צחי נחמיאס
צילום: יחצ

דסק"ש צוללת ב-7%: צופה גיוס הון כחלק מהמיזוג עם נכסים ובנין

דסק"ש שולטת בנכסים ובנין ומחזיקה גם בסלקום. לאחר המיזוג מניית דסק"ש תימחק, וחלק מהדיסקאונט שבו נסחרת חברת האחזקות עשוי להיסגר; תשואות האג"ח של דסק"ש דו ספרתיות ובמצב כזה היא לא יכולה למחזר חוב; עדכון: יהיה גיוס הון כחלק מהמיזוג
נתנאל אריאל | (4)

חברת האחזקות דסק"ש, דיסקונט השקעות דיסקונט השקעות -5%  , נסחרת בדיסקאונט על האחזקות שלה. חברות אחזקה זה נושא בעייתי (הרחבה בהמשך הכתבה) והאמת היא שצריך לפרק את השכבה, וכעת מודיעה דיסקונט השקעות, ששולטת בנכסים ובנין (63.18%) על כוונה לבצע מיזוג עם נכסים ובנין נכסים ובנין -3.12% ולמחוק את מניית דסק"ש מהבורסה, בעסקת מניות.

אם המיזוג יתבצע - הנכסים של דסק"ש יעברו לנכסים ובנין, כולל סדרות אגרות החוב של דסק"ש. לאחר המיזוג, נכסים ובנין בעצם תחזיק בגב ים גב ים -0.67%  (ובבניין HSBC שאותו היא מנסה למכור), בחברת סלקום סלקום -0.26% , במהדרין ואלרון וכאמור - באג"ח.

עדכון ל-11:30: דסק"ש ונכסים ובניין מעדכנות שמתוכנן גיוס הון לחברה כחלק מהמיזוג.

סדרות החוב של דסק"ש נסחרות בתשואות דו ספרתיות. סדרה ו' (צמודה למדד) עם מח"מ 1.58 נסחרת בתשואה של 11%. בסדרות השקליות - סדרה י' נסחרת בתשואה של כמעט 15% וסדרה יא' בתשואה של 13%. אבל הבעיה היא שדסק"ש לא יכולה למחזר כעת את החוב ולקבל ריביות נמוכות יותר - הריבית גבוהה מדי כשיש לדסק"ש יותר מ-2 מיליארד שקל לפרוע.

דסק"ש נשלטת ע"י צחי נחמיאס (באמצעות מגה אור 29.8%) והאחים זלקינד (באמצעות אלקו. 29.8%) וגם רמי לוי מחזיק ב-11% מהמניות.

על פי ההודעה, "במסגרת ישיבת דירקטוריון החברה בסמוך לאחר העברת פניית דסק"ש, החליט דירקטוריון החברה להקים ועדת דירקטוריון בלתי תלויה שהוסמכה לגבש המלצות ביחס לעסקת המיזוג ולנהל משא ומתן עם דסק"ש ביחס לתנאיה, לרבות לגבי התמורה ויחס ההחלפה שיקבעו במסגרת עסקת המיזוג."

המהלך יכול להציף ערך בדסק"ש שכן חברות אחזקה נסחרות בדיסקאונט בבורסה. אחת הסיבות לכך היא שיש דמי ניהול כפולים, ללא סיבה אמיתית, ובעצם הערך למשקיעים נפגע. מעבר לכך, לא תמיד השוק מאמין עד הסוף בערך הנכסים. מנגד - החזקת חברות באמצעות שכבות מאפשרת לבעלי השליטה להחזיק בחברות כשהן משלמות הרבה פחות כסף כדי לשלוט. למשל - אם חברה נסחרת בשוק לפי שווי של 3 מיליארד שקל וחברת האחזקות נסחרת בשווי של 1 מיליארד שקל, אז כדי לשלוט בחברה עצמה מספיק להחזיק ב-50% מחברת האחזקות, כלומר להביא חצי מיליארד שקל ולא צריך להזרים יותר מ-1.5 מיליארד שקל. באמצעות סכום קטן יחסית מחזיקים בחברה הרבה יותר גדולה.

מניית דסק"ש נפלה בשנה האחרונה ב-59% והיא נסחרת לפי שווי של 625 מיליון שקל בלבד (מחיר של 44.18 שקלים למניה). מניית נכסים ובנין מחקה גם היא 62% משוויה במהלך השנה האחרונה והיא נסחרת לפי שווי של 1.28 מיליארד שקל (מחיר של 173.6 שקלים למניה).

קיראו עוד ב"שוק ההון"

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    חי 27/04/2023 13:04
    הגב לתגובה זו
    בעלי נכסים ובניין יפסידו דסקש שווה אפס
  • dw 27/04/2023 16:57
    הגב לתגובה זו
    מוזמן לבחון את אלרון למשל. היא שווה הרבה הרבה יותר מאשר שווי האקוויטי כרגע בשוק. לכן בהינתן הזרמת אקוויטי אני כנושה אברך על המיזוג.
  • 1.
    החיים 27/04/2023 10:18
    הגב לתגובה זו
    יכולים לקבל את החברות מבעלי המניות שיצטרכו לוותר על החברות או להזרים הון לא נראה שעסקת מיזוג טובה לבעלי האג"ח בשתי החברות להערכתי סיכוייה אפסיים אלה אם החברות יצליחו "לקנות" את בעלי האג"ח בהצעה אטרקטיבית כלשהיא של הזרמת הון ופרעון חלקי
  • dw 27/04/2023 16:56
    הגב לתגובה זו
    החברות הבנות של דסקש נסחרות בזול ולכן אם הבעלים יזרימו הון אז בעתיד בעלי המניות, הן בדסקש והן בנכסים, ירוויחו יפה, ובתמורה לחיזוק האקוויטי אני כנושה מוכן לפרגן להם הרבה בהצלחה, אבל... בבקשה שיזרימו אקוויטי כדי שאמשיך להיות שקט ורגוע. כרגע התשואות הגבוהות אותתו על אי רגיעה.