"לא פוסלים מחיקה, אבל הנאסד"ק גם יודע לתקן למעלה"

המשנה למנכ"ל בברנמילר, ניר ברנמילר, אופטימי לגבי העתיד הקרוב: "אנחנו עוברים לשלב ה'כיפי' - אחרי 12 שנה של פיתוח, השוק מכיר את התחום", אבל אומר שבחברה לא פוסלים מחיקה של המנייה: "אנחנו בוחנים את כל האלטרנטיבות"
 | 
telegram
(9)

העסק של ברנמילר  ברנמילר 0% ברנמילר 0.71 0% ברנמילר סגירה:0 פתיחה:0.72 גבוה:0.76 נמוך:0.7 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מתחמם, אבל עדיין רחוק מרווחים - החברה שעוסקת בבניית מתקני אגירת חום צופה עלייה בפעילות, אבל בינתיים המשקיעים שראו את המנייה נופלת ב-83% מאז ההנפקה לשווי של 12.5 מיליון דולר, אולי פחות אופטימיים. ועדיין - התחום של אגירת חום מקבל יותר ויותר הכרה, ואחת הדוגמאות הטובות לכך היא הטבת המס החדשה בארה"ב שמתגמלת, בין היתר, גם חברות שעוסקות בתחום.

הטבת המס בעצם מתגמלת חברות אנרגיה בכך שעל כל קילוואט-שעה שהחברה מייצרת היא תקבל 45 דולר בהטבת מס. 

שוחחנו עם המשנה למנכ"ל בחברה, ניר ברנמילר, על הטבת המס, עתיד החברה, וגם על המנייה ועל האם הם שוקלים למחוק אותה מהמסחר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כמה הטבת המס משמעותית?
"היינו חלק מהחברות שקידמו את המהלך הזה, זה תמריץ עמוק. בנוסף אם מייצרים בארה"ב אפשר לקבל חזרה עד 50% מההשקעה הקפיטלית, ולנו קל לייצר בארה"ב. אבל מה שמעניין בהחלטה האחרונה זה שהתחום של סוללות אגירת חום כתוב בבירור וזו הכרה חשובה. ההטבה עצמה גם תיטיב איתנו מאוד בפרויקטים בארה"ב, אנחנו נהנה ממנה ברמה כלשהי וזה פשוט מתמרץ לייצר בארה"ב, אם אנחנו לא נעשה את זה מישהו אחר יעשה את זה, לא יהיה אפשרי למכור בארה"ב בלי לייצר שם, אבל אנחנו ערוכים לזה".

מה מצב החברה עכשיו מבחינת פרויקטים גדולים וחוזים בקנה?
"אנחנו סיימנו את שלב הפיילוטים, הגענו למסחריות, המפעל בדימונה מסיים את הבנייה שלו בימים אלה ותהיה לו יכולת ייצור של 200 מיליון דולר בשנה ואנחנו עוברים למכירות. דיווחנו כבר על שני פרויקטים (וולפסון וטמפו) ונדווח על פרויקטים נוספים. אני מניח ששנת הפריצה תהיה 2025, ובין 2025-2026 נגיע גם לאיזון תזרימי. אנחנו מתחילים מכירות עכשיו, אבל חשוב לזכור שמכירות של שנת 2025 למשל, אנחנו רואים אותן כבר היום. יש המון ביקוש באירופה ובארה"ב אבל גם הפרויקטים בארץ חשובים כי הם יהיו הראשונים שייכנסו למסחריות".

מה החזון לטווח היותר רחוק, מעבר לשנתיים האלה?
"אנחנו מפתחים נכסים שבהם אנחנו מוכרים אנרגיה כשרות ויש להם החזרים מדהימים, ולכן הקמנו שותפות באירופה עם חברות יזמיות. החזון הוא לייצר חברות אנרגיה שבהן אנחנו השותפים הטכנולוגיים, וככל שמצבנו הפיננסי יתחזק, גם שותפים בהון, חברות שמייצרות חום כשירות. זה מאפשר ללקוח גם להפחית פליטות וגם להבטיח את מחירי האנרגיה לתקופה ארוכה".

הייתה קפיצה באירופה מאז תחילת מלחמת רוסיה-אוקראינה?
"לגמרי, וזה תרם למעמד שלנו בעיני הלקוחות. זה העביר אותנו מהתחום של איכות הסביבה לתחום של הביטחון האנרגטי. לאירופאים נסגר צינור הגז הרוסי והם היו צריכים פתרון אחר ושם אנחנו נכנסים. באיחוד האירופי גם יש החלטה להיגמל מגז ולעבור לאנרגיה ירוקה, והם אפילו מממנים את המפעל בדימונה. אנחנו נערכים לשיווק מאסיבי באירופה דרך ספרד".

למה דווקא ספרד?
"ספרד תמיד הייתה מובילת האנרגיה המתחדשת באירופה, יש שם הרבה תעשייה בתחום והיא מדינה מאוד שמשית, שזה טוב כי התחום הסולארי יותר קל לנו. השוק הספרדי מאוד ידידותי - חברות האנרגיה וההנדסה הטובות בעולם מגיעות משם, זה האב נוח בשביל גישה לאירופה

אנחנו עוברים לשלב ה'כיפי' - אחרי 12 שנה של פיתוח, השוק מכיר את התחום ויודע לקרוא לו בפה מלא סוללות חום ואנחנו אחת החברות המובילות בתחום, ואגב, יש עוד 15 חברות בתחום שלנו שזה דבר מדהים".

למה כל זה לא מתורגם במחיר המנייה? עם כמה שהיא ירדה לא היה עדיף כבר למחוק אותה מהמסחר?
"אנחנו לא פוסלים, אנחנו בוחנים את כל האלטרנטיבות. בחברה הושקעו 100 מיליון דולר וזאת חברה שמצפה למכור בסכומים משמעותיים בעתיד הלא רחוק. חלק מהמעבר לנאסד"ק היה גם להיפתח למשקיעים חדשים. אנחנו לא יוצאי דופן בתחום מבחינת הפגיעה במנייה בשנה וחצי האחרונות, כולן חטפו באזור של מינוס 70%-90%, וגם המעבר בין בורסות הפעיל לחץ על המנייה. אבל מכיוון שיש לנו הרבה דברים טובים קדימה והגענו לחלק שבו מדווחים בעיקר על דברים טובים אז אני אופטימי, הנאסד"ק גם יודע לתקן למעלה. אני חושב שהודענו הרבה הודעות שבסביבה אחרת היו מתקבלות בצורה שונה, אבל כרגע שכל השוק אדום אז זה פחות משפיע. אם הייתה סביבה יותר רעבה להזדמנויות זה היה נראה אחרת".

מניית ברנמילר נסחרת בנאסד"ק במחיר של 5.82 דולר למנייה ושווי שוק של 12.5 מיליון דולר. מאז הרישום בוול סטריט בסוף מאי 2022 ירדה המנייה ב-83% ומתחילת השנה ירדה ב-62.5%.

תגובות לכתבה(9):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    ניר תתעורר (ל"ת)
    אנונימי 30/12/2023 08:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    איזה שוק אדום?
    ניר ברנמילר תתעורר, השוק ירוק כבר הרבה זמן זה כבר 28/12/2023 19:23
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ניר ברנמילר תתעורר, השוק ירוק כבר הרבה זמן זה כבר לא תירוץ
    סגור
  • 3.
    רעיון נישתי חסר תוחלת
    מישהו מהתחום 27/12/2023 20:43
    הגב לתגובה זו
    2 0
    הליתיום במחירי רצפה, כולם עוברים לסוללות
    סגור
  • זה לא תחליפי
    ליתיום זה סיפור אחר 28/12/2023 19:22
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ליתיום זה סיפור אחר
    סגור
  • תוחלת חיים
    . 27/12/2023 23:10
    הגב לתגובה זו
    1 1
    הבעיה של ליתיום זה תוחלת חיים נמוכה יחסית. יש אלטרנטיבות טובות יותר וזה לא חום
    סגור
  • טען עוד
  • תן דוגמאות לאלטרנטיבות טובות יותר מאגירת חום
    דניאל 31/12/2023 14:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    החיסרון באגירת חום אלה האובדנים של אנרגיה בכל מחזור של טעינה - פריקה.
    סגור
  • 2.
    מניה עם פוטנציאל אדיר
    אנונימי 27/12/2023 16:25
    הגב לתגובה זו
    1 2
    אגירת אנרגיה - זה תחום מעניין מאוד מניה עם פוטנציאל צמיחה פריצת דרך בקרוב
    סגור
  • 1.
    אמרו חכמינו ז"ל
    מ. כהן 27/12/2023 15:45
    הגב לתגובה זו
    5 1
    דיבורים כמו חול, ואין מה לאכול.
    סגור
  • החכמים אמרו שיהיה מה לאכול
    ושתי 27/12/2023 20:14
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אם נבזוז את הקופה הציבורית.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות