למרות שכר גבוה פי 7 האח של חדוה בר לא ויתר לה, למה?

אם בר הייתה הופכת ליו"ר דיסקונט היא הייתה מקבלת תגמול דומה לזה של היו"ר היוצא, ואולי יותר. כלומר 3.2 מיליון שקל בשנה. אחיה יאיר בר טוב מקבל פחות מחצי מיליון שקל כדח"צ של כלל. עד כדי כך התפקיד חשוב לו? בר לביזפורטל: "לא עשינו שיקול פיננסי. רציתי להיות בתפקיד עם השפעה משמעותית על הבנקאות והכלכלה הישראלית"
 | 
telegram
(7)

דר' חדוה בר רצתה להתמנות לתפקיד יו"ר דירקטוריון בנק דיסקונט. היא הייתה המפקחת על הבנקים ולפני כן סמנכ"לית בנק לאומי. היא מכירה את המערכת מצוין מבפנים, ומן הסתם הייתה יכולה לתרום לבנק דיסקונט לא מעט בקשרים, במחשבות מקוריות, במידע על המתחרים ודרכי הפעולה שלהם (היא לא בבנק לאומי כבר עשור אבל ידע זה כח, וכמפקחת על הבנקים לשעבר זה עוד יותר משמעותי).

אבל בר נאלצה לוותר על התפקיד מאחר שאחיה, יאיר בר טוב, הוא דירקטור חיצוני (דח"צ) בחברת ביטוח כלל ביטוח שמחזיקה ב-6.6% ממניות בנק דיסקונט והחשש בפיקוח על הבנקים הוא שייווצר ניגוד עניינים בין בר ובין אחיה, כששניהם נמצאים בעמדות מפתח בדיסקונט וכלל. בפיקוח על הבנקים לא קיבלו את טענותיה של בר וחוות הדעת שהביאה, אלה ניסו להסביר למפקח שלבנק דיסקונט אין גרעין שליטה (אין בעל בית דומיננטי) ולכן אין זיקה אסורה וכלל ביטוח לא מנהלת ומשפיעה על התנהלות בנק דיסקונט, ומעבר לכך - בר טוב הוא דח"צ, כלומר לא מינוי פנימי של כלל ביטוח ולכן הוא לא כפוף בהכרח לאינטרסים של כלל. בסופו של דבר, בפיקוח על הבנקים בהובלת יאיר אבידן הסבירו לבר בעדינות שהיא תוכל להתמנות עם אחיה יתפטר מדירקטוריון כלל. בר ניסתה אבל אחיה לא הסכים לעזוב את תפקיד הדח"צ שלו. מן הסתם הוא שמח בהישגים של עצמו ולא מעוניין לוותר לאחותו. 

האם לא עדיף לקבל שכר גבוה פי 7?

ההתנהלות של בר טוב קצת מוזרה. אין ספק שהתגמול של בר, אם הייתה הופכת ליו"ר דיסקונט, היה גבוה משמעותית מזה שמקבל אחיה בכלל ביטוח. אפילו אם היא הייתה מעבירה לו חלק מהמשכורת עדיין השכר היה גבוה יותר. כלומר בשקלול הכולל בני המשפחה היו מרוויחים שכר הרבה יותר גבוה. אבל בכל זאת האח לא הסכים לוותר.

יו"ר הדירקטוריון היוצא של דיסקונט, שאול קוברינסקי, נהנה בשנה האחרונה מתגמול יו"ר דירקטוריון בגובה של 3.16 מיליון שקל בשנה (כמעט הכל במזומן) ובשנה שלפניה הוא קיבל 2.9 מיליון שקל. סביר להניח שהתגמול של חדוה בר היה צפוי להיות דומה, אם לא גבוה יותר (בכפוף לחוק מגבלת שכר הבכירים בתאגידים בנקאיים).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מהצד השני - כלל ביטוח שילמה בשנה האחרונה לכל הדירקטורים שלה תגמול כולל של 3.61 מיליון שקל, לא הרבה מעבר לשכר שבר הייתה מקבלת כיו"ר הדירקטוריון. בכלל יש 8 חברי דירקטוריון (לא כולל היו"ר שמקבל שכר נפרד), כך שכל אחד מהם קיבל בממוצע 451 אלף שקל בשנה. במילים אחרות - השכר של בר היה אמור להיות גבוה פי 7. האם זה לא משתלם יותר לבני משפחת בר-טוב?

חישוב מקביל - שכר של דירקטור חיצוני נקבע על פי תגמול שנתי קבוע וכן תגמול על כל ישיבת דירקטוריון שבה משתתף חבר הדירקטוריון. התגמול השנתי המקסימאלי הוא כ-150 אלף שקל והשכר לכל ישיבה הוא כ-6,000 שקל לכל היותר. בר טוב בהחלט פעיל בדירקטוריון כלל. הוא חבר בדירקטוריון מאז אוקטובר 2021, הוא משמש כיו"ר ועדת הביקורת, התגמול, ועדת טכנולוגיות ומידע וחבר בוועדת המאזן. הוא השתתף בכל 51 ישיבות הדירקטוריון שקיימה כלל ביטוח במהלך השנה שעברה (2022), וגם ב-29 ישיבות של הוועדות שבהן הוא חבר. בהחלט פעילות ענפה ומכובדת. ועדיין, השכר שלו היה נמוך משמעותית מזה של אחותו. 

אז נכון שהוא טוען שהתפקיד חשוב לו, אבל עד כדי כך שהוא מוותר על תגמול משותף של 3.2 מיליון שקל (ולצורך העניין הוא היה מגלגל לכיסו כ-1 מיליון אם בר הייתה מעבירה לו שליש ממשכורתה) כדי לקבל 450 אלף שקל?

מעבר לשני התארים שהוא מחזיק, יאיר בר טוב הוא בעל מומחיות חשבונאית ופיננסית, כך שהוא יודע מתמטיקה ומכיר את המספרים הללו מן הסתם לא פחות טוב מאיתנו. האם הוא בונה על המשך פיתוח הקריירה שלו במקומות נוספים ומשום כך לא רוצה לוותר על תפקידו הנוכחי? האם יש לו עוד תפקידים והזדמנויות באופק? יש לו גם תואר ראשון בהנדסת מחשבים מאוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע וכן תואר שני בהנדסת מחשבים מהטכניון. הוא כיהן כדירקטור חיצוני בחברת Cyren וכיהן כמנכ"ל חברת סייבר BISEC וכסמנכ"ל פיתוח עסקי אסיה פסיפיק בחברת Cyberproof (בבעלות Global-UST). החל מאוגוסט 2021 הוא גם מכהן כדירקטור חיצוני באידומו.

כיום בר היא סמנכ"לית בפלטפורמת המסחר הישראלית eToro, שרצתה להנפיק בגל ההנפקות האחרון בוול סטריט לפי שווי מנופח של 10 מיליארד דולר, ובינתיים ביטלה את ההנפקה ומסתפקת בשווי של 3.5 מיליארד דולר. בר מתוגמלת בצורה טובה, כסמנכ"לית בחברת הייטק גדולה כמו איטורו.

חדוה בר היא אשת פיננסים ומאקרו כלכלה ובשיחה עם ביזפורטל היא שוללת את השיקול הפיננסי במעבר לדיסקונט: "הרצון שלי למעבר לבנק דיסקונט לא נבע משקולים פיננסיים אלא מהרצון להיות בתפקיד שיש לו השפעה משמעותית על הבנקאות והכלכלה הישראלית".

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    לא עושה כלום באיטורו ומרוויחה מיליונים באופציות
    ישראל ישראלי 27/04/2023 00:10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סתם מינוי מטופש של יוני.לא עשתה כלום ולא תרמה כלום.אפשר לוותר מחר על שירותיה.אם כבר, דנה גרוס היתה תותחית שם. חבל שלא הצליחו להשאירה.
    סגור
  • 6.
    אולי מדובר במשפחה לא מפרגנת
    ששון 26/04/2023 22:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא מכיר את משפחת בר אבל אולי זו לא משפחה מושלמת ביחסים?
    סגור
  • 5.
    כמה חישובים עשיתם על פארש
    יוני 25/04/2023 13:18
    הגב לתגובה זו
    5 1
    בסהכ סתם מסוכסכים. לא מפרגנים איד לשני
    סגור
  • 4.
    זה ניגוד העיניינים היחיד שמצאו ?
    מני 25/04/2023 12:22
    הגב לתגובה זו
    7 1
    עם הסטוריה כזאת לא צריך לחפור הרבה.
    סגור
  • 3.
    חדווה=חרפה של מפקחת
    חדוה 25/04/2023 12:12
    הגב לתגובה זו
    6 1
    לא מנעה מכירת בנק אגוד לבנק מזרחי.. מעניין למה?
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    הייתה חרפה ובושה כמפקחת (ל"ת)
    מפקח גד'ט 25/04/2023 11:36
    הגב לתגובה זו
    8 1
    סגור
  • 1.
    משפחה שכזו.
    אנונימי 25/04/2023 11:35
    הגב לתגובה זו
    6 1
    כנראה שאין אחווה במשפחה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות