יאיר לפידות
צילום: ביזפורטל
דוחות

ילין לפידות - קצב רווחים של 150 מיליון שקל

ירידה בעיקר בדמי הניהול בקרנות הנאמנות הורידה את ההכנסות והרווחים ברבעון ל-37.6 מיליון שקל; וגם - איך הצליחה אי.בי.אי להרוויח מעל 50 מיליון שקל ברבעון 
נתנאל אריאל |

הדוחות הכספיים של בית ההשקעות ילין לפידות, המנוהל על ידי יאיר לפידות ודב ילין  טובים, אבל פחות מאשר ברבעון המקביל אשתקד. בית ההשקעות שמתמחה בניהול קופות גמל, קרנות נאמנות וניהול תיקים סבל ברבעון הראשון מירידה בהכנסות בכל אחד מהתחומים - בתחום קופות הגמל ההכנסות הסתכמו ב-74.3 מיליון שקל, לעומת 79.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בתחום קרנות הנאמנות סבל הבית מירידה של 17% בהכנסות מ-70.2 מיליון דולר ל-58.2 מיליון שקל. בתחום ניהול התיקים ירדו ההכנסות מ-15 מיליון שקל ל-14.4 מיליון שקל.

הרווח של ילין לפידות ברבעון הראשון הסתכם ב-37.6 מיליון שקל - קצב רווחים של כ-150 מיליון שקל, בעוד בשנה שעברה הרוויחה החברה 173 מיליון שקל.   

הדוחות של ילין לפידות נמסרים דרך דוחות החברה האם המחזיקה 50% מילין לפידות - אטראו השקעות אטראו שוקי הון 0.61% . אטראו שרוב פעילותה הוא החזקה בילין לפידות נסחרת בשווי של כ-710 מיליון שקל. לכאורה ניתן לגזור מכאן ששוויה של ילין לפידות כולה הוא כפול - 1.42 מיליארד שקל, בפועל זה לא מדויק, כי באטראו יש הוצאות כחברת אחזקות (כ-4 מיליון שקל בשנה) וצפוי שהיא תיסחר בדיסקאונט לעומת השקעתה, כלומר ששווי ילין לפידות גבוה יותר.

דוחות ילין לפידות

ירדה בפעילות - אך עדיין בקצב רווחים מרשים

הירידה בפעילות לעומת התקופה המקבילה, מבטאת את הירידה בהיקף הנכסים והחולשה בשווקים, כאשר היקף הנכסים המנוהל בילין לפידות הסתכם נכון בסוף מרץ ב-88.1 מיליארד שקל לעומת 91.4 מיליארד שקל בסוף השנה שעברה.

ועדיין, מדובר בהיקפים מרשימים ובאחת החברות הרווחיות ביותר בתחום מבין כל בתי ההשקעות. בפועל, אי.בי.אי סיפקה ברבעון הראשון תוצאות מרשימות ורווח של מעל 50 מיליון שקל, אך רובו ככולו נובע מדמי ניהול בקרנות לא סחירות בהשקעות אלטרנטיביות, כלומר לא מדובר בניהול מוסדי של כספי עמיתים, אלא ניהול של כספי משקיעים כשירים שעונים להגדרות מסוימות ובעלי אמצעיים.

הקרנות האלו משווקות להם בעטיפה נוצצת, אבל בסופו של דבר הסיכון קיים גם בהן כשבפועל השקעות לא סחירות לא ממש מספקות תשואה עודפת על פני זמן (בטח כשלוקחים בחשבון את דמי הניהול הגבוהים שיכולים להגיע גם ל-1.5% עד 2%). לרוב זה הפוך, כשבדרך מנהלי הקרנות האלו עלולים לשחק עם התשואות  - להבדיל מנכסים סחירים בבורסה שלהם יש ציטוטים יומיים, בהשקעות סחירות ניתן להחזיק בכוח את השווי.     

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה