האקזיט של אלי עזור ופיני זהבי: מכירת הענק של חברת ההימורים
חברת ניאוגיימס {ניאוגיימס} שמספקת פתרונות טכנולוגיים בתחום המשחקים, ההימורים והלוטו, צפויה להירכש על ידי ענקית הגיימינג והתוכן מאוסטרליה - אריסטוקרט. החברה של ברק מטלון התחלה את דרכה לפני 15 שנה, אז גייסה את ההון באמצעות שני אנשי עסקים - בעלי וואלה וצ'רלטון אלי עזור ומקורבו, סוכן השחקנים הבכיר פיני זהבי. היום, החברה מונה כבר 1,100 עובדים. עזור ששולט בוואלה, מעריב, ג'רוזלם פוסט ומחזיק גם במספר חברות גיימינג-לוטו, השקיעה לפני יותר משנה בקידוח תמר והרוויח סדר גודל של 120 מיליון שקל על השקעתו. בהשקעה בניאוגיימס הוא יוצא עם כ-150 מיליון דולר וכך גם שותפו זהבי.
זאת לא עסקה שרואים בכל יום. מדובר בהצעה של 1.2 מיליארד דולר במזומן, במחיר מניה של 29 דולר שמשקף פרמיה של יותר מ-110%, מה שמצביע על האמון הרב של החברה הרוכשת בפוטנציאל העתידי של החברה מרחוב הברזל בתל אביב.
"אני שמח בשביל החברה אבל בעיקר בשביל העובדים כאן, אנשים שנמצאים כבר 10-15 שנה איתנו", אומר בראיון מוטי מלול, מנכ"ל ניאוגיימס. "כבר הרבה שנים אנחנו עושים את אותו דבר ובהצלחה - בעיקר עובדים עם חברות לוטו ממשלתיות, כמו מפעל הפיס רק במדינות אחרות, ובונים להם את התשתיות והמוצרים, בתנאי שהרגולטורים מרשים להם למכור באינטרנט. לפני יותר משנה השלמנו את הרכישה של אספייר (חברה שעזור וזהבי הנפיקו בעבר בשבדיה), כדי להוסיף להוסיף את הימורי הספורט לשירותים שלנו".
מה ההכנסות החזויות?
"ההכנסות הצפויות ב-2023 הן 245 מיליון דולר באמצע. זאת בעצם השנה הראשונה שהיא מלאה אחרי הרכישה שעשינו בשנה שעברה. אנחנו רווחיים גם ברבעון הראשון, למעלה מ-30% רווח תפעולי. הרווח הגולמי היה 31% ברבעון הקודם. מייצרים גם מזומן מהפעילות השוטפת. זאת חברה שגדלה דו ספרתי משנה לשנה. מייצרת ערך".
ממה עיקר הרווח?
"העסקאות שאנחנו עושים עם חברות הלוטו הממשלתיות, הן לפי אחוז מההכנסות שאנחנו מייצרים להן דרך האינטרנט. כשהן גדלות אנחנו גדלים יחד איתן. אנחנו לוקחים אותן בצעדים הראשונים, עובדים להרבה מאוד שנים יחד. אנחנו עוזרים עם ידע, מוצרים ושירותים ומגדילים להן מכירות. אנחנו לא עובדים בלי רישיון מהממשלה".
בגלל זה אתם לא עובדים עם מפעל הפיס?
"בארץ, אין לו אישור לעבוד באינטרנט. רוב ההכנסות זה ארה"ב, צפון אמריקה בעצם. יש לנו בארה"ב ארבע מדינות ובקנדה עוד אחת. בכל מדינה יש חברה מקומית משלה".
הפעילות תישאר בארץ?
"כן, לגמרי. אריסטוקרט היא הכי גדולה בעולם בתחומה, שווי שוק של 17 מיליארד דולר. יש לה היסטוריה טובה. הדוגמא הכי טובה היא פלאריום שנקנתה ב-2017. עד היום היא מנהלת היום את העסקים שלה בקבוצה וצמחה במאות אחוזים בשנים האחרונות".
כל העובדים נשארים?
"אמשיך לנהל את נאוגיימס, רוב העובדים גם נשארים, גם חברי ההנהלה. כולם רתומים לקחת את ההצלחה הזאת קדימה. יהיה מדהים לראות את השינוי של מעבר לחטיבה העסקית של החברה הכי גדולה בעולם בתחומה נגד החברות שמתחרות בה. לאריסטוקרט יש מגוון פעילות רחב, אבל אין את מה שאנחנו עושים. הם פועלים בעיקר בארצות הברית. אגב, באתר הרשמי שלהם, הם כותבים שהפעילות שלהם היא 'מתל אביב ועד...', כלומר, העיר הזאת היא הראשונה שהזכירו באתר".
ועדיין, החברה עוסקת בהימורים ונשאלת השאלה כמה זה מפריע, אם בכלל, לייצר מזה הכנסות. מלול עונה גם על זה: "חלק מההכנסות של החברות בחו"ל, בעיקר בארצות הברית, הולכות למטרות טובות. לטובת בתי ספר ועוד פעילויות מבורכות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.מניה פחחזאי כלכלי 16/05/2023 07:52הגב לתגובה זו0 0מחזור של 80K ממוצע מקפיץ ב 110% אפילו למכולת היא אפשר ללכת מהרווח .סגור
-
2.חבר שלי מכור להימורים. כלומר היה, היום אין לו כסף לחלבדניאל 15/05/2023 16:03הגב לתגובה זו0 0יש להגביל את ההשקעה בהימורים לאחוז מהשכר של המהמר. הרי הכל היום ממוחשב וחייבים להזין את תעודת הזהות כדי לזכות בפרס.סגור
-
1.כי מציון תצא מירמה ודבר אדוני בצבע ירוק בשטרות של 1000חושם 15/05/2023 11:24הגב לתגובה זו0 0כי מה זה משנה איך עושים את הכסף? הימורים\זנות\סמים ... העיקר שעושים אותו. ואחרי זה מרימים גבות לשמיים איך זה שכולם שונאים יהודים.סגור