הבנקים זינקו ב-10% ויותר תוך שבוע - מה מכפיל ההון כעת?

 | 
telegram
(2)

הבורסה המקומית זולה ביחס לעולם, מכפיל הרווח בבורסה המקומית הוא עדיין רק 13. בעוד הבורסות בעולם 'ברחו' למשקיעים וטיפסו השנה בחדות הבורסה המקומית נשארה מאחור. תאשימו את הרפורמה המשפטית, תאשימו את ההתנגדות והמחאה. מה זה משנה? הבורסה הישראלית נשארה מאחור. זו עובדה. אפשר להתבאס מזה ואפשר להגיד 'רגע, אולי הבורסה המקומית זולה וזה יכול להיות מעניין' (אפשר גם לזכור שרוב החלק המנייתי בחסכונות שלנו לטווח ארוך מושקעים מחוץ לישראל ולכן לא פספסנו את הרכבת).

אז אם הבורסה המקומית אולי זולה יותר זה מעניין. בינתיים, מי שחשב כך והכניס כסף לבורסה המקומית הרוויח בשבוע האחרון תשואה יפה. כאשר המדדים קפצו ביומיים האחרונים. הבנקים קפצו עוד יותר - עליות של יותר מ-10% בשבעת ימי המסחר האחרונים. בהחלט מרשים. השאלה כמובן היא האם העליות מוצו. 

בבנקים נהוג להסתכל יותר על מכפיל ההון, הוא מייצג יותר טוב את המצב של הבנקים. בקורונה הבנקים נסחרו במכפילים של 0.6-0.7 על ההון וזה היה רק עניין של זמן שהם יעלו. בחודשים האחרונים הבנקים נסחרו בתשואת חסר, הם היו במכפיל הון של 0.8. כתבנו שהם זולים. אבל האווירה בישראל הייתה של חששות גדולים והמשקיעים נזהרו. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אבל בשבוע האחרון משהו השתנה. המשקיעים חזרו למניות הבנקים ואלה קפצו. עכשיו הם כבר חזרו להיסחר במכפיל הון של 0.95 (לאומי, פועלים ודיסקונט) ואילו מזרחי טפחות והבנק הבינלאומי כבר נסחרים ב-1.5. 

מה זה אומר? אי אפשר כמובן לדעת. מעניין לציין שדווקא שני הבנקים שנסחרו במכפילי הון גבוהים (מזרחי ובינלאומי) נתנו את התשואה הכי גבוהה (15-17%). אבל זה כן אומר לכם שוב שכאשר אתם רואים את הבנקים נופלים למכפילי הון נמוכים מדי, זו יכולה להיות הזדמנות מעניינת.

הבנקים גם איבדו גובה בגלל קריסת הבנקים האזוריים בארה"ב בחודש מרץ. גם הבנקים הגדולים בעולם נפלו ואיבדו 10-20% וגם הבנקים בישראל. אבל למי שיש סבלות - והיה צריך לחכות 3 חודשים בשביל זה, כבר רואה את הבנקים משלימים עליה של 20% ובמקרה של מזרחי טפחות אפילו 30%. זה המון בשביל בנקים, שנחשבים למוצר הכי סולידי שיש.

וזה קורה כמובן גם במקביל לרווחים העצומים שהבנקים רושמים בעקבות עליית ריבית בנק ישראל. מדובר על 24 מיליארד שקל של רווח בשנה אחת, 6.3 מיליארד שקל ברבעון. זה המון. אז אפשר כמובן לכעוס על הבנקים, אפשר להגיד שהם לוקחים יותר מדי עמלות. זה נכון, אנחנו מבקרים את הבנקים לא מעט. אבל אולי כדאי גם להגיד כמשפט הידוע "if you can't beat them join them" - למה בעצם לא להשקיע בהם (לטווח ארוך)?

השקעה בבנקים זו הבעת אמון בכלכלה. אם אתם מאמינים שבסופו של דבר המשבר הפוליטי בישראל יסתיים - הבנקים זו השקעה מעניינת לטווח ארוך.
השוואת מניות הבנקים, 20 ביולי 2023
השוואת מניות הבנקים, 20 ביולי 2023

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    לא מאוד מעניינים
    רוח 21/07/2023 10:08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    במכפיל הנוכחי שלהם כשנושאמהמהפכה המשפטית ברקע בעיני מניות הבנקים לא מעניינות במיוחד עבור מי שרוצה לתפוס משהו עם בשר. באופן כללי כן שווה להקדיש להם חלק יפה בתיק המניות ולרוץ איתם שנים, אבל עכשיו זו לא נקודת כניסה מאוד אטרקטיבית.
    סגור
  • 1.
    בנקים זה באנקר בכל תיק השקעות
    משקיע 20/07/2023 12:47
    הגב לתגובה זו
    7 3
    נותנות תשואות יפות לאורך השנים , ומשלמות דיבידנד.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות