צרות ברני צים: דרישת מס של 120 מיליון שקל וקריסה של המניה

החברה חולקת כמובן על עצם הדרישה רשות מקרקעי ישראל ומתכוונת לערער: "יש לחברה טענות מוצקות". האם זו סתם 'שיטת מצליח מצידה של רשות מקרקעי ישראל'? בינתיים המניה התרסקה בשנה האחרונה ב-64%
 | 
telegram

חברת רני צים רני צים -0.68% רני צים 305.9 -0.68% רני צים בסיס:308 פתיחה:308 גבוה:308 נמוך:304.5 תמורה:469,505 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: העוסקת בייזום, הקמה וניהול מרכזים מסחריים, קיבלה לידיה שומה מטעם רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), על 120 מיליון שקל, לפני מע"מ, בעקבות עסקת שינוי ייעוד וניצול זכויות שאושרו במסגרת התב"ע החדשה, כמו גם על עליית ערך הקרקע בפרויקט שלה בכפר סבא.

ברני צים כמובן לא מסכימים עם הדרישה של רמ"י, הן על עצם השומה וגם על הגובה שלה והיא מתכננת לערער על ההחלטה וטוענת שיש לה "טענות מוצקות". בכל מקרה, ברני צים אומרים שהם כבר הפרישו כסף בדוחות הכספיים על עסקת שינוי ייעוד הקרקע וניצול זכויות נוספות שאושרו במסגרת התב"ע החדשה. בחברה אומרים שההפרשה בעוצמה על בסיס הערכת שמאי וכי "ולהערכת החברה לא תידרש הפרשה נוספת בדוחותיה".

בחברה של רני צים מבקשת להבהיר שבמסגרת גיבוש מבנה העסקה להכנסת השותפים לפרויקט וההתחשבנות בין הצדדים, "נלקחו בחשבון חלקם של השותפים בתשלומי השומות לרמ"י ובהתאם נקבעה גם התמורה שהתקבלה מהשותפים". באשר לתשלום השומה - חלק מהסכום שוריין וישוחרר מהסכום המוחזק בנאמנות כחלק מהרווחים ויתרת הסכום נלקח בחשבון במסגרת תקציב הפרויקט והוא ישולם מליווי בנקאי שוטף של הפרויקט.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ברני צים חוזרים ומדגישים שהם לא צופים "תשלומים משמעותיים נוספים" ממקורותיה העצמאיים בעקבות השומה וכי השומה הסופית תהיה נמוכה משמעותית מהדרישה של רשות מקרקעי ישראל.
 

צריך לומר, רני צים סובל משנה קשה. מניית החברה נמצאת בשפל משמעותי לאחר שאיבדה 64% בשנה האחרונה ו-30% מתחילת השנה הנוכחית למחיר של 2.3 שקל ושווי שוק של 338.4 מיליון שקל בלבד. זאת לאחר שמניית החברה הגיעה בתחילת 2020 למחיר שיא של 7.55 שקל ושווי שוק של 1.1 מיליארד שקל.

רני צים רשמה רבעון רביעי חלש בסוף 2022 עם רווח נקי שצנח ב-57.5% ל-18.9 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל ב-2021. הרווח ב-2022 כולה הסתכם ב-80 מיליון שקל לעומת רווח של 105.6 מיליון שקל ב-2021. ברני צים אמרו כי הירידה ברווח הנקי נובע בעיקרו מגידול בהוצאות הנהלה וכלליות כתוצאה מרישום חשבונאי בגין הנפקת אופציות עובדים בסך של כ-10 מיליון שקל השנה, לעומת כ-1.5 מיליון שקל בשנת 2021, מעליית ערך נדל"ן להשקעה מתונה יותר בהשוואה ל-2021 וכן מגידול בהוצאות המימון, נטו בעיקר בשל ההתחייבויות צמודות המדד של החברה וכן לאור עליית ריבית הפריים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות