"הגידול ברווחים יחזור - יש פחות יציאת לקוחות, והיקף הנכסים יעלה בעקבות התשואות"

הציבור מזיז את הכספים לפי התשואות (לטוב ולרע) ובחצי שנה האחרונה אלטשולר שוב בולט לטובה בתשואות. יאיר לוינשטיין, מנכ"ל החברה, אופטימי: "האונייה חזקה. הוכחנו יכולת לעבור מים סוערים. מי שעזב מבין שעשה טעות". החשיפה למניות הבנקים? לא יותר מ-2% מהתיק, זה 5% מהחלק המנייתי. הייתה פגיעה אבל לא משמעותית
 | 

הירידה בתוצאות של בית ההשקעות אלטשולר שחם  אלטשולר שחם פנ +2.92% אלטשולר שחם 691 +2.92% אלטשולר שחם פנ בסיס:671.4 פתיחה:671.4 גבוה:696.2 נמוך:655 תמורה:2,727,563 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: לא מפתיעה - כולם מצטטים שוב ושוב את יציאת הכספים האדירה מבית ההשקעות בשנה האחרונה. בית ההשקעות איבד 50% מהנכסים. זה נכון כמובן, זו מכה לא קלה, אבל השאלה החשובה היא מה יקרה הלאה. התוצאות הכספיות של בתי ההשקעות תלויות במידה רבה בכניסת ויציאת הכספים. אז הרווחים של אלטשולר נפגעו, אבל אתם כבר יודעים שהתשואות של אלטשולר שחם שוב חוזרות להיות טובות בחצי השנה האחרונה, וקצת יותר מכך. מנגד, החשיפה לבנקים האמריקאיים פגעה קצת בתשואות של אלטשולר בחודשים האחרונים. כמה זה משמעותי? קצת, אבל לא משהו שיפיל את התשואות. מדובר על סדר גודל של 5% מהרכיב המנייתי ומתוך התיק? פחות מ-2%.

ופה הנקודה - אם התשואות של אלטשולר שחם חוזרות להיות טובות גם החוסכים יתחילו להחזיר את הכסף, היקף הנכסים של אלטשולר יעלה ואיתו גם השיפור בתוצאות הכספיות. למה זה חשוב? כי כשאתם קונים מניה אתם משקיעים בחברה. אם התוצאות שלה ישתפרו אז אולי זה זמן טוב לחזור אליה? נכון, אף אחד לא יודע מה יהיה בהמשך, אבל יש סיבות טובות לחשוב שבית ההשקעות עבר את התקופה הקשה שלו. זה לא בטוח, תמיד יכולות להיות עוד תקלות שיצוצו, אבל בסוף - עדיין מדובר באחד מבתי ההשקעות הטובים בישראל.

כשהתשואות היו טובות במשך עשור אף אחד לא התלונן. כשהתשואות הפכו גרועות - כולם החלו להספיד אותם. גם אנחנו ביקרנו את החברה לא מעט - בצדק - על הכישלון הגדול, אבל בהשקעות צריך לשים לב מה קורה עכשיו ובעיקר הלאה, לא להישאר 'תקועים בעבר'. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

למרות התשואות החלשות, לאלטשולר שחם יש עדיין 2.5 מיליון לקוחות והוא מנהל 163 מיליארד שקל. עדיין הרבה מאוד כסף שייצר תוצאות טובות גם בשנה קשה - אפשר לשער מה יקרה בשנה טובה.

"חברה שמרוויחה 40 מיליון נטו ברבעון מוכיחה את מה שאמרנו עוד בהתחלת הירידות, ואפילו בהנפקה, שהאונייה הזו שנקראת אלטשולר שחם היא גדולה וחזקה ויודעת לעבור מים סוערים. ובהחלט 2021 ו-202 היו מים סוערים ובכל זאת צלחנו את זה עסקית ואנחנו עם הפנים קדימה. גם ברמת תשואת הדיבידנד, גם בכך שמדובר בחברה רווחית, תזרימית שיודעת לעבור." כך אומר יאיר לוינשטיין, מנכ"ל בית ההשקעות אלטשולר שחם בראיון לביזפורטל, אחרי התוצאות לרבעון הראשון של השנה. החברה רשמה ירידה בהכנסות ל-270 מיליון שקל (לעומת 278 מיליון ברבעון הקודם ו-370 מיליון אשתקד). הרווח לפני מס עמד על 59 מיליון שקל (ירידה קלה בלבד לעומת 62 מיליון שקל ברבעון הקודם. אם כי צניחה לעומת 103 מיליון ברבעון המקביל). הרווח הנקי עמד על 39 מיליון שקל.

"ברמה של המשקיעים – עדיין רוב הלקוחות שלנו נשארו. יש לנו 2.5 מיליון לקוחות עם 163 מיליארד שקל. עדיין הגוף המוביל בתחום. רוב הלקוחות נשארו ומי שנשאר בדיוק מתחיל לקצור את הפירות. הכי חשוב לחוסכים זה לא לקבל את ההחלטות על סמך תשואות של הטווח הקצר. צריך להסתכל על 10 ו-15 שנים. הגמל ההשתלמות והפנסיה אלה מוצרים לטווח ארוך ואני מאמין שכל מי שהחליט לעזוב הבין שעשה טעות. במספרים מוחלטים עזבו אותנו לא מעט אבל באופן יחסי זה מעט".

ומה לגבי התשואות?
"אנחנו לא תמיד ראשונים, אבל אנחנו חוזרים להיות בצמרת, אם מסתכלים על רוב השנה האחרונה אנחנו כבר כמה חודשים חוזרים לחלק העליון של הטבלה, כשבחלק מהחודשים גם ראשונים.

זה כבר משפיע על הפידיונות. פחות כספים יוצאים מכם. אתם חושבים שהדימום מאחוריכם?
"בהחלט רואים את זה גם בפידיונות וההעברות החוצה. לכן אנחנו מסתכלים קדימה ומאוד אופטימיים. אנחנו רואים קיטון, חודש אחרי חודש, בכמות הלקוחות שרוצים לעזוב. במקביל אנחנו רואים גם גיוסים יותר גדולים מהצד השני.

"צריך להבין שבשוק יש 'דיליי' של חודשים שלושה בין התשואות לבין שינוי המגמה בגיוסים פידיונות, ואנחנו עכשיו רואים את זה קורה. עכשיו רואים את התובנות של הלקוחות שפחות עוזבים ומנגד לקוחות אחרים מצטרפים. יותר מזה - לקוחות שקיבלו החלטה לעזוב לפני שנה ושנה וחצי באים עכשיו ושוקלים מחדש את המהלך והם מבינים שעשו טעות.

"בסוף אתה צריך לבחור את הגוף שאתה מאמין שלארוך שנים ייתן לך את התוצאות הטובות ביותר. שמנהלי לקוחות לא מתחלפים בו. שבעלי הבית מנהלים את העסק ולא נלחצים מהטווח הקצר וכל ההחלטות הן לטווח הארוך. כל ההחלטות ברמת ניהול העסק וההשקעות שלנו זה טווח הארוך. בסוף זה מנצח".

זה יביא לכם שיפור בתוצאות הכספיות
"אני פחות מתנבא לגבי התוצאות, אבל ברור שככל שהגיוסים יגדלו - זה יירד ישר לשורה התחתונה. הנוסחה פשוטה: נכסים - הכנסות - רווחים. יש לנו את המנגנון התפעולי וברמות הכספים שלנו דמי הניהול מהנכסים יורדים למטה. כשנחזור לגיוסים חיוביים אתה תראה שזה יורד ישר לשורה התחתונה. כמובן שגם עליות בשווקים בשווקים יעזרו לנו. זה הולך ביחד".

ביצעתם שינוי משמעותי בהשקעות בחודשים האחרונים, או שאתם עדיין מוטי ארה"ב?
"האסטרטגיה שלנו היא להיות בשוק ולכן לא ביצענו שינוי משמעותי. אנחנו עדיין מוטים יותר לחו"ל מאשר לישראל, משקיעים בחברות גדולות ויציבות.

"ואני רוצה לומר עוד משהו: אם ב-2021 ו-2022 השוק העולמי היה נותן ביצועים עודפים על השוק המקומי הרי אף אחד לא היה אומר שזה מפתיע. אם זה מה שהיה קורה היינו עדיין מקום ראשון בתשואות. המפתיע זה שהשוק המקומי נתן תשואה עודפת. לא ההיפך".

הפסקתם להשקיע במניות הנפט לפני שנתיים ועכשיו חזרתם. זה בהחלט מרשים שאתם מודים בטעות ההיא. אתם חושבים בדיעבד שזו הייתה טעות, הפסדתם את התשואות החזקות של 60% ויותר במניות הללו?
"גם אחרי שקיבלנו את ההחלטה ההיא, ובכל פעם שמקבלים החלטה, אנחנו יושבים כל שבועיים בוועדת ההשקעות ומקבלים החלטות ואם צריך לשנות אז אנחנו משנים. קיבלנו החלטה בעבר לא להשקיע בנפט. אבל כשאתה רואה מה קורה היום בעולם אתה רואה שחברות נפט פועלות להפחתת הזיהום, הן מבינות שהעולם הולך ל-ESG (דאגה לנשואים של סביבה, חברה וממשל תאגידי. נ"א). ולכן עשינו עידון של ההחלטה הקודמת.

"אבל צריך גם לומר שלא נשקיע אצל מי מי שאין לו תוכניות להפחתת זיהום. אנחנו חושבים שיש פוטנציאל בחברות שמפחיתות זיהום ולכן צריך לעודד את המשך הכיוון של ה-ESG והורדת הזיהומים.

"ולגבי השאלה שלך על הבדיעבד - אנחנו לא מסתכלים אחורה ואומרים 'איך מפצים על העבר' אלא מסתכלים קדימה בוחנים את ההחלטות שלנו מחדש, חושבים מה נכון לעתיד. אז היום אנחנו כן חושבים שצריך להשקיע בתחומים של הדלקים אבל כאמור - רק במקומות של שרואים שהחברה הולכת בכיוון של תיקון והפחתת זיהומים וכמובן - אם יש פוטנציאל עסקי והשקעתי".

הרכישה של פסגות הייתה נכונה בדיעבד, אולי זה מה שפגע בכם, הפניתם כוחות למיזוג וזה פגע בתשואות?
"התשואות של ניהול ההשקעות היו אותן תוצאות בין אם היינו רוכשים את פסגות או לא. גם היום כשמסתכלים אחורה - עסקת פסגות הייתה עסקה כלכלית מעולה.

"מבחינת החברה, הוספנו 40 מיליארד שקל לנכסים תמורת 300 מיליון שקל. הרי קנינו ב-900 מיליון, מכרנו ב-600 מיליון את מה שלא רצינו. זה גם חלק ממה שחיזק אותנו בצד הכלכלי ב-2021-2022. זה גם היה עוד עוגן חזק מאוד של עוד לקוחות, נכסים והכנסות.

איפה נכנסות ההשקעות האלטרנטיביות שהכרזתם עליהן במארג של אלטשולר שחם?
"מעבר לפעילות של הנדלן שהכנסנו במהלך השנה, הוספנו גם את התחום של השקעות אלטרנטיבות. זה חלק מהרחבת סל המוצרים שלנו. להנגיש לציבור מוצרים וידע בעולם ההשקעות וגם את הקשרים שלנו בעולם השקעות. אנחנו מנגישים השקעות לציבור הרחב שרק גופים מוסדיים יכולים להשקיע בהם".

תיכנסו לעוד תחומים?
"יהיו עוד דברים. אנחנו בוחנים כעת".

בית ההשקעות אלטשולר שחם ניהל בסוף הרבעון בתחום הגמל 136.8 מיליארד שקל, עם נתח שוק של 21% מסך הנכסים המנוהלים בקופות הגמל ובקרנות ההשתלמות. בפנסיה הוא מנהל 26 מיליארד שקל (4% מהשוק). סך הנכסים - 163 מיליארד שקל עבור 3.4 מיליון חוסכים.

בסוף השנה שעברה בית ההשקעות ניהל נכסים בהיקף של 170.4 מיליארד שקל (144 מיליארד בתחום הגמל ו-26.3 מיליארד בפנסיה. בסוף הרבעון הראשון בשנה שעברה הוא ניהל הנכסים בהיקף של 197 מיליארד שקל בתחום הגמל.

מניית החברה עולה מתחילת השנה ב-15% אחרי הנפילה הגדולה במניה בשנה שעברה. החברה נסחרת קרוב למחיר ההנפקה ובשווי שוק של 1.53 מיליארד שקל. בשיא היא כבר נסחרה בשווי של יותר מ-5 מיליארד שקל.
מניית אלטשולר שחם

תגובות לכתבה(13):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    כל מי שעזב את אלטשולר יצטער על כך.
    רז 25/05/2023 21:02
    הגב לתגובה זו
    1 1
    הגלגל מסתובב ויש סיבה שבגלל הם בית ההשקעות הגדול בארץ. זה לא קורה אאוט אוף דה בלו.
    סגור
  • 8.
    שירות שלהם גועל נפש
    אלי 24/05/2023 15:55
    הגב לתגובה זו
    6 5
    לאלטשולר כלל לא אכפת מהלקוחות, אתה אומר להם שעוזב- נקבל כל החלטתך... סבבה. לא יחזור לשם, לא משנה לי גם תשואות
    סגור
  • 7.
    בכל ראיון הוא נראה זחוח ושחצן , עדיף להיות צנוע (ל"ת)
    הבן אדם זחוח מדי.... 24/05/2023 15:01
    הגב לתגובה זו
    5 3
    סגור
  • 6.
    רק אלטשולר ברגע האמת
    חיים אובקסיס 24/05/2023 14:38
    הגב לתגובה זו
    5 5
    גילוי נאות: משקיע בחברה
    סגור
  • 5.
    לא רק התשואות גם אנשי שרות לקוחות לא מקצועיים
    לא משהו 24/05/2023 14:16
    הגב לתגובה זו
    8 5
    יצטרכו להוריד בדמי ניהול.
    סגור
  • טען עוד
  • 4.
    יש בתי השקעות יחסית סולידיים
    רבנית 24/05/2023 14:10
    הגב לתגובה זו
    3 5
    מרוויחים פחות מפסידים גם פחות כמו הראל ועוד ועליהם אתם לא מדווחים יש שמתאים להם יותר בלי טלטלות
    סגור
  • מה הקשר לבית ההשקעות ? לכל בית השקעות יש מסלולים שונים. (ל"ת)
    רז 25/05/2023 21:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    לוזרים
    בני 24/05/2023 13:24
    הגב לתגובה זו
    13 6
    גרמו לי הפסדים של 70000 שקל שנתיים מחרטטים אותנו
    סגור
  • אלטשולר שחם
    משה 24/05/2023 14:53
    הגב לתגובה זו
    5 6
    אתה מוזמן לעזוב ולהפסיד יותר במקום אחר. לא ניתן לתזמן את השוק בכל רגע נתון. שיש גשם כולם נרטבים, אל תחייה באשליות שמישהו אחר הרוויח!!!
    סגור
  • לוזרים
    בני 25/05/2023 10:37
    הגב לתגובה זו
    2 2
    הטעות שהשקעתי אצלכם כל ההשקעה הלכה
    סגור
  • 2.
    מעניין כמה אלטשולר משלם לביזפורטל על כל הכתבות האלה
    משקיע נבון 24/05/2023 13:20
    הגב לתגובה זו
    9 7
    כל-כך הרבה כתבות אוהדות על חברה שמציג תשואה בינוננית מינוס לא ראיתי אף פעם. מה לגבי אנליסט? ילין לפידות? אפס חשיפה. כתבות ממומנות. ראו הוזהרתם.
    סגור
  • תגובה מטופשת. ביזפורטל היו הראשונים לבקר את אלטשולר
    אבי צרפתי 24/05/2023 16:55
    הגב לתגובה זו
    5 0
    מי אלה שאמרו שגלעד אלטשולר צריך להתפטר וללכת הביתה? מי אמרו ראשונים שהתשואה שלהם דפוקה? זה היה ביזפורטל. אבל אחרי נפילה גדולה אולי יש פוטנציאל במניה. התגובה שלך מסתכלת על העבר במקום על העתיד
    סגור
  • 1.
    מי שעשה טעויות זה אתם .... (ל"ת)
    ליאור 24/05/2023 12:47
    הגב לתגובה זו
    5 8
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות