
הייפר גלובל: מה חשוב יותר - צמיחה מול רבעון קודם או המקביל?
חברת הייפר גלובל הייפר גלובל -5.19% שפוצלה מאמת מיחשוב ומסייעת לחברות שמפתחות תוכנה 'משלב התכנום ועד הגעה לשוק' מדווחת על עליה של של 22% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. מדובר על הכנסות של 75 מיליון דולר לעומת 61.7 מיליון ברבעון המקביל. לדברי החברה, הסיבה לגידול היא "בעיקר מגידול אורגני במגזר חו"ל לצד תרומת ההכנסות של החברה הבת בארה"ב שנרכשה במהלך שנת 2022 וטרם אוחדה בתקופה המקבילה".
אבל רגע, אפשר גם להסתכל על זה הפוך ואז רואים שמדובר בדוחות חלשים. זו חברת צמיחה, האם היא לא אמורה לצמוח מרבעון לרבעון? אחרי רבעונים קודמים מצוינים מבחינתה, שגם התבטאו בהחלט במניה שזינקה ב-57% בשנה האחרונה, כעת הצמיחה נעצרת: ההכנסות ברבעון הראשון של השנה ירדו ל-75 מיליון דולר לעומת 80 מיליון דולר ברבעון הרביעי של השנה שעברה ו-88 מיליון דולר ברבעון השלישי.
אז לא בטוח שזה סימן לחולשה מתמשכת. אולי כן. החברה תצטרך להראות עוצמה ברבעונים הבאים. אבל בינתיים זו נורת אזהרה לחברה. בכל מקרה, גם עכשיו המניה לא נחשבת יקרה והיא נסחרת לפי מכפיל רווח של 14.5. זה כמובן לא אומר שהיא תעלה.
גם הרווח הגולמי נשחק וירד ל-12.7 מיליון דולר, ביחס לרבעון הקודם (13.1 מיליון דולר) ולזה שלפניו (15.8 מיליון דולר). עם זאת, ביחס לרבעון המקביל מדובר בגידול של 37%. בסך הכל, החברה מצליחה לשמור על שיעור הרווחיות הגולמית שלה יציב בדומה לרבעונים הקודמים: 16.9%.
- גוטו: הפוטנציאל קיים אבל ההפסדים ממשיכים להצטבר
- אחרי ששוויה נחתך ב-90% חברת הטייסים רוצה לשוב ולהמריא
החולשה בשורה העליונה מחלחלת כמובן גם למטה, כאשר הרווח התפעולי הסתכם ב-5.7 מיליון דולר (לעומת רווח תפעולי של 6 מיליון ברבעון הקודם ו-7.8 מיליון דולר בזה שלפניו). אבל ביחס לרבעון המקביל מדובר על זינוק של 60%.
הרווח הנקי מפעילויות נמשכות ברבעון הסתכם לכ-3.5 מיליון דולר, גידול של כ-17% לעומת אשתקד. וכאמור - כאן מדובר בעלייה קלה לעומת הרבעון הקודם (3.2 מיליון) וירידה חדה לעומת הרבעון שלפניו (4.8 מיליון דולר).
החברה תחלק כעת דיבידנד של 1 מיליון דולר (לעומת 2.43 ברבעון הקודם).
הוצאות מכירה הנהלה וכלליות ברבעון הסתכמו בכ-7 מיליון דולר לעומת כ-5.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, בגלל גידול בהוצאות השכר ועמלות המכירה "כתוצאה מהגידול בהיקפי המכירות ומהגדלת צוותי המכירות בפעילות בחו"ל ומאיחוד עלויות חברת הבת שנרכשה (Advantec Computer Systems) וטרם אוחדה ברבעון המקביל אשתקד". בנוסף, נכללו הוצאות הפחתת נכסים בלתי-מוחשיים שנרשמו כתוצאה מרכישת חברה בת בארה"ב במהלך שנת 2022.
- עופר גלבוע וגיא רגב רוכשים שליטה בגאון אחזקות בעסקה של כ-38 מיליון שקל
- עוד בדרך? תפרון צופה שמכסי טראמפ יעניקו לה יתרון מול המתחרות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
שחף שרגר, מנכ"ל הייפר גלובל: "אנו ממשיכים להציג תוצאות חזקות גם ברבעון הראשון של שנת 2023, זאת בהמשך ישיר לתוצאות השיא שהצגנו בשנת 2022 וכפועל יוצא מהמיקוד באסטרטגיה להשבחת הפעילויות שלנו, מינוף הידע הקיים והיכולות המוכחות, הן במגזר חו"ל והן בשוק המקומי.
"בתקופה האחרונה אנו עדים לסביבת מאקרו מאתגרת שגורמת, בין השאר, בטווח הקצר, להססנות ושמרנות מסוימת של השוק ואנו ערוכים להתאמת פעילותינו לתנאיי השוק. בטווח הבינוני, אני משוכנע שהיתרונות הטכנולוגיים של החברה והיקף הזכיות בפרויקטים ברבעונים האחרונים, ימשיכו את התנופה כפי שהשתקפה בשנים האחרונות."
מניית הייפר גלובל זינקה בשנה האחרונה ב-57% והיא נסחרת תמורת 38.2 שקלים למניה ושווי שוק של כ-800 מיליון שקל. החברה נשלטת ע"י קרן פימי של ישי דוידי (59.2%) ומנוהלת ע"י שחף שרגר.
לראיונות קודמים עם החברה: >>> "מחיר יחידת מחשוב של הייפר - ממאות דולרים עד מאות אלפי דולרים" >>> "ההכנסות של הייפר מחו"ל היו אפס, היום הן 30%, ואנחנו רוצים שתוך כמה שנים זה יהיה החלק המשמעותי מההכנסות"