"לא צריך שתהיה העלאת מסים ובפועל היא גם לא אפשרית בסביבה הפוליטית הנוכחית"

אורי גרינפלד האסטרטג הראשי פסגות, סבור ש-7.5% גרעון בשנת 2024 הוא לא סוף העולם, וגם הריבית לא תרד מהר
 | 
telegram
(7)

רבים חושבים שהריבית תרד דרמטית. אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של פסגות מציע להם לחשוב שוב. הריבית לדעתו לא תרד מהר ולא תרד הרבה. 4% בסוף שנת 2024 זה היעד שלו. 

גרינפלד מדבר בשיחה עם ביזפורטל על הגירעון, התקציב, המלחמה, הריבית, מציג את השיפור בחודש האחרון, ומציע לטפח מנועי צמיחה למשק. כשהוא נשאל מאיפה יגיעו המקורות לגידול בתקציב והאם צריך להעלות מסים הוא עונה: "העלאת מסים זה משהו שאתה עושה שישפיע לאורך זמן. הגידול בגרעון כעת נובע מהמלחמה ולכן הוא כנראה מוגבל בזמן. בשנת 2023 כנראה נגיע לקצת מעל 4% גירעון ביחס לתוצר, בשנת 2024 נגיע לגרעון משמעותית יותר גבוה באזור 7%. אבל תזכור שהגענו למלחמה מנקודה יחסית נוחה. היחס חוב תוצר של ישראל עמד על פחות מ-60% לפני המלחמה ולכן גם אם הוא יגדל קצת זה לא נורא.

"כל עוד הממשלה תנסה בתקציב של 2024-25 לייצר הכנסה דרך עידוד לפעילות כלכלית  כך היא תקבל יותר מסים. לא צריך להעלות את שיעורי המס צריך להגדיל הכנסה שתעלה את היקף המסים. זה מספיק כדי שלאורך זמן יחס הגירעון לתוצר יחזור לרדת. אנחנו תמיד מודדים גרעון ביחס לתוצר או חוב ביחס לתוצר ואפשר לצמצם את היחס הזה אפשר דרך הגדלה של התוצר.
 

הריבית תרד אבל לאט

גרינפלד סבור שהלחצים האינפלציוניים עדיין קיימים ומצביע בעיקר על הביקושים לשכירות בגל המלחמה (מעבר של מפונים למרכז) ובעיות ההיצע בשל ירידה בתובלה הימית ומחסור בכוח אדם בענפי הבנייה והחקלאות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות


מה אפשר לעשות כדי לצמוח ולהגדיל הכנסות?

"אם עושים תוכניות לשילוב אוכלוסיות שלא נמצאות היום במעגל העבודה שייכנסו למעגל העבודה זה גם לגידול בתוצר וגם גידול בהכנסות ממיסים. צריך לעשות הכשרות צריך למצוא דרכים איך משלבים אוכלוסיות כאלו כמו אוכלוסייה ערבית ואוכלוסייה חרדית בשוק העבודה. תוכניות שעוזרות לעסקים להתפתח וללכת לכיוון קצת יותר הייטקי".

אנחנו עדיין מתבססים על ההייטק.
"כמובן. אנחנו עדיין בונים על ההייטק כמנוע צמיחה ישראלי וצריך למצוא את הדרכים לאפשר לזה להימשך ולא לייצר עוד פעם לחצים כמו שראינו במחצית הראשונה של השנה של 2023".

יש הערכות בשוק של תקציב הביטחון צפוי להעלות באופן קבוע או נראה עלייה בגרעון מעבר ל-8%-7% האם זה משהו שכן ידרוש שינוי בתפיסה הכלכלית שציינת?
"התרחיש שכולם מדברים עליו כולל האוצר ובנק ישראל ועכשיו רוב הכלכלנים גם בישראל מעריכים שאנחנו נראה את המלחמה בעזה נמשכת בעצימות גבוהה למשך עוד כמה שבועות ואחרי זה המלחמה בעצימות נמוכה יותר ושבזירות אחרות לא תהיה מלחמה שבה יש צורך במילואים וכניסה של הצבא. בתרחיש כזה סביר להניח שהגרעון יהיה באזור 7%-6%, בוא ניקח מרווח ביטחון נגיד שזה יהיה 7.5% זה לא משהו שמכניס את ישראל לאיזה שהוא פלונטר או איזה שהוא כדור שלג בעייתי שמתגלגל.

לראיון המלא:


אאא

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    הכסף ישנו-רק צריך לדעת איפה לחפש
    משלם מיסים 22/04/2024 13:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ההון השחור במדינת ישראל מוערך בלפחות 20% מהתוצראם הממשלה הנכבדת רוצה להעלות את ההכנסות ממיסים שיתכבדו ויחפשו אותם אצל אלו שמעלימים מס ולא אצל אלו שמשלמים!!!!!!!גייסו 1000 חוקרי מס הכנסה וכך תגדילו את הכנסות המיסים במיליארדים!!!!!לנו כבר אין מהיכן לתת לכם עוד!!!!!!!!!!!
    סגור
  • 5.
    שר אוצר שלא דואג לאוצר קשה לראות איך יורידו חזק ריבית. (ל"ת)
    שחף 30/12/2023 00:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    יש פתרונות ממש פשוטים - וזה הפוך...
    ZZ 26/12/2023 14:58
    הגב לתגובה זו
    1 0
    רוצים להכניס יותר מיסים ולעודד את המשק? - הפוך - הורדת מס משקיעים לדירה שניה ל 5 אחוז, הורדת מס על דיבידנד לבעלי שליטה מ 30 ל 25 אחוז, הורדת מס על דיבידנד לזמן קצוב מ 25 ל 22.5 אחוז, ואולי גם מס על הבורסה.. לזמן קצוב, הורדת מס על רכב ליבואנים ויבוא אישי לזמן קצוב אבל הכי חשוב!- אם אין ברירה רק מס/תשלום/אגח חד פעמי עבור המלחמה מכל אזרח X שח... או אפילו לפי המשכורת אבל חד פעמי לא מס נוסף ישיאר לתמיד...
    סגור
  • 3.
    אין מקום להורדת ריבית
    ליאו 26/12/2023 14:37
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מדיניות מוניטרית קשוחה כדי להתמודד עם הביזה שההנהגה החרדית מבצעת בקופה הציבורית.
    סגור
  • 2.
    ברור שלא תרד, אין לזה מקום. (ל"ת)
    asdf 26/12/2023 13:47
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    עם הריבית לא יורדת לאלץ את הבנקים
    YOS 26/12/2023 12:33
    הגב לתגובה זו
    2 4
    להעלות בחזרה את הריבית למפקידים שהורידו בניבזות שתפו סמוטריץ שומע
    סגור
  • אתה גם תאלץ את הבנקים לא להתמוטט ?
    מני 26/12/2023 16:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    400 מיליארד שוכבים בעו''ש ואותם הבנקים לא נותנים כמשכנתא כי הכסף צריך להיות זמין להם תמיד למשיכה הבנקים מציעים פיקדונות ב- 3.5 אחוז ומעניקים משכנתא בשבעה אחוז. אם יכלו היו מעלים את הריבית על הפיקדונות כדי לנגוס ב-400 המיליארד, אבל אין ממש ביקוש למשכנתאות ולהלוואות ולבנקים אין במה להתכסות אם יעלו את הריבית על ההפקדות. אתה לא רוצה להכריח את הבנקים להפסיד על הפקדונות שלהם, נכון ?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות