קרנות נאמנות באפריל: הציבור ממשיך לנסות לתזמן את השוק - ללא הצלחה

הפידיונות ממשיכים בקצב גבוה: תוך 4 חודשים הציבור הוציא חצי מהכסף שיצא בשנה שעברה; באפריל - פידיון של 2 מיליארד במסורתיות, וגיוס של 5 מיליארד בכספיות; בסך הכל גייסה התעשייה באפריל 4.5 מיליארד שקל (הרוב לכספיות וחלק לקרנות הסל); הראל בולטת עם 33% מהגיוס בקרנות הכספיות

 | 
telegram
(3)

השווקים בארץ ובעולם עלו בחודש אפריל (והשווקים בעולם בעליות חדות של 10-15% מתחילת השנה) אבל הציבור שמנסה לתזמן את השווקים מגיב באיטיות ובאיחור - אחרי ירידות מושכים כספים והכספים חוזרים רק אחרי העליות. הבעיה היא שתזמון השווקים הזה פוגע בציבור פעמיים: חוטפים את הירידות ומנגד - מפספסים את העליות. זה חוזר על עצמו כל הזמן וגדולי המשקיעים בעולם אומרים שהניסיון לתזמן פשוט לא עובד, אבל בכל זאת הרבה מאוד אנשים פועלים כך. אז נכון שקרנות נאמנות נחשב לחיסכון לטווח קצר, אבל האם לא כדאי 'למשוך' את החיסכון לזמן ארוך יותר וכך אולי להצליח יותר מאשר במשחק הניחושים לטווח קצר?

בכל מקרה, גם בחודש אפריל הציבור משך כספים מהקרנות המסורתיות והעביר לקרנות הכספיות. המסורתיות פדו בחודש אפריל כ-2 מיליארד שקל - ומתחילת השנה מדובר על פידיונות של 13.5 מיליארד שקל שממשיכים פידיונות גדולים של 27 מיליארד שקל בשנה שעברה. למעשה - בתוך 4 חודשים הציבור פדה חצי מהסכום שפדה בשנה שעברה, כלומר פידיונות גדולים מאוד. והשאלה היא מתי זה ייעצר. 
צריך לומר, בחודש אפריל מדובר בפידיונות 'קטנים' יותר מאשר בחודשים הקודמים אבל זה גם בגלל העובדה שבגלל חג הפסח היו בחודש אפריל רק 15 ימי מסחר (לעומת 22-23 בדרך כלל).

מנגד, הקרנות הכספיות ממשיכות לגייס בקצב גבוה - כשהן גייסו 5.1 מיליארד שקל בחודש אפריל. מובילה את הגיוסים בפער גדול היא חברת הראל, שאחראית לבדה על 1.73 מיליארד שקל בקטגוריה, כ-33% מכל הגיוס בקרנות הכספיות. גם איילון בולטת עם גיוס של 1.1 מיליארד שקל, כ-22% מהגיוס. התעשייה הפאסיבית נהנתה גם היא מגיוסים כשגייסה כ-1.1 מיליארד שקל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

התעשייה כולה מנהלת כ-380 מיליארד שקל (כולל הוסטינג), התעשייה המסורתית מנהלת כ-147 מיליארד שקל, הקרנות הכספיות צמחו כבר ל-72 מיליארד שקל (וזאת כאשר לפני שנה היא ניהלה בקושי 14 מיליארד שקל - למדריך על קרנות כספיות לחצו כאן), בקרנות המחקות מנוהל כ-60 מיליארד שקל ובקרנות הסל 94 מיליארד שקל. התעשייה הפאסיבית צומחת לאט יותר מהקרנות הכספיות אבל גם שם הצמיחה ברורה, כי יש לא מעטים בציבור שמבינים את חוסר ההצלחה בניסיון החוזר והנשנה לתזמן את השוק. אבל הפוטנציאל גדול כמובן הרבה יותר. 

הנה התנועות בקרנות המסורתיות:

גיוסים ופידינות בקרנות המסורתיות, אפריל 2023

והנה התנועות בקרנות הכספיות:

גיוסים ופידינות בקרנות הכספיות, אפריל 2023

התעשייה הפאסיבית, קרנות מחקות:

גיוסים ופידינות בקרנות המחקות, אפריל 2023

קרנות סל

גיוסים ופידינות בקרנות הסל, אפריל 2023
 

הנה כל הגיוסים והפידיונות לחודש אפריל 2023:

הגיוסים והפידיונות לחודש אפריל 2023
למדור קרנות נאמנות של ביזפורטל

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    פסגות עם נתון מרשים במחקות, אבל פייר הכי טוב
    יעל 02/05/2023 12:32
    הגב לתגובה זו
    1 0
    זה לקנות לבד כספיות. יש היום פלטפורמות מסחר עצמאיות בקרנות נאמנות, אפס עמלות.
    סגור
  • 2.
    כנראה שאני חי במציאות מקבילה
    דמיקולו פיזדמטה 02/05/2023 10:59
    הגב לתגובה זו
    0 2
    מתחילת השנה יש עליות, לא ירידות. אצלי לפחות. אם 5 מתוך 6 המניות שאני קניתי, כשאני די דרעק בהשקעות לונג ראן, עברו לפלוס (אמזון מאדרפאקר), זה אומר שבסך הכול השוק עולה. ואם זה נכון, הציבור מממש בעליות ומעביר לסולידי. ציבור לא טיפש לכאורה.
    סגור
  • 1.
    בדרך כלל זה נכון, אי אפשר לתזמן את השוק.
    רון גל 02/05/2023 10:18
    הגב לתגובה זו
    7 0
    אבל לא נראה לי שזה מה שהציבור מנסה לעשות כרגע לאחר עליית הריבית. הציבור אומר לעצמו למה להסתכן בשביל אולי 6 אחוז שנתי כשאני יכול לקבל בוודאות 4.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות