תמיר כהן שיכון ובינוי
צילום: סיון פרג'

מגבירה נזילות: שיכון ובינוי מוכרת את החזקתה במתקן ההתפלה בחדרה ב-195 מיליון שקל

מכירת ההחזקות המתקן ההתפלה תסייע לחברה להתמודד עם הפסד של כ-110 מיליון שקל שהיא צפויה לרשום בניגריה
דור עצמון |

חברת שיכון ובינוי שיכון ובינוי 1.04% מוכרת את מלוא החזקותיה (50%) במתקן התפלת המים בחדרה בתמורה לכ-195 מיליון שקל. בחברה מציינים ​כי במסגרת ההסכם נקבעו מנגנוני התאמה לסכום התמורה, לרבות בגין חלוקת דיבידנדים על ידי החברה המחזיקה במתקן ההתפלה לאחר מועד חתך שהוגדר בהסכם וכן בגין עיכוב בקבלת האישורים הנדרשים להשלמת העסקה.

בשיכון ובינוי אומרים כי העסקה עשויה להניב רווח לפני מס בסכום שאינו מהותי עבורה. עם זאת יש להדגיש כי מדובר בצעד נוסף להגברת הנזילות של החברה שנועד לפצות על הפסדים צפויים של כ-80 מיליון שקל בניגריה שבינתיים כבר הספיקו לתפוח לכ-110 מיליון שקל לאחר שהבנק המרכזי במדינה (CBN) הודיע על שינויים תפעוליים בשוק המט"ח כך שהמסחר במט"ח יתבסס על שוק חופשי. כתוצאה מכך, נחלש שער ה-NAFEX (The Nigerian Autonomous Foreign Exchange Rate Fixing), הרלוונטי לפעילות החברה, בכ-45%.

קובי שגב, מנהל בבית ההשקעות אקורד, פרסם אתמול כאן בביזפורטל סקירה אודות מניית שיכון ובינוי והתייחס לירידה במניה: "בחודשים האחרונים ראינו את אגרות החוב של החברה נופלות והתשואה לפדיון עולה משמעותית. ההסבר הישיר לבהלה הנוכחית הוא הפחתת אופק הדירוג מיציב לשלילי (השארת הדירוג עצמו על כנו A), יחד עם פיחות קיצוני במטבע הניגרי, המשפיע על פעילותה בניגריה. הבהלה מזכירה לנו את אירועי 2018 בחברה, עם התפוצצות פרשת השוחד במזרח אפריקה ודרום אמריקה. אגרות החוב של חברה מנהגות בקיצוניות מיוחדת גם באירועי מאקרו כלליים כמו מגפת הקורונה. ההסבר להתנהגות התנודתית, מובן בבסיסו וקשור לרמת המינוף הגבוהה יחסית, הנהוגה בחברה. עם זאת, כמו ברוב המקרים, הפאניקה מוגזמת, נוצר תהליך "אובר-שוטינג", אותו ניתן לנצל". >> לטור המלא

מניית שיכון ובינוי ירדה ב-37% בשנה האחרונה למחיר של 9.1 שקל ושווי שוק של 4.36 מיליארד שקל.  

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה