מחזיקי האג"ח של בול מסחר רוצים לקחת את השליטה - בחברה מסרבים ותוקפים את מחזיקי האג"ח: "פוגעים בחברה"
חברת האשראי החוץ בנקאי בול מסחר 0% בול מסחר 6.5 0% בסיס:6.5 פתיחה:6.5 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: היא החברה השניה של רונן בכור שמגיעה להסדר חוב. 2004 הייתה זו אלוני מסחר שהגיעה להסדר חוב וכעת זה קורה לו שוב. בול מסחר עוסקת בתחום ניכיון צ'קים - אותו תחום שבו עסקו יונט קרדיט וגיבוי אחזקות שקרסו אחרי המעילות שהתגלו בהן, וזאת לצד מתן אשראי לנדל"ן.
בכור לא מוכן כעת לוותר על השליטה בחברת האשראי החוץ בנקאי בול מסחר. במכתב ששיגרו עורכי הדין של בול, הם דוחים את בקשת מחזיקי האג"ח מאתמול להעביר לידיהם 100% ממניות החברה בתמורה להסכמתם לדחות את מועדי פירעון האג"ח וגם את הבקשה של מחזיקי האג"ח לקבל תשואה שנתית של 15% (שתחולק מדי רבעון). בחברה מוכנים לשלם רק 9% בתמורה לדחייה.
אבל אם 15% משקפים איכשהו תשואה למשקיעים שמוכנים לקחת על עצמם סיכון של חברה בהסדר חוב, כשבדרך הם כנראה מאבדים חלק מההשקעה שלהם, אז בחברה מוכנים לתת 'רק' 9%, ואפשר למצוא עוד לא מעט חברות בבורסה עם תשואה כזו. בתשואה כזו המשקיעים כבר היו מעדיפים להשקיע בחברות אחרות ובעצם הם לא באמת מקבלים פיצוי על הסיכון הגדול שיש להם.
ובכל זאת, בחברה רואים את זה אחרת ומעלים טיעון מוזר. בתגובה להצעת הסדר החוב מצד מחזיקי האג"ח הם טוענים כי "חדלות הפירעון של החברה הינו תזרימי בלבד" (הטעויות בעברית במקור). אבל לא ברור איך הטיעון הזה רלוונטי - יש לא מעט דוגמאות לחברות שהסתבכו והגיעו להסדר חוב בגלל בעיות תזרים. בעיות תזרים זו למעשה אינדיקציה הרבה יותר טובה מאשר דוחות רווח והפסד למצב החברה. חברות שלא הצליחו לייצר לעצמן תזרים נפלו. זה כמו שקבוצת כדורגל תדאג להתקפה טובה אבל תשכח לשים שוער בשער.
אז בחברה יכולים להגיד "אם תוותרו לנו אז בעתיד יהיה בסדר". הנקודה היא שמחזיקי האג"ח איבדו אמון בחברה ולא רוצים להגיד את זה, ומבחינתם - בצדק. בכל מקרה, בחברה מציינים שעל פי הסדר החוב בול מסחר בעצם תשלם למחזיקים את כל הכסף בחזרה בתוספת הריבית עד סוף שנת 2027, במקום תוך שנה. בול הצליחה לפרוע חצי מהחובות שלה לבנקים ובינתיים נשארו לה חובות בהיקף של 85 מיליון שקל (57 מיליון בסדרה א' ועוד 28 מיליון בסדרה ב'). אג"ח סדרה א' (מח"מ 0.77) נסחרת כעת בתשואה של 16%. אג"ח סדרה ב' (הארוכה יותר עם מח"מ 1.78) נסחרת בתשואה של 21%. מניית החברה צללה ביותר מ-90% מאז ההנפקה והיא נסחרת כעת לפי שווי של 10 מיליון שקל בלבד.
כזכור, בול מסחר נכשלה במו"מ מול צחי אבו שהיה עשוי לחלץ אותה מהבוץ, כאשר הוא רצה לרכוש 33% מהחברה, וזו נאלצת ללכת להסדר חוב לאחר שלא שילמה את התחייבויותיה למחזיקי החוב בסוף חודש יוני האחרון. לדברי בעלי החוב "החברה אינה עומדת ואינה יכולה לעמוד בהתחייבויותיה ולמחזיקי אגרות החוב קמה עילה כי ינתן כנגד החברה צו לפתיחת הליכים". עוד טוענים מחזיקי אגרות החוב כי המו"מ מול בכור "לא הניב הצעת הסדר ראויה מצד בעל השליטה או החברה" וכי הם רוצים להגיש לבית המשפט הצעה ללא הסכמת החברה.
בכור דוחה את הדברים וטוען כי למרות שהחברה שיתפה פעולה עם מחזיקי האג"ח "במשך למעלה מחודשיים" וטוען כי מחזיקי החוב הביאו הצעה להסדר חוב "רק בחלוף חודשיים, למרות שהחברה הבהירה שהזמן שחולף פוגע פגיעה אנושה בנכסי החברה". בכור אף מאשים את מחזיקי החוב כי הם גורמים ל"לקוחות החברה לנסות ולנצל את חולשתה של החברה ולא לשלם את ההלוואות שניתנו". במילים אחרות - הבעלים של החברה, רונן בכור, מאשים את מחזיקי החוב בפגיעה בחברה. לא פחות.
בכור ובשור גם טוענים כי מאחר שיש לחברה הון עצמי חיובי של 45 מיליון שקל וכי חדלות הפירעון היא 'רק' תזרימית - לדעתם דרישת מחזיקי החוב לקבל את מניות בעלי השליטה "לא יכולה להתקבל לא בבית משפט ולא באף מקום אחר".
בכור גם לא מוכן לקבל את הרמז שנתנו מחזיקי החוב לפיהם "אם הוא יציע" להמשיך לעבוד בחברה זה יהיה רק תמורת הקצאת מניות. בנוסח הסדר החוב שהוא מציע הוא אומר כי הוא "מתחייב" לעבוד בחברה במשך שנה וחצי לפחות.
בחברה גם רוצים לקבל פטור מכל אחריות משפטית לקריסה של החברה. לדבריהם, אם החברה תחזיר 80 מיליון שקל מתוך החובות (קרן וגם ריבית) כל נושאי המשרה בחברה יהיו פטורים מאחריות משפטית, כאשר לחברי הדירקטוריון יהיה פטור מיידי מאחריות. מחזיקי החוב לא התייחסו לסעיף כזה בהסדר החוב ובחברה כועסים על כך וזאת כאשר הם טוענים שהם "מילאו את תפקידם כנדרש ועל פי כל דין". לדעתם, לא מדובר בכישלון אישי של מנהלי החברה אלא "המצב אליו נקלעה החברה נובע אך מסיכון עיסקי בענף בו פועלת החברה" ומוסיפים ש"הדרישה שנושאי המשרה יעבדו עבור החברה לאורך כל תקופת ההסדר ומנגד עשויים להיגרר לבית משפט ולנהל הליכים ארוכים העדרו המוחלט של סעיף פטור לא רק שאיננו מקובל אלא שמקורו באבסורד".
בדוחות שפרסמה בול מסחר היא הציגה כמובן דוחות חלשים. החברה רשמה תזרים מזומנים שלילי של 43 מיליון דולר ועברה להפסד של 45 מיליון שקל; עלויות המימון הסתכמו ב-40 מיליון שקל והיא הכניסה רק 5.8 מיליון שקל, נפילה של 55%.
על פי הדוחות, 192 מיליון שקל, שהם 77% מתיק האשראי של החברה, נמצא בסיכון לאי החזר (מתוך 248 מיליון). לפני שנה אחוז הכסף בסיכון שעליו דיווחה החברה עמד על 10% בלבד מהתיק. החברה מנסה לצמצם את העלויות ושלומי יעקובי, סמנכ"ל הכספים, פרש מהחברה, כאשר זו גם מנסה לצמצם את עלויות המשרדים שלה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.אם הוא לא מסוגל להחזיר חוב, החברה של מחזיקי האג"חיריב 08/09/2023 12:16הגב לתגובה זו1 0ההנהלה חלבה מספיק משכורות מבעלי החוב. מעכשיו שיעבדו תמורת אופציות כדי שיראו ביצועים. אחרת, בעלי החוב יביאו מישבו אחר לנהל את הבלגן שהבעלים הקודמים השאירו.סגור
-
3.איך הזיעו בחברה לא שקופהבעלי אגח. זה הפשע הרבה יותר. מבעלי החברה כספי ציבו 07/09/2023 18:01הגב לתגובה זו1 0בעלי אגח. זה הפשע הרבה יותר. מבעלי החברה כספי ציבור נתנו. לאדם שכבר דפק משקיעיםסגור
-
2.בטח הון עצמי חיוביעל מי אתם עובדים 07/09/2023 15:22הגב לתגובה זו4 0כשלא מוחקים הלוואות שלא תקבלו חזרה בחיים, אין הכרה בהפסד ואין ירידה בהון. אבל אם 77% מהנכסים שלכם בסיכון שלא יוחזרו, זה נשמע שההון העצמי האמיתי שלכם שלילי כמו האיי.קיו של יאיר לפיד.סגור
-
1.בכור צריך ללכת לישון במדבר בלי מים .. (ל"ת)ברי 07/09/2023 14:51הגב לתגובה זו6 0סגור