלס שוואב, First Bank, M&T Bank.
שלישי - בנק אוף אמריקה, גולמן זאקס, ג'ונסון אנד ג'ונסון, לוקהיד מרטין, נטפליקס, יונייטד איירליינס.
רביעי - מורגן סטנלי, ASML, אלקואה, US Bacorp, טסלה, IBM.
חמישי - TSMC, אמריקן אקספרס, AT&T, אלסקה אירליינס.
שישי - פרוקטר אנד גמבל, SAP.

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון אומרים כי "בחודש מרץ, סך הכול האינפלציה עלתה ב-0.1% )הציפיות היו ל-0.2%) על רקע קיפאון במחירי המזון לאחר רצף של עליות. סך הכול האינפלציה עלתה ב-0.5% שנה אחורה, התמתנות מ-0.6% לפני חודש. לעומת זאת, אינפלציית הליבה (המדד ללא אנרגיה ומזון) עלתה ב-0.4% (בהתאם לציפיות) וב-5.6% שנה אחורה (האצה קלה מ-5.5% בפברואר). החדשות המעט טובות הגיעו ממחירי הדיור (מחירי השכירות בחוזים מתחדשים- במשקל 25%) אשר עלו ב-0.5% "בלבד" לאחר חודשיים של עלייה מהירה יותר של 0.7% בכול חודש. סעיף זה עלה ב-8% שנה אחורה. הפד' שם דגש (ובצדק) על מחירי השירותים למעט הדיור אשר עלו ב-0.4% במרץ לאחר 0.5% בפברואר, שיעור עדיין גבוה יחסית ליעד האינפלציה. 

"מדד מרץ מצביע על המשך תופעת האינפלציה "הדביקה" ותומך בהעלאת ריבית הפד' של 0.25% ב-3 למאי. לעומת זאת, מתגברים הסימנים להתמתנות משמעותית בפעילות- עלייה במספר דורשי העבודה, ירידה במספר המשרות הפנויות, רכיבי ההזמנות במדדי מנהלי הרכש מצביעים על התכווצות וכל זאת כאשר ברקע משבר הבנקים פועל לצמצום האשראי. במרץ המסחר הקמעונאי (ליבה) ירד ב-0.3% והייצור התעשייתי (למעט אנרגיה) ירד ב-0.5%. תרחיש הסטגפלציה הופך להיות מוחשי מאד. לאחר תקופה ארוכה של עלייה מהירה בשכר, בחודשים האחרונים מסתמנת מגמת התמתנות בשכר, גם בארה"ב וגם בישראל - ההתמתנות בשכר צפויה לתמוך בהתמתנות בלחצי האינפלציה".

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב: "גם הנתונים הכלכליים והסקרים השונים אינם מעידים לעת עתה על התדרדרות מהירה בפעילות הכלכלית בארה"ב, אלא על המשך האטה הדרגתית. נראה, שגם המשבר בבנקים שהתרחש לפני כחודש לא גרם לצלקת עמוקה. בשורה התחתונה נראה שהצמיחה במשק האמריקאי לא הואטה ברבעון הראשון.

"הנתונים גם לא מעידים על הרעה משמעותית בתנאי האשראי. הציון שנתנו לתנאי אשראי העסקים הקטנים בסקר החודשי אומנם הורע במרץ, אך לא לרמות חריגות. בסקר סנטימנט הצרכנים של הפד' בניו יורק עלה רק במעט הקושי בנגישות לאשראי. מנתוני האשראי השבועיים בבנקים האמריקאים ניתן ללמוד שמאז המשבר ב-SVB ב-8/3, הבנקים הקטנים אכן הורידו את היצע האשראי. בחודש שקדם לאירוע ב-SVB, הבנקים הקטנים הגדילו כמות האשראי בכ-20 מיליארד דולר. לעומת זאת, בחודש לאחר האירוע ירדה הכמות ב-33 מיליארד דולר. מנגד, הבנקים הגדולים, שמתחילת השנה דווקא הקטינו כמות האשראי במאזנים, מאז האירוע ב-SVB הגדילו תיק האשראי די בחדות בכ-50 מיליארד דולר".

