מידרוג מורידה דירוג לאג"ח של שוהם - 16.6% של חובות בעיתיים

הדירוג של אג"ח (סדרות ג' ו-ד') יורד ל-Baa2 ; על רקע המלחמה ההערכה היא ששיעור החובות הבעיתיים יעלה ל-19%
 | 
telegram

מידרוג מורידה את דירוג המנפיק ודירוג אגרות החוב (סדרות ג' ו-ד') שהנפיקה שוהם ביזנס שעוסקת במתן הלוואות מ-Baa1.il ל-Baa2.il, ומותירה את אופק הדירוג יציב. הורדת הדירוג נובעת משחיקה משמעותית באיכות הנכסים, כפי שבאה לידי ביטוי בעלייה ניכרת בשיעור החובות הבעייתיים, על רקע סביבה מאקרו-כלכלית מאתגרת, אשר הביאה לעלייה ברמות הסיכון הכוללות במשק, כך שנכון לסוף המחצית יחס זה עמד על כ-16.6% - גידול דרמטי לעומת כ-8.1% בשנת 2022 וכ-6.9% בשנת 2021.

לדברי כלכלני מידרוג, "דירוג החברה משקף את הסיכון הענפי המוערך על ידינו כבינוני-גבוה; פרופיל עסקי אשר עודנו מוגבל בשל גודל החברה ביחס למתחרות הגדולות יותר בענף, על אף גידול משמעותי בהיקף תיק האשראי. פרופיל הסיכון נתמך במח"מ התיק הקצר ומושפע מקצב צמיחה מהיר של תיק האשראי, אולם עודנו מוגבל נוכח פיזור מושכים נמוך ביחס לדירוג, חשיפה לריכוזיות ענפית וסיכון איש מפתח; רווחיות החברה בולטת לחיוב ביחס לדירוג ונתמכת בצמיחה מהירה בתיק האשראי, לצד יעילות תפעולית הולמת; איכות הנכסים בולטת לשלילה ביחס לדירוג ומגלמת שחיקה משמעותית ומתמשכת, כפי שבאה לידי ביטוי בעלייה משמעותית בשיעור החובות הבעייתיים לסך תיק האשראי ברוטו.

"לחברה יחס מינוף מאזני טוב ביחס לדירוג, נוכח בנייה מתמשכת של כרית הון, התומכת בספיגת הפסדים בלתי צפויים, אולם עם קרבה משמעותית לקובננטים אל מול המערכת הבנקאית; פרופיל הנזילות וגמישותה הפיננסית של החברה מגלמים שחיקה משמעותית ובולטים לשלילה ביחס לדירוג, אם כי מח"מ תיק האשראי הקצר תומך בגמישותה הפיננסית של החברה ויכול לפצות, במידה מסוימת, על היעדר כרית נזילות משמעותית בעת הצורך, תוך פגיעה בפרופיל העסקי וברווחיות החברה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"בתרחיש הבסיס של מידרוג לשנים 2024-2023, אנו צופים שיפור בפרופיל הנזילות, לאור מדיניות הנזילות של החברה אשר נקבעה בסמוך למועד פרסום דוח זה, לשמור על יתרות נזילות של לפחות 100% כנגד חלויות אגרות החוב השוטפות ב-12 החודשים הקרובים. בנוסף, אנו מעריכים כי הסביבה העסקית תוסיף להיות מאתגרת כתוצאה מהשלכות מאקרו-כלכליות צפויות, ביניהן מלחמה מתמשכת, לצד סביבת אינפלציה וריבית גבוהות, אשר עלולות להשליך על איתנותם הפיננסית של הלווים, להוביל להמשך שחיקה באיכות הנכסים ולהשפיע על רמת הביקושים והיציבות בענף. בשל כך, אנו מניחים שיעור מתון יותר של צמיחה בתיק האשראי בשנות התחזית בהשוואה לשנים קודמות. בנוסף, אנו צופים עלייה בשיעורי הכשל, לצד גידול בשיעור הוצאות להפסדי אשראי. תחת הנחות אלו, אנו מניחים שיעור חובות בעייתיים לתיק אשראי ברוטו בטווח של כ-17%-19% ושיעור חובות אבודים ביחס לתיק האשראי ברוטו אשר ינוע בטווח של כ-0.6%-1.1%. 

"אנו מעריכים כי יחסי הרווחיות יישחקו, אך יוותרו בולטים לחיוב ביחס לדירוג, כך שהתשואה על נכסים ממוצעים (ROA) תעמוד על כ-4.3%, ותשואת הליבה תנוע בטווח שבין כ-7.8%-8.5%. אנו צופים כי הכרית ההונית תוסיף להיבנות כתוצאה מצבירת רווחים ובניכוי חלוקת דיבידנדים ורכישות עצמיות של מניות החברה שלא יעלו על 50% מסך הרווח הנקי, לצד צמיחה מתונה יותר בתיק האשראי בשנות התחזית, בהשוואה לשנים קודמות. אנו מניחים כי יחס המינוף המאזני ישתפר, במידה מסוימת, וצפוי לעמוד על כ-22%-23%".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות