הבורסה: ההכנסות על סף קפאון, הרווח הנקי זינק ב-31% ל-18 מיליון ש'
הבורסה לני"ע הבורסה לניע בתא +3.77% הבורסה לניע 4,376 +3.77% בסיס:4,217 פתיחה:4,148 גבוה:4,391 נמוך:4,122 תמורה:17,107,012 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מפרסמת היום את תוצאותיה לרבעון השני של השנה ומדווחת על הכנסות של 92.9 מיליון שקל, 2% בלבד מעל הרבעון המקביל אשתקד. החברה רשמה הכנסות מימון של 3.6 מיליון שקל לעומת הוצאות מימון של 3.4 מיליון שקל ברבעון המקביל, מה שעזר לחברה להגיע לרווח נקי לרבעון של 18.7 מיליון שקל, כ-31% מעל הנתון ברבעון המקביל.
עיקר המעבר להכנסות מימון נבע מתשואה חיובית בשיעור של כ- 0.9% על השקעות החברה באיגרות חוב של ממשלת ישראל המנוהלות בתיקי ניירות ערך סחירים, זאת לעומת תשואה שלילית בשיעור של כ- 1.9% ברבעון המקביל אשתקד. ה-EBITDA המתואם של החברה לרבעון השני עמד על כ-35.5 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל. החברה רשמה ירידה של 85 מיליון שקל במזומנים נטו ברבעון השני של השנה לעומת ירידה של 19 מיליון שקל ברבעון המקביל, זאת לאור תזרים שלילי של 104 מיליון דולר מפעילות מימון.
החברה הודיעה על המשך תוכניות הרכישה העצמית, אשר ברבעון השני עמדו על סך של 108 מיליון שקל. המהלך של החברה לא חדש והיא לא הראשונה לעשות אותו, הוא עוזר לתמוך במחיר המניה ודואג שבעלי המניות יהיו מרוצים, למרות זאת, האם יש נקודה בה המהלך יכול לעבור את הגבול ודווקא לפגוע בחברה? היקף הרכישות העצמיות הגדול של הבורסה מעלה שאלה חשובה - מה יקרה כשהיא תפסיק לרכוש את המניות של עצמה?
על אף הרכישות הגדולות בשנה האחרונה מניית החברה ירדה בכ-12% מאז תחילת השנה, משמע אפילו השקעה כה גדולות מכספי החברה, אשר אמורות לאותת אמון למשקיעים, לא מצליחים להחזיק את המניה למעלה. התוצאות של החברה סבירות, אך ללא היקף הרכישות העצמיות, שמתחילת התוכנית עמדו על 174 מיליון שקל, לא בטוח האם המניה הייתה מצליחה אפילו לעמוד היכן שהיא היום.
איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך, אמר לאחר פרסום הדוחות: "הרבעון השני של השנה התאפיין בהמשך הצמיחה האורגנית של פעילות הבורסה והמשך הצגת רווחיות בפעילות הליבה, בדגש על גידול ניכר במחזורי המסחר באיגרות חוב הממשלתיות ומק"מ ועלייה בהכנסות מהפצת מידע ושירותי קישוריות".
בן זאב המשיך ואמר: "שמנו דגש על המשך יישום התוכנית האסטרטגית של הבורסה, במסגרתה התנענו תהליך כניסה לתחום הנכסים הדיגיטליים שאנו מאמינים שיהווה מנוע צמיחה נוסף לפעילות העסקית של הבורסה, שהוא גם בבחינת גיים צ'יינג'ר לשוק ההון המקומי, כולל פיילוט מוצלח של הנפקת אג"ח דיגיטלית ממשלתית על גבי פלטפורמת בלוקצ'יין ייעודית בשיתוף משרד האוצר, פרוייקט חלוצי שזכה לעניין רב מישראל ומהעולם".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.חברה פיננסית קונה מניות של עצמה כדי למנוע נפילההמגיב 09/08/2023 00:17הגב לתגובה זו0 0לא היינו שם כבר בשנות ה 80, עם מניות הבנקים ????סגור