מבנק הפועלים נמסר: "שוק ההון צופה שריבית הפד' תעלה עוד פעם אחת, אך תחל לרדת בעוד מספר חודשים. לאור הפער בין תחזיות חברי הפד' לציפיות משוק ההון, השאלה המרכזית בקרב המשקיעים היא, האם הפד' יעבור להפחתות ריבית כבר במחצית השנייה של השנה? שוק ההון צופה שבהסתברות של 80% ריבית הפד' תעלה פעם נוספת ב-0.25% בהחלטה ב-3 במאי, ותגיע לרמה של 5.25%. החל מחודש יולי השוק צופה ירידה בריבית הפד', כך שהיא צפויה להגיע לרמה של כ-4.75% בסוף שנה ו-4.25% שנה מהיום. על פי המסרים מחברי הפד' השונים, תחזית השוק נראית אופטימית מדי, וחברי הפד' לא צופים ירידה בריבית בשנה הקרובה. אמנם חלה התמתנות בחלק מהאינדיקטורים לאינפלציה, אך אינפלציית הליבה השנתית נותרה בארבעת החודשים האחרונים בתחום בין 5.5% ל-5.7%. אם נתמקד באינדיקטורהמועדף ע"י הבנק הפדרלי, ליבת מדד ה-PCE, הרי שנתוני ארבעת החודשים האחרונים הצביעו על שיעורים בין 4.6% ל-4.8% לשנה.

"על פי פרוטוקול ישיבת הפד' האחרונה, תחזית הפד' היא ששיעור אינפלציה זה ירד ל-3.6% בסוף 2023, ל-2.6% בסוף 2024 ול-2.1% בסוף 2025. מצד אחד, התמתנות האינפלציה היא איטית מאוד לעת עתה ומאידך יעדים אלו הם שאפתניים מאד. נזכיר שבתחזיותיו, הפד' כבר לקח בחשבון האטה משמעותית בצמיחה בארה"ב לשיעורים של 0.4% השנה ו-1.2% ב-2024 (רבעון רביעי לעומת המקביל אשתקד). נראה שהפער בין ההערכות השוק להפחתות קרובות בריבית לבין מה שמשתמע מדוברי הפד' השונים ימשיך לתרום לרמת אי-ודאות גבוהה בשווקים בחודשים הקרובים. בינתיים, בשבוע החולף התשואה לפדיון על אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים עלתה מ-3.41% ל-3.52% והתשואה לשנתיים עלתה מ-3.97% ל-4.11%".

תגובות לכתבה(10):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 10.
    מישהו ראה את היכן גורביץ מתחבא ... (ל"ת)
    ליאור 17/04/2023 06:22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 9.
    הכי דפקט בשוק זה גורביץ הכישלון (ל"ת)
    סנדרה א. 17/04/2023 06:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 8.
    רק לונג השורטיסטים מחוסלים לונג דקס נסדק (ל"ת)
    איציק 17/04/2023 06:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 7.
    השווקים יעלו והרבה .רשמתם.משבר חלף (ל"ת)
    אבי כהן 17/04/2023 06:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 6.
    קניתי מניות נדלן אצלנו בנקים וסל לונג נסדק (ל"ת)
    יהודה ל. 17/04/2023 06:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 5.
    לנצל טיפשות השורטיסטים החוזרים לקנותמהיות (ל"ת)
    שרון 17/04/2023 06:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    לדעתי היום חב צים תרד עשיתי שורט.וקניתי לונג נסדק (ל"ת)
    קובי איפרגן 17/04/2023 06:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    פותח עוד שורט עלצים.קונה טסלה אפל גוגל (ל"ת)
    עודד 17/04/2023 06:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    אין מצב שתים תמשיך לעלות תתחיל לרדת (ל"ת)
    עודד 16/04/2023 22:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    מחר אפתח שורט ענק צים חייבת לרדת.ולונג טסלה (ל"ת)
    עודד 16/04/2023 22:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות