
יו"ר הרשות לני"ע, ענת גואטה, מסיימת את תפקידה ובינתיים אין מחליף
ענת גואטה, מסיימת היום את כהונתה כיו"ר רשות ניירות ערך לאחר חמש שנים. כבר בתחילת השנה הודיעה גואטה על פרישתה מהתפקיד, זאת לאחר שאותתה על כוונתה כבר מספר חודשים לפני כן כי תסיים את התפקיד כמתוכנן בסוף הכהונה, כלומר ב-15 בינואר.
עם הגעת מועד פרישתה של גואטה, האריך שר האוצר בצלאל סמוטריץ' את כהונתה בשלושה חודשים נוספים וכעת, משלא ניתן חוקית להאריך עוד את כהונתה, פרשה כאמור גואטה מהתפקיד. נשאלת השאלה הכין היה שר האוצר בכל פרק הזמן הזה? סמוטריץ' מתמהמה, מסיבה מוצדקת או שלא - לא יתכן שהרשות לניירות ערך תהיה ללא יו"ר מתפקד. תפקידה של הרשות הוא לשמור ולהגן על המשקיעים בבורסה. מי ישמור על המשקיעים כאשר אין יו"ר לרשות ני"ע?
שלוי הייזלר, מנכ"ל משרד האוצר, מחפש בימים אלו מחליף או מחליפה לגואטה. העובדות מוכיחות כי החיפושים נמשכים הרבה במן, כאילו מישהו הלך לאיבוד ביער או במדבר. או שבעצם יש הסבר פשוט יותר לסיטואציה החדשה, הייתכן ששר האוצר והמנכ"ל שלו לא מבינים בחשיבותו של נושא משרה זאת עבור המשק? שלושה חודשים של חיפושים מדליקים נורה שבמשרד האוצר צריכים להתעשת ולמצוא במהירות אדם שיאייש את המשרה החשובה הזו. ודבר נוסף שצריך לזכור, מרגע שגואטה עזבה, היורש/ת שלה לא יזכה לחפיפה מסודרת. מישהו באוצר נרדם בשמירה.
לקריאה נוספת: >>> צמרת האוצר עוזבת ובצלאל סמוטריץ' מתקשה למנות מחליפים - לאן יעזבו הבכירים והאם תהיה להם תקופת צינון?
- ועדת כספים אישרה את הארכת מתווה הפיצויים לעסקים בצפון לחודשים ינואר עד יוני 2025
- המלחמה בהון השחור - ככה מתכננים באוצר להילחם בהעלמות המס
מהרשות לני"ע נמסר כי במהלך כהונתה של גואטה, הרשות פעלה בהתאם לתכנית אסטרטגית רב שנתית שביסודה עמדה התפיסה שלפיה פיתוח שוק ההון הציבורי הוא רכיב חיוני בישראל וחלק מן האינטרס הלאומי. "שוק הון פעיל הוא רכיב הכרחי לפעילות כלכלית ומנוע לצמיחה, לפיתוח תעסוקה, להגברת התחרות ולהורדת יוקר המחייה. התוכנית נועדה לקדם את טובת ציבור המשקיעים באמצעות שמירה על שוק הון הוגן ופיתוח שוק משוכלל, מגוון, חדשני ותחרותי. כל זאת, כדי למצות את הפוטנציאל הטמון בשוק ההון עבור כלכלת ישראל ועבור אזרחיה", אמרו.
ענת גואטה: "אני מסיימת בתקופה מדאיגה למשק הישראלי, אשר ניצב בפני סיכונים ניכרים. השווקים העולמיים חווים סימני מיתון וחוסר-וודאות גבוהה, והמשק הישראלי, אשר עמד איתן בעשור האחרון כאי של וודאות בים הכלכלה הגלובלית, אינו מספק למשקיעים מקומיים וזרים את תחושת הביטחון אשר אפיינה אותו עד עתה. ההתעלמות מסיכונים אפשריים ליציבות הממשל התאגידי של מדינת ישראל – מערערים את האמון בשוק הישראלי בקרב משקיעים ומייצרים תפישת סיכון שמקטינה את כדאיות ההשקעה בישראל בעת הזו. על מקבלי ההחלטות בממשלה לנקוט פעולות אמיצות שתכליתן החזרת האמון והיציבות למשק הישראלי".
גואטה התייחסה גם להורדת תחזית דירוג האשראי על ידי מודי'ס ואמרה כי "הורדת תחזית דירוג האשראי של ישראל מ'חיובי' ל'יציב' על ידי סוכנות הדירוג מודי'ס אשר התבשרנו עליה ביום שישי האחרון מהווה תמרור אזהרה אליו יש להתייחס בכובד ראש. הודעת מודי'ס מהווה לא רק סימן אזהרה אלא גם הזדמנות לחשב מחדש את דרכנו, ולהתייחס בכובד ראש לדאגות המשקיעים אשר הזינו בעשור האחרון את צמיחת שוק ההון וצמיחת סקטורים טכנולוגיים מובילים – לכדי הובלה עולמית".
- 7.דן 17/04/2023 09:49הגב לתגובה זומה משותף לגואטה וליעקב אשר מנהל רשות המיסים. שתיהם מופיעים בעיתונות הכלכלית ללא הרף! עושים קריירת דוגמנות על חשבון משלם המיסים הישראלי. לא מבינים שבעסקים צריך לתמוך ולא כל הזמן לאיים. לא כל הזמן להעביר ביקורת. תראו לי מדינה אחת שבה פקידים מופיעים כל הזמן בעיתונות ובכנסים. מי בכלל שואל אותם לדעתם? למה הם עדו משהו בחיים שלהם? כולה פקידונים שלא הרוויחו בעצמם שקל אחד בחיים שלהם. מדברים גבוה גבוה, אפילו סיטי פרס נובל לכלכלה לא מתראיינים הרבה כמוהם. בושה. חבורה שמאוהבת בעצמה וחושבת שהיא יודעת הכל יוצר טוב מכולם. בינתיים בורסה ברמה הכי נמוכה שיש.
- 6.בעזרת השם הכל יהיה בסדר והמדינה תתפרק (ל"ת)הידען 17/04/2023 09:16הגב לתגובה זו
- 5.שוק ההון 17/04/2023 08:21הגב לתגובה זואלוהים ישמור על המשקיעים
- 4.ranr 16/04/2023 18:25הגב לתגובה זוברגע האחרון הוא יארגן מומחים בעיני עצמם, אומרי הן פוליטיים שידרדרו את כלכלת ישראל לתהום. קשה לי לתאר אם ואיך האמונה בשם תעזור בעניין הזה.
- הזבלה הזה רוצה 17/04/2023 08:22הגב לתגובה זולמה מה חשבת
- 3.צח 16/04/2023 18:17הגב לתגובה זוברוך השם
- 2.מה שעניין אותה זה רק כותרות בעיתונ (ל"ת)אנונימי 16/04/2023 17:59הגב לתגובה זו
- 1.ליאו 16/04/2023 17:09הגב לתגובה זושוב יושבת ראש רשות ניירות ערך שרק קידמה רגולציה ולא הצליחה לגרום לבורסה בתל אביב להיות אטרקטיבית לחברות איכותיות. חברות איכותיות לא ירשמו למסחר בישראל כל עוד רשות ניירות ערך רואה את תפקידה בהטלת רגולציית אינסופיות. גואטה יכולה לרשום לעצה הישג של משיכת חברות פחמאשפה בכמויות לבורסה בתל אביב והרחקת חברות איכותיות