ערן סער מנכ"ל ישראמקו גז נפט תמר
צילום: יח"צ

זפירוס משלימה עליה של 38% מההנפקה. מה הסיבה?

חברת האנרגיה המתחדשת נהנית מהרוח הגבית בשוק האנרגיה בפולין, צופה שהתשואות ומצב החברה ישתפר בעקבות שיפורים והתקדמות בפרויקט הדגל שלה - Potegowo
עדן ספיר | (4)

חברת זפירוס זפירוס 1.31%  שבשליטת קרן תש"י הונפקה בבורסה המקומית במרץ השנה ומאז המניה שלה השיגה תשואה של 38% לעומת תשואה של 3% במדד ת"א 125 כולו, אליו היא שייכת. זפירוס עוסקת באנרגיית רוח והיא אחת החברות הישראליות הראשונות שהקימו חוות רוח בפולין.

החברה בחרה להתמקד בפולין מהיותה המדינה עם הכלכלה הגדולה ביותר במרכז ובמזרח  אירופה מצד אחד, ומהתלות של פולין בתחנות כוח פחמיות מזהמות מנגד. השילוב בין שני אלה יוצר צמיחה פוטנציאלית משמעותית לחברות בעלות מלאי קרקעות מוכנות לפיתוח כמו זפירוס.

זפירוס, שאותה מנהל ערן סער, פיתחה שורה של פרויקטים בפולין, ובראשם פרויקט פוטגובו (Potegowo), שהינו פרויקט הרוח הגדול בפולין וכולל 8 חוות רוח במספר אתרים הפרוסים על כ-100 ק"מ בצפון מערב פולין, בקרבה לים הבלטי, עם כושר ייצור של כ-257 מגה וואט (כולל כ-37 מגה וואט בחלקו הדרומי). החברה ציינה בנוסף, כי החלק הדרומי של פרויקט Potegowo מניב הכנסות משלהי שנת 2022 והינו פרויקט מוכן לחיבור. במהלך הרבעון הראשון של 2023 קיבלה החברה רישיון שימוש למלוא החלק הדרומי של פרויקט Potegowo, ולהערכתה הוא צפוי לקבל רישיון ייצור בחודשים הקרובים.

בנוסף, דיווחה זפירוס על התקשרות בתוספת להסכם החיבור לרשת החשמל. באוגוסט נחתמה בין הצדדים תוספת להסכם החיבור הכוללת תנאים מעודכנים, שעיקריהם התחייבות משב פוטגובו להקים מתקני ייצור בהספק כולל של 319.75 מגה-וואט, מתוכם 256.9 מגה -וואט באנרגיית רוח ו-62.85 מגה-וואט באנרגיה פוטו-וולטאית והארכת לוחות הזמנים המחייבים בהסכם להשלמת החלק הדרומי של פרויקט Potegowo ופרויקט PV Potegowo עד לחודש אוגוסט 2024.

כל הפרויקטים של זפירוס בוצעו על ידה, כאשר היא אחראית על ההקמה ועל ההפעלה שלהם. דרך פעולה זאת אורכת זמן רב יותר, אך היתרון שבה הוא שהיא מאפשרת לחברה לייצר תשואות ממונפות דו־ספרתיות נמוכות, בניגוד ליזמים אחרים שרוכשים פרויקטים בפולין בתום שלב הפיתוח ומשלמים סכומים של גבוהים מאוד של 200–150 אלף יורו למגה־וואט.

זפירוס ציינה שכרגע אין בכוונתה להיכנס לשוק האמריקאי, שכן הוא רווי תחרות והפרויקטים בו דורשים כמות רבה של כסף (מהלך שעשו הרבה חברות ישראליות בתחום - כניסה לשוק האמריקאי). בכוונת החברה לנצל את הסכום של 145 מיליון שקל שגייסה בהנפקתה כדי להרחיב את פעילותה בפולין ולנצל זיקה שיש לה לאלפי דונמים, ולהיכנס למדינות נוספות באירופה.

מניית החברה נסחרת כעת ב- 20 שקלים למניה עם שווי שוק של 1.27 מיליארד שקל.

זפירוס - גרף מניה שנתי זפירוס - גרף מניה שנתי

קיראו עוד ב"שוק ההון"

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    לרון 07/09/2023 17:38
    הגב לתגובה זו
    הם לא ישארו רק בפולין,יש מספיק רוחות בדנמרק,הולנד וארצות אחרות,לדעתי בלבד לא ממליץ יש עתיד לעניין שהוא ייחודי ברוחניותו לעומת כל המתחשמלים
  • יריב 08/09/2023 16:42
    הגב לתגובה זו
    הולנד ודנמרק מרושתות היטב עם חברות ענק שמשאירות אבק לחובבנים ישראלים. אולי התליחו בפולין הפחות מפותחת. הדנים בכלל המציאו את השבשבות האלה והם היצרנים הגדולים בעולם שלהן. מחכים לזפירוס שם....פחחח.
  • 1.
    אלי 07/09/2023 08:45
    הגב לתגובה זו
    אבל שווה כבר מעל מיליארד... את מי ישחילו הפעם ?
  • לרון 07/09/2023 17:40
    הגב לתגובה זו
    עוד מעט קט ייצאו בהנפקת זכויות ודילול לקיימים,אך לדעתי בלבד יש עתיד