האם השקעה בישראכרט מבטיחה לכם תשואה מהירה של 7%?

מדוע מניית ישראכרט נסחרת בדיסקאונט לעומת הצעת הרכישה של הראל, האם מדובר בסיכון נמוך ומתי צפויה העסקה להיות מושלמת?
 | 
telegram
(1)

מניית ישראכרט  ישראכרט +0.35% ישראכרט 1,420 +0.35% ישראכרט בסיס:1,415 פתיחה:1,422 גבוה:1,423 נמוך:1,414 תמורה:8,077,044 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: נסחרת בשוק במחיר של 15.4 שקלים למניה בעוד הצעת הרכש האחרונה של חברת הביטוח הראל הראל השקעות +4.98% הראל השקעות 4,220 +4.98% הראל השקעות בסיס:4,020 פתיחה:4,020 גבוה:4,288 נמוך:4,020 תמורה:12,586,335 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: היא לרכוש את חברת כרטיסי האשראי במחיר של 16.5 שקלים למניה ושווי שוק של 3.3 מיליארד שקל, פער של כ-7% ביחס למחיר של ישראכרט כעת בשוק. הסיבה לפער בין המחיר בשוק לבין ההצעה של הראל היא החשש שהעסקה לא תושלם. זה טבעי וקורה בכל הצעת רכש. 

לכאורה, אפסייד כמעט מובטח, רק לכאורה כמובן כי יש עסקאות שלא מושלמות בסופו של דבר - ואז המניה צוללת למטה. בחודש מרץ הצביע דירקטוריון ישראכרט בעד העסקה, אבל יש עוד משוכות רגולטוריות שצריך לעבור - אישורים של המדינה: הממונה על התחרות, המפקח על הבנקים ורשות שוק ההון (האחרונה אישרה לפני שבועיים בתנאים מסוימים). הצפי בשוק הוא לקבלת שלושת האישורים הרגולטוריים עד סוף שנת 2023, כלומר תוך חצי שנה. אבל גם אם זה ייקח יותר זמן, אפשר להעריך שהרגולטורים לא יעצרו את המהלך.

לפני שבועיים רשות שוק ההון העבירה את ההערות שלה ולמעשה אישרה את המיזוג בתנאים. הרשות מבקשת לקבוע מגבלות על 'ישראכרט סוכנות לביטוח' וכן מגבלות על העברת מידע בין פעילות הראל לישראכרט כדי למנוע פגיעה בתחרות בענפי הביטוח והחיסכון, אלה מגבלות דומות לאלה שחברת הביטוח כלל קיבלה בעסקת רכישת MAX, אבל זה לא עצר את העסקה. ברשות קבעו גם מגבלות לשמירה על היציבות הפיננסית של הראל, ובינתיים הראל עומדת במגבלה הזו. הראל גם לא תוכל למנות יותר משני נושאי משרד בישראכרט וכן שיו"ר דירקטוריון ישראכרט לא יהיה נציג של הראל (וכן להיפך).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

האם המגבלות הללו הן מה שיפיל את העסקה? כנראה שלא. יש בהחלט סיבות להגיד שישראכרט נמכרת בזול ושזה לא היה צריך לקרות אבל בהינתן שהמדינה לא מתכוונת לעצור את העסקה המכירה תצא לפועל. אם הרגולטורים ינסו להפריע, תבוא הראל ותגיד - בצדק מבחינתה - 'למה לכלל ביטוח כן אישרתם לרכוש את MAX ואצלנו אתם מסרבים?'. אצל כלל-מקס לקח כמעט שנה שלמה מאז ההכרזה על העסקה ועד שהיא הושלמה. ייתכן שזה יקרה גם כאן.

יאיר המבורגר הבעלים של הראל, רן עוז מנכ"ל ישראכרט. צילום: תמר מצפי, תמי בר שי
יאיר המבורגר הבעלים של הראל, רן עוז מנכ"ל ישראכרט. צילום: תמר מצפי, תמי בר שי

למשקיעים יש גם סיכונים נוספים, כמו התביעה של הפניקס נגד ישראכרט. הפניקס כבר חתמה עם ישראכרט על שת"פ וכעת הפניקס נשארה חשופה בצריח - גם אין לה את השת"פ עם ישראכרט וגם המתחרה הגדולה הראל מקבלת את העוגה (ישראכרט) במקומה. יש עוד תביעה שטוענת לפגיעה קשה במשקיעים של ישראכרט. זה מן הסתם לא יעצור את הראל, היא מבינה שישראכרט עם תביעה עדיפה על ויתור עליה. זו עסקה טובה מבחינת הראל, במחיר נמוך - הרווחים של ישראכרט צפויים לגדול משמעותית בשנתיים הקרובות והראל תעשה תשואה להון של 20%

עסקת הרכישה מבטאת מכפיל רווח של כ-15, כאשר  ברבעון הראשון של השנה ישראכרט הרוויחה 55 מיליון שקל - קצב שנתי של 220 מיליון שקל. אלא שהתחזיות של הנהלת ישראכרט הרבה יותר גבוהות, הרווח יעלה ל-300 מיליון תוך זמן קצר וב-2025 הרווח יגיע ל-450-510 מיליון שקל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    נייר ערך שמנורה ופניקס מחכות בצד, לך תידע מי עוד,,,
    PAN 16/07/2023 11:30
    הגב לתגובה זו
    1 2
    ובמיקרה של ביטול שזה אולי פרומיל אחד הסיכון, יבואו עם מחירים משומנים יותר
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות