מנכ"ל פריים: "ערים לחשש של השוק מהיכולת הפיננסית שלנו; נגייס הון"
"העסקה היא 8 פרויקטים מתוך הצבר. להב תהיה שותפה ב-50% והיא תעמיד את כל ההון עצמי, גם על החלק שלנו וגם על החלק שלהם. במובן מסוים התשואה שלנו היא אינסופית בגלל שלהב מעמידה את כל ההון העצמי. בנוסף להון העצמי, אנחנו עושים התחשבנות, ובמידה והמחיר שעלה לנו לבנות את הפרויקט כחלק מהשותפות הוא פחות מ-2.7 מיליון שקל למגה-וואט, לא כולל רכיב האגירה, אנחנו נקבל השלמה של דמי ייזום לסכום הזה מהחברה המשותפת", כך אומר ירון קיקוז, מנכ"ל החברה, בראיון לביזפורטל, אחרי שחברת האנרגיה המתחדשת פריים אנרג'י פריים אנרג'י -2.45% פריים אנרג'י 675.5 -2.45% בסיס:692.5 פתיחה:692.5 גבוה:690 נמוך:652 תמורה:69,183 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: חתמה על הסכם מחייב עם חברת להב להב +1.65% להב 400.8 +1.65% בסיס:394.3 פתיחה:394.4 גבוה:402.3 נמוך:389.1 תמורה:394,204 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: להקמת שותפות (50% כל אחת) להקמת 8 מתקנים בטכנולוגיה פוטו וולטאית בדו-שימוש בהיקף של עד 100 מגה-וואט (להרחבה על ההסכם)
מניית פריים אנרג'י נסחרה עד אתמול בבוקר ב-1.38 שקל, אך ההודעה על הקמת השותפות עם להב הביאה לזינוק חד במניה שנסחרת נכון לרגע זה ב-3 שקל המבטא שווי שוק של 88.5 מיליון שקל. אבל צריך גם לומר את הצד השני - השוק לא מאמין במניה, היא איבדה 80% מהשווי במהלך 12 החודשים האחרונים ותשואות האג"ח זינקו ל-28-32%. מאז הניתוח כאן בביזפורטל רק לפני מספר חודשים המניה התרסקה ב-50%. זה לא אומר שאין פוטנציאל. החברה יכולה כמובן להצליח, היא יכולה להפתיע את שוק ההון לטובה, אבל נכון לעכשיו השוק מאוד חושש.
היכן מרוכזת הפעילות שלכם?
"רוב פעילותה של החברה הינו בישראל, יש לנו גם פעילות בשלבים ראשוניים ברומניה, ישנם מתקנים שכבר מניבים בהיקף של כמה עשרות מגה-וואטים, ישנם מעל ל-10 מגה-וואט שמחכים לחיבור ועוד כמה מאות מגה-וואט שבתהליכי רישוי וייזום. חלק מאותם פרויקטים הם בעסקה עם להב, מדובר כידוע על 8 פרויקטים במכרז שזכינו בו בנובמבר 2021 בו קיבלנו הסכם מהמדינה עד סוף 2039 שהודיעה שהחל מינואר הקרוב נוכל למכור את החשמל המיוצר מכל המתקנים, המניבים והעתידיים, בשוק החופשי. זכינו בכמות גדולה של מתקנים בעלי צבר של כמעט 60 פרויקטים שהולכים לקום מכוח הזכייה בהליך תחרותי דו-שימוש, בהיקף ממוצע של 13-14 מגה-וואט כל אחד, מה שמאפשר לנו גמישות כאשר חלק יילך להסכם עם חברת החשמל וחלק ללקוחות קצה. השלב החשוב ביותר בהליך של הקמת פרויקטים מזוג זה הוא קבלת הרישיון".
מה התשואה הפנימית של הפרויקטים בכלל בחברה? איזה פרויקטים יש בקנה?
"התשואה הפנימית נמצאת בסדרי הגודל של הדיווח, כלומר חד ספרתי גבוה לפני מינוף ותשואה דו-ספרתית נמוכה לאחר מינוף. יש לנו מכסה של 475 מגה-וואט AC שהם קרוב ל-800 מגה-וואט DC ולצידם יש גם את נושא האגירה. החברה נערכת להקמה של אותם פרויקטים בין אם זה קידומם, קבלת היתרים ואישורים מחברת החשמל. במישור הפיננסי יש לנו הסכם מסגרת עם בנק לאומי למימון של חלק מהצבר וברגע שנתקדם אני מניח שגם נוכל להרחיב אותו. מבחינת ההון העצמי, אנחנו מכניסים שותפים בדיוק כמו העסקה הזו עם להב, מממשים נכסים מסוימים כמו מזכר הבנות עליו דיווחנו למכירת 50% מפרויקט 'תלמים' על מנת להכניס כמה עשרות מיליונים לקופה. למיטב הבנתנו, רוב הפרויקטים הללו יוקמו במחצית השנייה של 2024 ויחוברו לרשת יחד עם מתקן אגירה, כך שיש לפנינו סדר גודל שנה וחצי-שנתיים".
יש לכם פרויקטים רבים שמחכים לחיבור לרשת החשמל - מתי זה יקרה ומה הסיבה לעיכוב?
"חלק מהפרויקטים פשוט משתזפים בשמש. חברת החשמל צריכה להשלים עבודות פיתוח של הרשת ולחבר אותם. חלק מהפרויקטים כמו פרויקט תלמים, צפויים להתחבר בשנת 2024. אנחנו במגעים עם חברת החשמל להקדים את זה אבל לכל פרויקט יש גם את המועד שאפשר להתחבר. אנחנו בד"כ עומדים במועדים האלו אבל אז חברת החשמל מתעכבת עם חיבור התשתיות שלהם. הבעיה הזו היא לא רק אצלנו, חברות רבות כאן במדינה נגררות בשל עיכובים של חברת החשמל. יש ביקוש רב לאנרגיה מתחדשת אך התשתית הקיימת לא יודעת לקלוט את אותן כמויות מהאנרגיה המתחדשת".
בוא נדבר על המניה והאג"ח - איך זה שהאג"ח נסחרות בתשואה גבוהה של כ-30%? למה אתם לא קונים אותן?
"אנחנו מודעים לתשואה של האג"ח, אני חושב שהשוק מביע סימן שאלה לגבי היכולת הפיננסית של החברה להקים את הפרויקטים מבחינת ההון העצמי, אבל כמו שאמרתי יש את הצעדים שאנחנו עושים כדי לממש את הזכייה הזאת גם אם בסוף לא נחזיק 100% בפרויקטים, פריים עדיין תחזיק במאות מגה-וואט של פרויקטים ולצידם כמובן גם מתקני אגירה. מהבחינה הזאת השוק אומר לנו שאנחנו הולכים להתמנף כדי לממן את ההקמה של הפרויקטים, ואנחנו ערים לכך.
"לגבי הביי-בק, יש לנו תכנית רכישה עצמית אך בגלל בעיות סחירות ומגבלות של מידע פנים ודוחות כספיים לא כל כך הצלחנו אבל נבחן את האפשרות הזאת בהמשך. הצעד הראשון בתכנית הוא ההסכם עליו חתמנו עם להב. אנחנו בודקים עוד הצעות שיש להכנסת שותפים כדי להרחיב את שיתופי הפעולה לכמה עשרות או מאות מגה-וואטים".
עד אתמול המניה הייתה בצניחה של 80% במהלך 12 החודשים האחרונים - למה זה?
"המניה נגזרת מאותו חשש של השוק שאומר שאנחנו צריכים לגייס הון כדי לממן את הפרויקטים בדו-שימוש. ברור לנו שאנחנו באמת צריכים לעשות את זה וישנם כאמור מספר צעדים שאנחנו מוכנים וכאשר הם יבשילו אנחנו כמובן נדווח. בסופו של דבר המניה נסחרת היום בשווי מאוד נמוך בגלל שהאג"ח נסחר בתשואה מאוד גבוהה. כשהאג"ח נסחר ב-60 אג' אז אין משמעות לשווי של המניה. מטרתנו קודם כל היא להרגיע את בעלי האג"ח וגם לייצר ערך לבעלי המניות של החברה. הדבר ישתפר בין היתר ביום שתרד הריבית במשק אבל זה לא מספיק, אנחנו צריכים לקדם את הפרויקטים, לקדם ולפתח אותם, למצוא את הדרך הפיננסית והרגולטורית כדי לצלוח את ההקמה, ואז השווי של החברה יתבטא גם בשוק ההון".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אתם עושים צחוק? 30% תשואה ולא קונים? הכל תירוצים!יריב 18/04/2023 22:00הגב לתגובה זו9 0איזו חברה שמאמינה בעצמה לא קונה אג"ח של עצמה ב 30% תשואה? זה רווח הון נטו אם אתם מאמינים שתוכחו חשרת את החוב. ומה עם התירוצים האלה? אתם לא קונים בגלל בעיות רגולאטוריות? מישהו מונע מכם לקנות את החוב של עצמכם? איזה דוחות כספיים מונעים מכם לקנות אג"ח ואיזה מידע פנים - הרי החברה אמורה לקנות וברור שלחברה תמיד יהיה מידע פנים לגבי עצמה. אני מחזיק באג"ח ואני בהלם מהתירוצים האלה. עם 30% תשואה על האג"ח איך בדיוק תממנו את הפרוייקטים? מי ילווה לכם בידיעה שהוא יכול לקנות אג"ח בשוק ב 30% תשואה???סגור
-
צודק בהחלט (ל"ת)חסוי 20/04/2023 00:25הגב לתגובה זו1 0סגור