רפאל תרוויח השנה תפעולית עד 1.25 מיליארד שקל, צמיחה של 13.6%
ההתחמשות העולמית בשנה הקרובה תלך ותתעצם וזה משפיע לטובה על חברות התעשיות הביטחוניות הישראליות - אלביט, רפאל, התעשייה האווירית ואחרות קטנות יותר (כמו אורביט). רפאל היא חברה גדולה מאוד במונחים מקומיים. היא קטנה יותר מ אלביט מערכות -1.06% אלביט מערכות 92,600 -1.06% בסיס:93,590 פתיחה:92,800 גבוה:93,500 נמוך:92,040 תמורה:88,902,989 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: אבל אם רפאל הייתה נסחרת בבורסה היא הייתה בין הגדולות בבורסה המקומית (וכך גם התעשייה האווירית). לצערנו היא לא מציפה ערך לציבור כי היא חברה ממשלתית, היא לא נסחרת ואי אפשר לקנות אותה בבורסה. כך שאפשר רק לקרוא את התחזיות שהוציאה מידרוג ולקוות שיום יבוא והמדינה תנפיק אותה. למה בכלל יש עליה דירוג? כי יש לרפאל אגרות חוב למוסדיים (בהיקף של 1.8 מיליארד שקל).
רפאל צפויה להרוויח השנה תפעולית 1.15-1.25 מיליארד שקל, עליה של עד 13.6%, וצמיחה של 9% באמצע הטווח, לעומת 1.1 מיליארד שקל בשנה האחרונה. הצמיחה צפויה בעקבות המשך הצמיחה הצפויה בשורה העליונה להכנסות של 12.6 מיליארד שקל. סכומים מרשימים בכל קנה מידה. במידרוג אמנם נזהרים להגיע לשורת הרווח אבל בשנה שעברה רפאל הרוויחה 503 מיליון שקל כך שאפשר בהחלט לדבר על רווח נוסף של עוד 50-100 מיליון שקל בשנה הקרובה.
הצבר של רפאל גדול מאוד גם הוא ועמד בסוף השנה על 35.6 מיליארד שקל, זינוק של 24% לעומת השנה האחרונה, ויחס טוב מאוד של 2.48 שנות הכנסה שעל פי מידרוג "תורם לנראות הכסות החברה בטווח הקצר והבינוני" (לשם השוואה, הצבר של אלביט עומד על 54 מיליארד שקל ואלביט מרוויחה כמיליארד שקל בשנה על הכנסות של כ-20 מיליארד שקל).
הזינוק בצבר של רפאל הושפע גם מגידול בהיקף ההזמנות לייצוא ולמשרד הביטחון אבל גם - ולא פחות חשוב - דווקא מהיחלשות השקל בישראל. החלק של הייצוא מכל ההכנסות של רפאל עמד ב-2022 על 51% (לעומת 49% בשנת 2021) ובחודש האחרון רפאל גם דיווחה על שני פרויקטים בהיקף של יותר מ-2.5 מיליארד שקל עם ממשלות פינלנד וגם יוון.
במידרוג צופים עליה של 4%-5% בצבר של רפאל בשנה הקרובה, כלומר שהוא יגיע ליותר מ-37 מיליארד שקל.
המדינות בעולם מגדילות את תקציבי הביטחון, כולל ארה"ב עם 10%
בעקבות המלחמה באוקראינה המדינות בעולם מגדילות משמעותית את תקציבי הביטחון שלהן - ארה"ב מובילה עם גידול של 10% (לעומת גידול של 5% בשנת 2022), אבל היא ממש לא היחידה. גם קנדה, יפן, המדינות המובילות באירופה כמו גרמניה ואנגליה ואפילו מדינות סקנדינביה מתחמשות, כאשר אצל המדינות המפותחות הצפי הוא לגידול בשיעור חד ספרתי גבוה בשנה הקרובה, כך צופה חברת הדירוג מודי'ס. במידרוג מציינים ש"ענף התעשייה הביטחונית העולמי מאופיין בסיכון נמוך, בעיקר לאור מחזוריות ארוכה של ביקושים וחסמי כניסה גבוהים".
הגידול בתקציבי הביטחון של מדינות. ספטמבר 2022. מקור: מודי'ס
למרות התחרות הגבוהה בענף, המלחמה באוקראינה גורמת למדינות להגדיל את התקציבים וזה טוב לחברות הישראליות: "התפתחות תפיסת הביטחון, כפי שמקבלת ביטוי בסדרי העדיפויות הנגזרים מתקציבי הביטחון של משרד ההגנה האמריקאי ושל מדינות מפותחות (בעיקר ממערב אירופה), מובילה להסטת תקציבים לתחום הלוחמה האווירית על חשבון הלוחמה היבשתית ולשימת דגש רב יותר על לוחמה א-סימטרית מדויקת במספר זירות במקביל, שימוש במערכות ובכלים בלתי מאוישים, מודיעין מעקב וסיור ולוחמת סייבר.
"תמורות אלו תומכות בתעשיית הביטחון הישראלית, המספקת צרכים אלו. צפוי המשך גידול בביקושים למערכות זריזות ועתירות טכנולוגיה, מערכות שליטה ובקרה (שו"ב), הגנה ברמת החייל הבודד, מערכות אלקטרוניות מתקדמות ואמצעי הגנה לביטחון פנים (HLS) ומערכות טילים מדויקים".
לדברי מידרוג, "הערכת האשראי הבסיסית לחברת רפאל נתמכת במיצוב עסקי מוביל ויתרונות יחסיים בולטים בתעשייה הביטחונית בישראל ובתחומי נישה ביטחוניים בעולם, ובפרט, ממיצוב בכיר בתחום הליבה של מערכות הטילים, פודים אלקטרו אופטיים ומערכות מיגון לרק"מ. תמהיל המכירות המוטה לשוק המקומי, יחסית לחברות הביטחוניות האחרות בארץ (כמחצית המכירות והצבר לאורך זמן), מגביל את הפיזור העסקי, אולם לחברה מרכיב ייצוא מהותי, בפיזור בטריטוריות גאוגרפיות שונות, הכולל שווקים מפותחים ומתפתחים בעלי פוטנציאל צמיחה".
תוצאות רפאל בשנים האחרונות. מקור: מידרוג
פילוח ההכנסות של רפאל בשנת 2022. מקור: מידרוג
בצד השלילי, במידרוג מציינים את השחיקה ברווחיות החברה, כפי שמתבטאת בשיעור הרווח התפעולי (לפני הכנסות והוצאות אחרות) להכנסות: "הרווחיות נמוכה ביחס לרמת הערכת האשראי הבסיסית לחברה, ונמצאת במגמת שחיקה. כך, בשנת 2022 ירד שיעור הרווחיות ל-4.7% לעומת 5% בשנת 2021 ולעומת 5.6% בשנת 2020. בעיקר בשל השחיקה בשיעור הרווחיות הגולמית, כתוצאה מרישום הפרשה להפסדים בפרויקטים במהלך שנת 2022". במידרוג מצפים לראות רווחיות תפעולית של סביב 5% מההכנסות בשנת 2023, בדומה לממוצע בארבעת השנים האחרונות, "עם הנבה של רכישת החברה הבריטית המאופיינת ברווחיות גבוהה ותוך המשך מאמצי השיפור ברווחיות חברות הבנות"
מנכ״ל רפאל הוא אלוף (במיל') יואב הר אבן והחברה מינתה השנה לתפקיד יו"ר רפאל את יובל שטייניץ, שכיהן בכנסת ובממשלה כ-23 שנים, במהלכן היה שר האוצר, שר האנרגיה ושר המודיעין.
מידרוג נותנת דירוג Aaa עם אופק יציב להנפקת אג"ח. לרפאל יש כיום חוב של 3.6 מיליארד שקל, שכולל אג"ח של 1.8 מיליארד שקל והתחייבות נוספות בהיקף של 1.2 מיליארד שקל.
למרות שלחברה יש תזרים מזומנים חלש ומידרוג צופה תזרים שלילי של 1 מיליארד שקל בשנה הקרובה, יש לה יתרות נזילות של 2.5 מיליארד שקל: "בשנים האחרונות עלתה רמת המינוף של החברה, כפי שבא לידי ביטוי בשחיקה ביחס הון עצמי למאזן של 23.8% ליום 31 בדצמבר 2022, הנמוך לרמת הערכת האשראי הבסיסית לחברה, לעומת 27.3% וכ-30.7% לימים 31 בדצמבר 2021 ו-31 בדצמבר 2020, בהתאמה. זאת, בין היתר, כתוצאה מרכישות משמעותיות בשנים האחרונות, המשך צמיחה בפעילות, ויתרות מזומנים משמעותיות במאזן החברה. מידרוג מעריכה כי כריות ההון ימשיכו להיבנות מצבירת הרווח הנקי שמעבר לחלוקת דיבידנדים".
ואנחנו רק נחזור ונזכיר - חבל שהחברות הללו לא נסחרות בבורסה. שילוב של חברות כמו אלביט, רפאל והתעשייה האווירית יכול ליצור גורילה ברמה עולמית. ואם המדינה צריכה כסף - אז אפשר לחזור ולהזכיר לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' את ההצעה לשר הקודם ליברמן - להנפיק בבורסה את החברות הממשלתיות הטובות. נכון ששוק ההנפקות חלש מאוד בשנה האחרונה (אחרי התפוצצות בועת ההייטק) אבל חברות טובות עדיין יכולות לקבל שווים טובים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.לא בחרבך ירשת הארץ לא שמעת בקול ה' 75 שנות חסד תמו !מדינת פשע ושקר 04/05/2023 14:41הגב לתגובה זו0 2גבורותיו קדוש לא שכח דור אחרון ניגף .סגור
-
1.מרוץ חימוש עולמי עמדתם בראש וטימאתם ארצו קדושה ?מדינת פשע ושקר 04/05/2023 14:40הגב לתגובה זו0 2טיהור מוזס 2000 דור מרגל 2 אדוני הסייבר והנשק המשחית ומחריב עמים השמדת לאומים.סגור