היום שאחרי: משרד האוצר ורשות ניירות ערך מקדמים חקיקה להאצת שוק ההון לאחר המלחמה
משרד האוצר ורשות ניירות ערך פרסמו תזכיר חוק הכולל צעדים להאצת המשק ופיתוח שוק ההון לאחר המלחמה. התזכיר קודם בעבודה משותפת של רשות ני"ע יחד עם אגף התקציבים במשרד האוצר.
במסגרת התזכיר יקודמו הקלות רגולטוריות שיאפשרו לחברות דואליות נוספות להירשם לבורסה בישראל; צעדים להגברת התחרות באשראי לעסקים באמצעות הקלות רגולטוריות לשוק ניירות הערך המסחריים, פיתוח שוק אנליזות בישראל, והרחבת אפשרויות ההשקעה של הציבור באמצעות הקמת קרנות נאמנות אלטרנטיביות.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ׳ אמר כי "האצת פעילות המשק באמצעות פיתוח שוק ההון זו מטרה חשובה מאד בעת הזו. דווקא בתקופת המלחמה, אנו מסתכלים קדימה ועושים צעדים לפיתוח שוק ההון לחיזוק כלכלת ישראל. אני מודה ליו״ר הרשות ולאנשיו על קידום הצעדים. כל אגפי משרד האוצר ממשיכים לעבוד, הן על הדחוף והן עם מבט צופה פני עתיד, כדי להמשיך ולחזק את המשק הישראלי ואת הכלכלה הישראלית".
יו"ר הרשות, עו"ד, ספי זינגר ציין "למלחמה צפויות להיות השלכות על כלכלת ישראל ועל שוק ההון. דווקא בשעה הזו, אני סבור שעלינו להסתכל על היום שאחרי המלחמה ולפעול לטובת האצת פעילות המשק. הצעדים אותם אנו מציעים כעת, הם חלק משורה של יוזמות הרשות לפיתוח שוק ההון לצד המשך הגנה על ציבור המשקיעים".
הרחבת האפשרות של רישום למסחר של חברות דואליות
במשרד האוצר הסבירו היום כי כיום אוסר החוק בישראל על רישום למסחר בבורסה של חברות עם שני סוגי מניות, דבר המותר במדינות אחרות. לכן לדוגמה, חברות ישראליות שנרשמו למסחר בבורסה בחו"ל עם יותר מסוג מניות אחד לא יכולות להירשם למסחר גם בישראל. בכדי לאפשר לאותן חברות להירשם למסחר כחברות דואליות, מוצע להסיר את המגבלה לגבי אותן חברות. הצעד יאפשר גם לחברות ישראליות כולל חברות הייטק להירשם למסחר גם בישראל.הגברת התחרות בשוק האשראי לעסקים - הקלות רגולטוריות לשוק ניירות הערך המסחריים
צעד נוסף שאמור להשתנות במסגרת תזכיר החוק החדש עוסק ניירות הערך המסחריים (נע"מים) הם מכשיר חוב קצר לעסקים לתקופה של עד שנה המהווה חלופה לאשראי הבנקאי. במטרה לקדם את שוק הנע"מים מוצע לאפשר להאריך את תקופת הפירעון של נע"מים לתקופות נוספות שלא יעלו על שנה כל אחת, ובסך הכל עד לתקופה מרבית של חמש שנים. זאת במקביל ליצירת מנגנונים ש יבטיחו את ההגנה הנדרשת למשקיעים.
פיתוח שירותי יעוץ השקעות, ובפרט שוק האנליזות
כיום החוק מותאם לפעילות של יעוץ השקעות בידי בעל רישיון למשקיע מסוים ולאחר בירור צרכים. בשנים האחרונות חלו התפתחויות טכנולוגיות שיצרו כלים חדשים בתחום יעוץ ההשקעות המאפשרים פניה לציבור רחב בקלות וביעילות. כדי להתאים את החקיקה למציאות המתפתחת ולאפשר למשקיעים בישראל ליהנות משוק אנליזות מפותח ומודרני מוצע לאפשר בחוק יעוץ כללי שאינו מיועד למשקיע מסוים. התיקון יבחין בין יעוץ כללי שניתן על ידי גורמים שאינם מפוקחים לבין יעוץ הניתן בידי גורמים מפוקחים, ויקבע רגולציה מותאמת לגבי כל אחד מהם, בין היתר לעניין ניגודי עניינים, קבלת תמורה בגין הייעוץ והוראות גילוי.
יצירת תשתית להקמת קרנות השקעות פרטיות בנאמנות
במטרה לגוון את אפשרויות המימון העומדות בפני חברות ולגוון את מוצרי ההשקעה, מוצע לייצר תשתית לסוג חדש של קרנות נאמנות - "קרן השקעות פרטיות בנאמנות". קרן זו תוכל להחזיק גם בניירות ערך לא רשומים למסחר ובנכסים שאינם ניירות ערך. על הקרנות החדשות יחולו הוראות שיאסדרו את פעילותן במטרה להבטיח את עניינם של המשקיעים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.כדי לעזור לבורסה ולהוריד את מחירי הדירות יש להוריד את מ (ל"ת)יעקב 02/01/2024 05:34הגב לתגובה זו1 0סגור