
הום ביוגז מתחילה לעשות את המובן מאליו: למכור תעודות פחמן, ומזנקת ב-13%
חברת הום ביוגז הום ביוגז -4.87% שרוצה להפוך פסולת אורגנית לאנרגיה מתחדשת עושה סוף סוף את המהלך המתבקש - מכירת קרדיטים (תעודות פחמן) בתמורה לכסף. מדוע מתבקש? כי העולם משלם היום כסף לחברות כדי לא לזהם וחברות שנחשבות לא מזהמות יכולות למכור לאחרים 'נקודות זיהום' ולהרוויח מכך כסף. החברות בעצם מוכרות את העובדה שהן לא מזהמות לחברות שכן מזהמות ו'מקזזות' אחת את השניה, כאשר המטרה העולמית היא שסך הזיהום העולמי יצטמצם. מי שמיישמת את האסטרטגיה הזו בהצלחה כבר מספר שנים היא חברת כלי הרכב החשמליים טסלה, שרושמת מכך הכנסות של מיליארדים כל שנה, שמשתרשרים ישירות לשורת הרווח. עוד חברות שפעילות בתחום הן אנלייט, וגם וויקס (וכמובן עוד הרבה אחרות). בשנת 2021 היקף המסחר בפליטות פחמן הגיע ליותר מ-850 מיליארד דולר.
אז הום ביוגז נכנסת לעיסוק במכירת תעודות פחמן וצופה ש"ההכנסות ממכירת תעודות פחמן יהוו נדבך משמעותי בהכנסות שלה לשנים הבאות. מדובר במודל עסקי פורץ דרך עבור החברה, שבו חלק ואף כל ההכנסות בגין ייצור, התקנה ותחזוקה של מערכות החברה אצל צרכני הקצה יגיעו ממכירת תעודות הפחמן לחברות וארגונים שמעוניינים לצמצם את פליטות הפחמן שלהם, ולא מהצרכנים עצמם".
החברה מכרה תעודות פחמן תמורת כ-2.2 מיליון שקל לחברת SKOOT הבריטית שעוסקת במדידה והפחתה של פליטות פחמן עבור חברות וארגונים. הום ביוגז תספק תעודות פחמן שיונפקו ע"י ארגון Gold Standard לחברה הבריטית, בגין חיסכון בפחמן שנובע מהמערכות שהתקינה הום ביוגז בקניה. החברה תקבל מקדמה של 670 אלף שקל, תוך 5 ימים מהחתימה. מדובר על הסכם ל-3 שנים.
בהסכם ניתנה לחברה אפשרות לספק חלק מתעודות הפחמן עבור חיסכון בפליטות שינבע ממערכות החברה שיותקנו בהודו – זאת במסגרת פרויקט חדש אותו מקדמת החברה בימים אלה, כשגם לגביו מתכננת החברה להנפיק תעודות פחמן לפי תקן Gold Standard.
- המניות המומלצות באנרגיה מתחדשת - מה הסיבות ועל האיום המרכזי
- משרד האנרגיה והתשתיות בודק טכנולוגיות להפקת אנרגיה מגלים, זרמים ורוח במרחב הימי
אושיק אפרתי, מייסד שותף ומנכ"ל הום ביוגז אמר בעקבות כך: "מדובר בפריצת דרך משמעותית והבשלה של תכנית עסקית ארוכת שנים, שצפויה לשנות את פני החברה והמודל העסקי שלה בשנים הקרובות".
החברה משתמשת בשיטה של עיכול אנאירובי להמרת חומרים אורגניים לאנרגיה מתחדשת, מה שמפחית את העלויות והפליטות הכרוכות בשליחת פסולת מזון להטמנה. עד כה החברה סיפקה 30 אלף מערכות ביתיות ב-100 מדינות.
הום ביוגז נסחרת בת"א במחיר של 3.7 שקלים למניה ולפי שווי שוק של 89 מיליון שקל, וזאת אחרי שהמניה התרסקה במהלך 12 החודשים האחרונים ב-65%, גם בעקבות דילול המשקיעים שביצעה בתחילת השנה האחרונה.
- 2.מוסי 11/08/2023 11:44הגב לתגובה זוהשוק פחמן של ה-850 מיליארד לא קשור למנגנון שבו הם יכולים למכור את הקרדיטים שלהם. גודל השוק הוא פחות מחצי
- 1.אנונימי 10/08/2023 11:52הגב לתגובה זוהאמת שזה נשמע כמו כסף על הרצפה.מחכה עוד כמה ימים אולי היא תתקן למטה ואקבל מחיר כניסה טוב