"יש אופטימיות זהירה מצד המשקיעים הזרים; חברות יצטרכו לאמץ הערכות שווי נמוכות יותר"

המלחמה הבריחה את המשקיעים הזרים מהבורסה, אבל היא כבר הספיקה לחזור לרמות של לפני המלחמה - מה קורה בשוק הפרטי? גרג וולף, מנכ"ל בית ההשקעות קוקירמן: "המגמות שם יותר איטיות, אבל יש אופטימיות זהירה מצד המשקיעים"
 | 
telegram
(1)

המלחמה שפרצה ב-7 באוקטובר הביאה לירידות בבורסה המקומית, כאשר בשבועות האחרונים היה תיקון והמדדים כבר עלו מעבר לשערם לפני המלחמה. פרופיל הסיכון של ישראל עלה משמעותית במלחמה ולכן חלק מהמשקיעים הזרים לקחו את כספם למקום אחר. בשוק הפרטי המגמה דומה, אבל קצת איטית יותר, והשוק הפרטי יכול להעמיק את ההבנה שלנו לגבי המשקיעים הזרים. ראיינו בנושא את גרג וולף, מנכ"ל בית ההשקעות קוקירמן שפועל בעיקר מול משקיעים זרים ומחבר אותם להשקעות שונות בשוק הפרטי בישראל.

איך המשקיעים הזרים מרגישים לגבי השקעות בישראל מאז תחילת המלחמה?
"בתחילת המלחמה הייתי מודאג שנפח העסקאות ירד משמעותית", אומר וולף. "בפועל מה שגיליתי משיחות עם משקיעים בחודשיים האחרונים זה שקיימת אצלם סוג של אופטימיות זהירה. בסופו של דבר ישראל היא חלק עצום מהאקוסיסטם הטכנולוגי העולמי, אז אם אתה משקיע טכנולוגי גדול אתה פשוט לא יכול להתעלם מישראל. דבר נוסף שגיליתי הוא שמשקיעים בעלי היסטוריית השקעות בישראל הם הרבה יותר אופטימיים - זה שוק שהם מכירים, מעריכים ומבינים, אז אצל משקיעים כאלה לא הייתה כל כך הרבה התלבטות אם להישאר כאן או לא".

גרג וולף כיהן בעבר במשרות ניהול בכירות בחטיבות בנקאות ההשקעות של גולדמן זאקס ושל מורגן סטנלי בניו יורק, ומכיר היטב גם את האקוסיסטם הישראלי. בהמשך הוא צבר ניסיון בליווי של חברות ישראליות רבות ב-14 השנים האחרונות בעסקאות M&A, הנפקות ועוד. במהלך הקריירה שלו, היה מעורב בעסקאות של יותר מ-35 מיליארד דולר. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הבורסה צנחה בתחילת המלחמה אבל לאחרונה חזרה לרמות של לפני המלחמה - יש מגמה דומה גם אצל המשקיעים הזרים?
"השוק הפרטי זז יותר לאט מהשוק הציבורי באופן טבעי, המסחר שם הוא לא רציף כמו בשוק הציבורי. אבל נקודה אחת שאני חושב שהיא חשובה מאוד להצלחה של עסקה היא הערכת השווי - ב-2021 הערכות השווי השתגעו, וכל אחד שעוסק בתחום יסכים עם הטענה הזו. חברות שגייסו כספים ב-2021 נמצאות במצב שהיום הן חייבות לגייס בשווי נמוך יותר, או לכל היותר זהה".

והעניין של הערכות השווי ישפיע על נפח הפעילות?
"כן. המטוטלת כבר הלכה לכיוון של הערכות שווי נמוכות יותר, אבל המלחמה האיצה את התהליך הזה - החברות יבינו שהן צריכות להיות יותר מציאותיות לגבי הערכות השווי שלהן אם הן רוצות לגייס".

באיזה חברות משקיעים זרים יותר מתעניינים כתוצאה מהמלחמה?
"מבחינת השוק הפרטי אני חושב שיש יותר הסתכלות על חברות טכנולוגיה שלא בהכרח מגיעות מתחום הביטחון. אבל אני חושב שהמשקיעים דווקא יותר מסתכלים על דברים אחרים בחברה - חברות עם יותר לקוחות בחו"ל נראות יותר מעניינות וגם חברות עם פחות עובדים שגויסו למילואים. בנוסף, המדינה בה החברה רשומה היא עדיין עניין שעולה בשיחות עם משקיעים בעיקר בגלל האקלים הפוליטי שהיה עוד לפני המלחמה".

איזה תחומים מעניינים להשקעה בהמשך לדעתך?
"אני חושב שתהיה הרבה פעילות בתחום הסייבר למשל, וגם בתחום IT בעיקר באירופה. מנקודת מבט של הון סיכון אני לא חושב שיש איזשהו תחום שנחשב יחסית חדש שאני יכול להבציע עליו בתור הפריצה הבאה".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מי שחושב שיש פה בורסה חי בסרט...
    אני 20/12/2023 17:58
    הגב לתגובה זו
    1 4
    מעלים ומורידים את הניירות (במיוחד מניות בנקים..) לפי גחמות שחקני מעוף. מחזורי מסחר של פיצוציה. הזוי: הבורסה גבוהה יותר מלפני 7 באוקטובר. למרות שכל האינדיקטורים מראים על התדרדרות.. גם גם הסיכון עלה ועוד יעלה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות