
אלביט וטיסנקרופ חתמו על הסכם לייצור חלקי גוף לצוללות בישראל
אלביט מערכות אלביט מערכות 1.07% דרך חברת הבת שלה סאיקלון, וטיסנקרופ חתמו על הסכם להקמת מתקן ייצור חדש וייחודי בגליל, שישמש לבניית חלקי GRP תת ימיים המותקנים על גבי צוללות.
שיתוף פעולה זה הוכר על ידי הרשות לשיתוף פעולה תעשייתי במשרד הכלכלה והתעשייה, כחלק מהשקעתה של טיסנקרופ בתעשייה ישראלית במסגרת מחויבות רכש הגומלין, עתיד להתפרש על פני כעשור.
ההסכם בין טיסנקרופ ואלביט כולל פיתוח והקמה של קווי ייצור. ההסכם כולל טכנולוגיית ייצור חדשה, יפתח בפני חברת הבת של אלביט, סאיקלון יכולת לשווק מוצר נוסף, בשווקים חדשים.
לדברי החברה שיתוף הפעולה, ממקם את עבודת ייצור החלקים הללו לראשונה בישראל, ולמעשה, מאפשר לסאיקלון להרחיב את מתקניה בצפון ישראל ולהרחיב את התעסוקה במפעל. נכון להיום, מועסקים בסאיקלון כ-480 עובדים.
- אלביט זכתה בחוזה בסך 130 מיליון דולר באירופה
- אלביט מזנקת ב-13%: "יש גידול משמעותי בביקוש מאירופה; הצבר ימשיך לצמוח"
עידו אופיר, מנכ"ל טיסנקרופ מרין ישראל: "זוהי הפעם הראשונה שבה יתאפשר ייצור חלקי צוללת בישראל בפרויקט אשר יתרום רבות ליכולות התעשייה הישראלית והתמיכה המקומית. אלביט סאיקלון היא שותפה מצוינת לדרך אשר תוכל לבצע פרויקט מורכב מסוג זה בהצלחה תוך חיזוק התעשייה בגליל. הפרויקט מדגיש פעם נוספת את מחויבותה של טיסנקרופ למדינת ישראל ולתעשייה הישראלית בפרט. אני נרגש וגאה על חתימת הסכם שיתוף פעולה זה ומודה לשותפים לדרך באלביט סאיקלון ולרשות לשיתוף פעולה תעשייתי במשרד הכלכלה והתעשייה על התמיכה והסיוע בקידום ההסכם".
יורם שמואלי, מנכ"ל אלביט מערכות כלי טייס: "הכניסה של סאיקלון לתחום הימי מהווה אבן דרך משמעותית במינוף היכולות המקצועיות והטכנולוגיות של החברה. שיתוף הפעולה המבורך עם טיסנקרופ יתרום למיצוי מיטבי של היכולות וימנף את הפעילות העסקית של החברה לשווקים חדשים. כחלק מיישום האסטרטגיה לחיזוק התעסוקה בפריפריה, אני שמח ומברך על שיתוף הפעולה אשר יתרום ליצירת מקורות תעסוקה נוספים בגליל ויתרום לכלכלה הישראלית. אני מבקש להודות לרשות לשיתוף פעולה תעשייתי במשרד הכלכלה על תרומתם הרבה להבשלת הסכם זה".
ינון אלרועי, ראש מערך תעשייה וראש הרשות לשיתוף פעולה תעשייתי, במשרד הכלכלה והתעשייה: "השת"פ מתאפשר בעקבות עבודה ממושכת ועקבית של צוות הרשפ"ת בראשותם של יזיד שיך יוסף וחובב רף מול החברות והשותפים במטרה להעביר יכולות מתקדמות ועבודה לתעשייה הישראלית שיאפשרו, מעבר לאספקט הכלכלי, גם רציפות תפקודית ואספקה ותמיכה זמינים. הישג זה עולה בקנה אחד עם המוטו של הרשפ"ת להפוך את כלי רכש הגומלין בישראל מהתחייבות להזדמנות, ולייצר מצב של WIN-WIN בין החברות הזרות והתעשייה הישראלית".
- 2.חזאיי 29/06/2023 18:43הגב לתגובה זושמעתי שקיבלה מענק של חברת הייטק - המדינה משלמת לה בשביל שתבוא לכאן - אהה לא זאת היתה אינטל?!
- 1.מעניין כמה % יקבל המושחת? (ל"ת)אור 29/06/2023 09:42הגב לתגובה זו