רונן אלעד ותיקון עולם מבשלים מיזוג - האם זה טוב למשקיעים?
בעקבות הכתבה על המידע החסר בדיווחים של תיקון עולם ופניית רשות ניירות ערך לחברה, מדווחת תיקון עולם את המידע החסר: "הרשות הפנתה את תשומת ליבה של החברה לחוסרים בדיווח מידי...", מסבירים בחברה, "יודגש כי החוסרים נבעו עקב טעות אנוש שנעשתה בתום לב של עורכי הדין שליוו את החברה בהכנת הדוח המקורי ומיד לאחר פניית הרשות, פנתה החברה לרונן אלעד בבקשה לקבלת הנתונים החסרים".
הנתונים החסרים מתייחסים להיקף הנכסים וההתחייבויות של הפעילות המועברת לתיקון עולם - סינרג'י וחברות נוספות. אבל רגע לפני הנתונים, הנה תמונת המצב בקצרה - תיקון עולם של ברק רוזן (הבעלים של ישראל קנדה) הפכה לסוג של שלד. יש לה אומנם הון של 117 מיליון שקל, אבל לא נופתע אם חלק גדול ממנו יימחק בשנה הקרובה. לחברה יש אומנם נכסים לרבות מלאי גדול, אבל היא מסתובבת עם הערת עסק חי, והכוונה היא להכניס אליה פעילות שתהיה המוקד של החברה החדשה. היה ניסיון שנכשל עם חברת הקנאביס BOL, וכעת יש כוונה להכניס פעילויות של איש העסקים, רונן אלעד.
עיקר הפעילות היא החזקה בסינרג'י שעוסקת בשיווק כבלי כח (חשמל) למתח נמוך, בינוני ועליון והיא יצרנית כבלי הכח הגדולה בישראל. המפעל של החברה אף מוגדר כמפעל חיוני הפועל במתכונת של 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. בשנה שעברה החברה הכניסה מעל 400 מיליון שקל והרוויחה קרוב ל-40 מיליון שקל. בנוסף יש פעילות של שתי חברות בתחום ייצור ויבוא מוצרי חשמל ותאורה.
כנגד העברת הפעילות יקבל רונן אלעד כ-60% ממניות תיקון עולם. כשעושים את החישוב מקבלים ששווי החברה אחרי הנפקה יהיה כ-60 מיליון שקל, והרווח בשנה שעברה עמד על כ-40 מיליון שקל. על פניו, מדובר בהשקעה מעניינת ומכאן עלה החשש שיש מידע נוסף שמקלקל את התמונה. מה זה יכול להיות? ראשית, תיקון עולם עצמה הפסדית (הפסד כבד כולל מחיקות חד פעמיות של קרוב ל-50 מיליון שקל ב-2022) אבל סביר להניח שברגע שהחברה תתמקד בפעילות המועברת אליה, היא תעשה רה ארגון ומחיקה גדולה בתחום הקנאביס. גם אם אתם חוששים מהמצב בקנאביס זה כנראה לא ישפיע על הרווח והרווחיות השוטפים של החברה החדשה.
אפשרות שנייה היא שיש מימון גדול וזה צפוי היה להתגלות במאזן. החברה סיפקה היום (בהמשך לכתבה קודמת ופניית רשות ניירות ערך) את הנכסים וההתחייבויות. על פניו, אין כאן משהו שעלול לפגוע ולהוריד את השווי:
בנוסף סיפקה החברה פרטים על הפעילות הנוספת המועברת - שתי החברות המייצרות ומייבאות מוצרי חשמל ותאורה. מדובר על פעילות רווחית, עם הון חיובי (מהנתונים נראה שמדובר על הון של 65 מיליון שקל, מעל השווי של החברה הממוזגת כולה). גם כאן לכאורה לא מסתתרת בעיה.
ואז נותרה לנו אפשרות נוספת לתמחור הלכאורה נמוך בשוק - יכול להיות שהרווחים של סינרג'י ב-2022 גבוהים מהממוצע והם ירדו בהמשך. זו חברה עם תנודתיות גדולה בתוצאות שלה. סינרג'י היתה בורסאית ונמחקה ועברה הסדר חוב כואב. הפעילות שלה אומנם גדולה, אבל אם התנודתיות בתוצאות שלה היא כפי שהיתה בזמן שהיתה בורסאית, אז לא ניתן לסמוך על שנה אחת עם רווח של 40 מיליון שקל. שנה קודם הרווח גדול יותר אבל כתוצאה מארוע חד פעמי וכשמנקים אותו מקבלים רווח תפעולי של 10 מיליון שקל. אנחנו לא יודעים, אבל יכולים רק לשער שהמספר הזה יותר מייצג מאשר ה-40 מיליון שקל בשנת 2022. ואם כן, אז התמחור כבר "עושה שכל".
בשלב זה, אפשר רק לשער. רק כשהמתאר המלא יפורסם (הכולל מידע מלא על הפעילות והמימון) נוכל להבין את הפעילות המועברת יותר לעומק. אבל, לתמחור הנוכחי יכולות להיות עוד סיבות - אולי השוק חושש שגם עסקה זו לא תצא אל הפועל ואולי השוק מתמחר קושי בגיוס מימון לחברה הממוזגת שצריכה לגייס הון או חוב לרכישת מניות רונן אלעד בפלסטופיל. קושי שבעצם יגרום לדילול נוסף. נמשיך לעקוב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.אחלה כתבה! (ל"ת)כל הכבוד 21/06/2023 16:32הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.משהו באמת מאוד מוזר בעסקה הזאתרועי 21/06/2023 16:16הגב לתגובה זו0 0הכתב צודק, רב הנסתר על הגלוי בעסקה הזאת. מפרסים הודעה בלי הרבה נתונים ומידע ומצפים מאיתנו המשקיעים להבין לבד. עוד יותר מצחיק זה להאשים את העורך דין בכך שלא הוסיף נתונים. האשימו את הש"ג. קיצר הזמן יעשה את שלו ונבין בדיוק למה חברה שמרוויחה לכאורה 40 מיליון בשנה מתומחרת במכפיל אפסיסגור