"בתקופה כזאת, ממליצים להתמקד באג"ח קונצרני במח"מ קצר ובמניות הגז"
המלחמה בישראל נמשכת וגורמת למשקיעים "לחשב מסלול מחדש". שער הדולר נמצא בעליה, שוק המניות בירידה מאז אתמול, והשאלה היא מה המשקיעים צריכים לעשות - בטווח הקצר ובטווח הארוך.
"אנחנו בעולם חדש, עולם שבו מה שהיה בשבוע שעבר כבר איננו. קשה לדעת כמה זמן האירוע הזה הולך להימשך, אבל זה הולך להיות ארוך וממושך. לכן, בניגוד למלחמות עבר, כשהבורסה נופלת ביום אחד ואז היא חוזרת לעלות - הבחירה הולכת להיות שונה". אומר איתי לפקוביץ', מנכ"ל הורייזן בית השקעות.
כמה ההתערבות של בנק ישראל תשפיע?
"אם לא הוא, היינו שומעים על התחזקות גדולה יותר של הדולר, לפחות 4 שקל לדולר. הדולר עלה מינורית, ל-3.92. לבנק ישראל יש תחמושת ויתרות, העליה הזאת נמוכה יחסית למה שהיה צפוי. בנק ישראל ייתן כנראה לדולר לטפס עד ה-4 שקל לדולר. הוא יהיה מוגבל בהגנה על המטבע לאורך זמן, למרות שההגנה הזאת חשובה מבחינה אינפלציונית. מחירי היבוא הולכים לזנק בעקבות מה שקורה כאן".
מה קורה בעולם?
"יש גם השפעות בינלאומיות - החוזים העתידיים על השווקים בחו"ל יורדים. משתקמים, אבל יורדים עד 0.5%. אנחנו רואים את הנפט, שחזר לרדת, פתאום קופץ ב-3% בגלל המצב, נושאת המטוסים האמריקאית וחשש בינלאומי מאירוע בעל סקאלה נרחבת במזרח התיכון. זה עשוי להתפתח לגזרות נוספות. זה משפיע על האינפלציה הבינלאומית ועל החלטות הריבית הבאות. עלייה של הנפט תחזק את האינפלציה העולמית. ברבעון האחרון ראינו עליה מ-70 ל-85 דולר עכשיו. הכל שאלה של להיכן המלחמה הזאת תתפתח".
מה אתם ממליצים?
"מלכתחילה אנחנו על פוזיציה מנייתית, דווקא הירידות בשווקים הישראליים יכולות להיות הזדמנות. צריך לראות, אולי לא בטווח המיידי, אלא אחרי שנראה איך הדברים מתפתחים, הזדמנויות נפתחות - במיוחד במניות הבנקים שנחתכו בצורה חדה. גם המניות של חברות הגז הישראלי ירדו למרות שמחירי האנרגיה אפילו עולים. כאן יש הזדמנות. במניות הגז, בטווח זמן המיידי, יש הזדמנות".
מה עם אג"ח?
באג"ח, להתמקד באג"ח קונצרני במח"מ קצר. התחזקות האינפלציה כתוצאה מהנפט והדולר יכולות לדחוף את הריבית לעוד העלאות ולכן עדיף עדיין להתמקד בשיקלי ולהתרכז במח"מ קצר, אולי לנצל את הדולר כדי לרכוש עוד קצת אג"ח דולריות קצרות לתיק בתקופה הזאת".
מה לגבי אג"ח בחו"ל?
"יש סקטור מעניין - ההיברידיות. אלה שהריביות עליהן ייחודיות, במח"מ ארוך אמנם, אבל זה מנגנון שאם הריבית עולה יש תאריך שבו שמאפסים את הקופון לריבית החדשה ואותם מוסדות ייאלצו כנראה לרכוש ולפרוע וזה יכול לגלם רווחי הון משמעותיים. באג"ח היברידיות - מצד אחד הריבית קבועה אבל מצד שני יש תאריך שבה הריבית משתנה בהתאם לאג"ח הממשלתי ל-5 שנים של ארה"ב. יש מנגנון התאמת ריבית. יש כאלה גם של הבנקים הישראלים וזה מאוד מעניין. הריבית עולה כתוצאה מהתחזקות הנפט והאינפלציה וזה מנגנון שישחק לטובתנו. אג"ח 'נכון' יכול לגלם רווח גבוה של 15%-13%. אתה מקבל ריבית שוטפת, ומצד שני המוסד הפיננסי לא ירצה לשלם את ריבית הגבוהה ומכאן הרווח".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.הורייזן מספר אחת בארץ באגחים! (ל"ת)מקצוען 09/10/2023 15:33הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.שאלה לחולמנילמדן 09/10/2023 14:51הגב לתגובה זו0 0כמושקע באג"ח קונצרני חטפתי אותה בירידות עזות אז לפחות תפסיק להטיף ולהטעות משקיעיםסגור
-
אולי כדאי שתנהל אצלהם אם זה מה שאתה עושה לבדיוסי 09/10/2023 15:47הגב לתגובה זו0 0אני מנהל אצלהם תיק אג"ח עם מעט מניות ויש לי עוד תיקים, הם הטובים ביותר בתחום ללא ספק!סגור
-
מי שמשקיע בקצרים מייצר רווחיםאבי 09/10/2023 15:32הגב לתגובה זו0 0אגח החברות הקצרות מייצרות רווחים יפים מאוד לך תבדוק את עצמך איך אתה בוחר אותםסגור
-
1.מניות גז? החיזבאללה יפוצץ את המתקנים על מה אתה מדבר? (ל"ת)לא לא 09/10/2023 14:46הגב לתגובה זו0 0סגור