עושים סדר: איזו ריבית מציעים לכם הבנקים על העו"ש וכמה תקבלו בפיקדון?

אחרי הביקורת בביזפורטל והפגישה עם נגיד בנק ישראל, רוב הבנקים הבינו את הרמז וכבר נותנים ריבית על העו"ש - אבל רק לשנה אחת. צריך לומר: זה הכלי הכי פחות חשוב - אתם לא צריכים להשאיר את הכסף הפנוי בעו"ש - 500 שקל בשנה זה לא מה שישנה את המציאות הכלכלית שלכם (אתם עדיין מפסידים בממוצע 4,500 שקל). מה כן צריך לעשות?
 | 
telegram
(9)

רוב הבנקים כבר התחילו לתת לכם ריבית על הכסף ששוכב בעו"ש. היום הצטרפו בנק הפועלים (בהצעה לא אטרקטיבית) והבנק הבינלאומי (שיישר קו עם מזרחי טפחות ובנק לאומי). בחשבונות העו"ש של הציבור שוכבים חצי טריליון שקל. המון כסף. אפילו בריבית של 2% לשנה מדובר על 10 מיליארד שקל ריבית. זה כסף גדול שיושב בחשבונות העו"ש של הציבור בבנקים - ומעלה אבק. יש לכך שתי סיבות: הראשונה היא האינפלציה - הכסף בעו"ש לא צובר ריבית (עכשיו בעקבות הביקורת הציבורית, שגרמה לבנק ישראל לכנס את ראשי הבנקים ולהגיד להם 'חברים, תתעוררו לפני שפוליטיקאים ייכנסו בכם' רוב הבנקים נותנים 2%) ונשחק עם האינפלציה. הוא מאבד מערכו, אז נכון שאתם רואים את אותו מספר בחשבון הבנק שלכם - אבל בפועל הכסף הזה קונה פחות.

הסיבה השנייה (שכמובן קשורה בסיבה הראשונה) היא הפסד אלטרנטיבי: הכסף הזה היה יכול לעבוד בשבילכם ולצבור ריבית, להשיג לכם יותר כסף. כשהוא שוכב בעו"ש, עד היום הוא לא צבר ריבית. אז נכון שעד לפני שנה 'הריבית חסרת הסיכון' במשק הייתה גם היא באזור האפס ומי שלא מוכן לקחת שום סיכון היה יכול להגיד שכסף בעו"ש זה כמו לשים בפיקדון.

אבל היום זה לא המצב - היום אתם יכולים לקבל ריביות של יותר מ-4% בפיקדונות, אתם יכולים לקבל בערך את ריבית בנק ישראל כשאתם מעבירים את הכסף לקרנות כספיות. הקרנות הכספיות נהנות בשנה האחרונה מעדנה והן גייסו כ-62 מיליארד שקל מאז תחילת העלאות הריבית של בנק ישראל באפריל בשנה שעברה. בסך הכל מנוהלת שם כ-81 מיליארד שקל (בהתחשב בגיוסים של חודש יוני) - למדריך קרנות כספיות לחצו כאן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במילים אחרות: היום, אחרי 15 שנה של ריבית אפסית, יש אלטרנטיבה לכסף. למה להשאיר אותו בעו"ש ולקבל ריביות נמוכות של 2%, כשאפשר לקבל יותר מפי 2 ברמת סיכון זהה (עם סיכון קצת גבוה יותר אפשר לקבל גם 6-7% באג"ח ממשלתי - שגם נחשב חסר סיכון - ואפילו 10% באג"ח של חברות - קונצרני).

לבנקים כמובן 'נוח' שאתם משאירים את הכסף בעו"ש. אתם מקבלים ריבית נמוכה של 2% והם יודעים שיש להם מאות מיליארדי שקלים בעו"ש, שהם יכולים בפועל להשתמש בהם ולהלוות לאנשים אחרים. זה הרווח של הבנק - המרווח ממה שהם נותנים לכם מול כמה שהם מקבלים מאנשים שלוו כסף מהבנק. אז נכון שכסף בעו"ש זה לא כסף שהבנק בטוח שיישאר שם, הרי אפשר למשוך אותו ולהשתמש בו, ועדיין - יש להם מספיק שנים כדי לדעת שהם יכולים להשתמש לפחות בחלקו הגדול ולהיות בטוחים שהכל יהיה בסדר.

אבל מה שטוב לבנק לא בהכרח טוב לכם. הבנקים נותנים לכם 2% על העו"ש, שזה עד 500 שקל בשנה. לעג לרש. מה זה 500 שקל של ריבית בשנה, כשאתם מפסידים אינפלציה של 5% על סכום ממוצע של 100 אלף שקל בעו"ש - כלומר שאתם מפסידים 5,000 שקל בשנה בגלל אינפלציה? (ממוצע של כל האזרחים, ברור שיש כאלה שאין להם סכומים כאלה, אבל זה רק אומר שהם חייבים לשנות את המצב הפיננסי שלהם, להקטין הוצאות, לחסוך יותר ולייצר לעצמם כסף פנוי).

בקיצור, היום יותר מתמיד - אתם צריכים להיות פעילים, לבדוק את הריביות, ופשוט לחסוך ולדאוג שהוא יצבור ריבית. הבנקים לא יעשו בשבילכם את העבודה.

אבל לטובת אלה שכן משאירים את הכסף בעו"ש - כאמור, לא פעולה שתניב לכם רווחים, לכל היותר הכסף שלכם יישחק קצת פחות, ובעקבות המסלולים השונים שמציעים הבנקים, ריכזנו לכם את ההצעות העדכניות של הבנקים:
כמה תקבלו בעו"ש בבנקים השונים, וכמה בפיקדונות
כמה תקבלו בעו"ש בבנקים השונים, וכמה בפיקדונות

תגובות לכתבה(9):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    פפר של לאומי לא נותן כלל ריבית על העוש
    לקוח בפפר 02/07/2023 18:58
    הגב לתגובה זו
    4 0
    פפר מבית לאומי "הכי נוח" לא נותן ריבית על העוש וחתך מהותית בריביות בתוכניות כנראה "נוח לחנן" בתיבת נוח ...לא נותן ריבית עוש..
    סגור
  • פפר עדיין קיים?
    עוזרי 03/07/2023 21:34
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כבר שנים שהם מסרבים לפרסם את כמות הלקוחות שלהם. פעם שיווקו את עצמם בטירוף, כיום דממה ..
    סגור
  • 6.
    כמה שחברי הכנסת שלנו
    אנונימי 02/07/2023 18:26
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מטומטמים..במקום להגיש הצעת חוק לחייב ריבית על העו"ש, הם היו צריכים להגיש הצעה לחייב בנקים לתת ריבית נאותה על פיקדונות. ככה גם מלמדים את הציבור לחסוך וגם שמים סוף לעושק של הבנקים.
    סגור
  • 5.
    עזבו אותכם, כסף לא צריך לשכב בעוש הוא צריך לעבוד
    דנה 02/07/2023 14:51
    הגב לתגובה זו
    2 14
    אני גם חשבתי שזה סתם אמרה עד שיום אחד נשארתי בעבודה עד 12 בלילה בלי תוספת שכר ובלי כלום. ונשבר לי. נשבר לי לעבוד כמו משוגעת, נשבר לי לא לראות את הילדים והבעל. נשבר לי סגור את החודש בערך איך שהוא. למדתי מסחר, ועכשיו אני סוחרת אופציות עם תוכנה https://bestoptionsimulator.com/. סוגרת 2-3-4 אלף ביום מתי שנוח ואני מחליטה כמה ומתי לסחור ולא מפספסת יותר מסיבות סיום של הילדים שלי. חיים אחרים לגמרי באמת.
    סגור
  • 4.
    חסר לכם פה נתון מאוד מאוד בסיסי
    נתי 02/07/2023 14:17
    הגב לתגובה זו
    10 0
    מה הסכום המקסימלי עליו נותנים את הריבית על העו״ש
    סגור
  • טען עוד
  • 3.
    סדר עושים בפסח
    ואגב 02/07/2023 14:06
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לא בשום זמן אחר
    סגור
  • מה זה פסח?
    אנטולי 08/08/2023 09:42
    הגב לתגובה זו
    1 1
    רק דתיים עושים סדר בפסח
    סגור
  • 2.
    בו נדבר על "חסר סיכון"
    ל 02/07/2023 14:04
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סוריה,אירן,חיזבאללה ,תוקפים הבנקים מתמוטטים מי ישלם את הפיקדון "חסר הסיכון"? כשיש לך תיק מניות אותו אתה מהל בסיכון יותר גבוה הוא שייך לך ולא לבנק וחסדיו
    סגור
  • 1.
    כשאתה פותח ח-ן בבנק מתחרה אתה חוסך יותר מה500₪.דמי עמלה(3שנים)=150₪דמי כרטיס אשראי=160₪צקים=50 יח חינם.ריבית על עו"ש=500₪והטבות נופות רק תאזור אומץ...ותעבור (ל"ת)
    יוסך החוסך 02/07/2023 13:19
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות