איך הצליח איציק שנידובסקי לייצר לכם תשואה עודפת?

שנידובסקי, מנכ"ל אנליסט, מסכם את שנת 2023, מצביע על הייחוד של בית ההשקעות הוותיק, מספר על ההשקעות הנוכחיות של הבית ומספק לכם עצה חשובה

שנת 2023 היתה טובה לבית ההשקעות אנליסט. הבית גדל בהיקף הכספים המנוהלים בקופות הגמל, בקרנות ההשתלמות וקרנות הנאמנות מ-20 מיליארד שקל ל-30 מיליארד שקל. הסכומים עדיין קטנים לעומת הגופים המובילים, אבל חברת אנליסט מספקת תשואות טובות למשקיעים על פני שנים והיא מדורגת במקום הראשון באפיקים כמו קרנות השתלמות כלליות, מנייתיות, קופות גמל להשקעה ותוכנית חיסכון לכל ילד.


 איציק שנידובסקי, מנכ"ל אנליסט - הטייה למניות טכנולוגיה


מה הסוד של אנליסט? איציק שנידובסקי, מנכ"ל אנליסט, מסביר בשיחה עם ביזפורטל שזה תמהיל של היצמדות לעקרונות השקעה בסיסיים, וותק וניסיון רב של מנהלי ההשקעות בבית ושיטת עבודה שבסיסה - אנליזה-אנליזה-אנליזה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"שיטת העבודה שלנו באנליסט לא השתנתה הרבה שנים, אנחנו לא פועלים לפי טרנדים אופנתיים, ולא  עושים פעולות קיצוניות ומזיזים בין שווקים", אומר שנידובסקי, "מה שעוד מאוד מאפיין אותנו זה שיש לנו צוות של מנהלי השקעות מאוד מאוד ותיקים ומנוסים. אנשים מנהלים קרנות כבר עשרות שנים, 20 שנה ויש גם קרנות של 30 שנה. קח לדוגמא את ערן גולדרינג שהוא מנהל אצלנו קרוב ל-30 שנה, יש כמובן את שמואל לב, אחד מבעלי השליטה שמנהל השקעות כבר מעל 30 שנה. אותם אנשים מנהלים את הכסף של המשקיעים ולכן גם אפשר לבחון אותנו לאורך זמן".

 

סוכני הביטוח מזיזים את הכספים בגמל ובקרנות ההשתלמות


בבחינה לאורך זמן, האנליזה משתלמת. התשואות של אנליסט טובות. אבל הבית נשאר יחסית קטן-בינוני כשגופים רבים עקפו אותו בסיבוב. "יש לזה כמה סיבות", אומר שנידובסקי "אנחנו צומחים אורגנית. יש הרבה גופים שבשנים האחרונות התמזגו ונמכרו וכך גדלו. אנחנו לא רכשנו שום גוף ולא התמזגנו, התשואה אצלנו היא של  צוות שרץ פה הרבה מאוד שנים וחתום על זה בצורה ישירה.

"בתחומים כמו קופות גמל להשקעה ומסלולי מניות אנחנו מהווים חלק משמעותי מהגיוסים, הרבה יותר מהגודל היחסי שלנו בתעשייה. בקופות גמל להשקעה לדוגמה אנחנו מעל 10%. אז אנחנו גדלים אבל מסיבות היסטוריות ובהיקפים נמוכים היסטורית, אנחנו לא בהיקפים גדולים עוד יותר. מעבר לכך, התחלנו לעבוד מול סוכני הביטוח רק בשנתיים האחרונות. להערכתי 90% מהתנועה של כספים בחיסכון ארוך טווח מתנהלת על ידי סוכני הביטוח".

ממה נובעת ההצלחה ארוכת הטווח שלכם?
"לאורך כל ההיסטוריה שלנו נצמדנו למחקר. בתחילת הדרך חלק גדול יותר מהתיק שלנו היה בישראל, גם ההיקף שלנו היה יותר קטן ויכולנו לבחור ניירות ערך שעזרו לנו לספק תשואה. בהמשך השקענו במשקל יחסית גבוה באנרגיה ירוקה וחברות מתחום ה-IT, ומנגד דווקא נמנענו מחברות כמו טבע ופריגו שהיו בולטות לפני מספר שנים במדדים וכך נחסכה מאיתנו הירידה בהן. אנחנו לא הולכים לפי הקונסנזוס שיש בשוק, אלא לפי מה שאנחנו מאמינים בו אחרי בדיקה ומחקר.

"ככל שגדלנו עם השנים, הגדלנו את הרכיב בשוק האמריקאי שבו אנחנו משקיעים עם דגש על הטכנולוגיה. אנחנו רואים את יצירת הערך שהתחום הזה מייצר ומסתכלים קדימה ומעריכים שזה יימשך".

הטכנולוגיה במשקל יתר

לאנליסט אין כמעט השקעות לא סחירות בקופות ובקרנות השתלמות. הנכסים האלו התבררו פעמים רבות כנכסים רעילים, שמוחזקים בכוח בשווים גבוהים. אבל בסוף אין ברירה ומנהל ההשקעות מפחית אותן. "אין לנו נכסים סחירים ולא נפגענו משערוכים שליליים בשנה החולפת כמו מנהלי השקעות אחרים. כל ההשקעות שלנו הן בהתאם למחיר השוק".

והשקעות באג"ח, איפה הייתם בשנים האחרונות?
"לא נפגענו מעליית התשואות בשנים האחרונות כי יחסית היינו קצרים ובשנה האחרונה אנחנו כן מאריכים מח"מ בארץ ובחו"ל".

שנידובסקי מציין שלאורך השנים עזרה לתשואות היכולת של מנהלי ההשקעות של הבית לא להירתע ולהגדיל פוזיציה כשהשוק יורד ולפעול נגד מגמה. "הדוגמה הבולטת מהשנים האחרונות היא במשבר הקורונה כשבמהלך 2020 הגדלנו טכנולוגיה כבר בשלב הירידות החדות. גם ב-2022 הגדלנו ניירות שירדו בגלל עליית הריבית כמו נדל"ן. באנליסט יש את האומץ המקצועי לפעול נגד המגמה, נגד הקונסנזוס".
 

השם אנליסט היה הברקה

השקעות ערך הן עדיין הליבה שלכם?
"מה שמאפיין ומייחד את ה-DNA של הבית זו האנליזה לאורך כל כמעט 40 שנות קיומה של החברה הזאת. למי שהגה את הרעיון לקרוא לבית ההשקעות בשם הזה הייתה הברקה. על זה הבית הזה נבנה, זה הדגש העסקי. יש לנו מחלקת אנליזה גדולה, ולאורך כל השנים אנחנו משקיעים המון באנליזה, משתדלים ללמוד את החברות לעומק, לבקר בחברות, לחפש את הסגמנט הבא, את הדברים הבאים. אנחנו אנליסטים.

"בשוק האמריקאי שיטת ההשקעות שלנו שונה. רוב ההשקעה היא דרך עוקבי מדדים. לאורך זמן קשה להכות את ה-S&P. אז היו לנו כמה הצלחות מאוד יפות גם בתחום הנדל"ן בארצות הברית שעשו הרבה יותר מהמדדים. חברות כמו סיימון,  כמו בוסטון פרופרטיס וחברות נדל"ן נוספות. אבל לב ההשקעה של הפוזיציה בחו"ל היא דרך מדדים".


גדלתם ב-10 מיליארד ב-2023. זה יימשך? 
"אנחנו לא יודעים לתת תחזיות כאלו. אני חושב שגוף שיידע לתת תשואות עודפות יקבל הפקדות ויצירות מלקוחות. האתגר והמשימה שלנו הם להמשיך לתת ערך מוסף לעמיתים בצורה מושכלת, בצורה אחראית.

"אנחנו נמצאים בסביבה מקומית מאוד מאתגרת מבחינה ביטחונית, פוליטית, כלכלית. הכל קשור אחד בשני וזה אתגר לא קטן לנהל השקעות בישראל. אז קשה באמת בתחום שלנו לתת הערכות ותחזיות. תסתכל על כל התחזיות של כל האנליסטים בכל העולם בתחילת 2023 - אף אחד לא היה בכיוון הנכון".

שנידובסקי מדגיש כי האיומים הביטחוניים מאוד גדולים בעיקר בגזרה הצפונית, ושהבורסה בתל אביב מגיבה מצוין באופן יחסי למצב, אפילו מפתיעה בכך שרמת המדדים גבוהה ממד שהיתה לפני המלחמה. גזרה צפונית לדעת כל מנהלי ההשקעות לא גלומה במחירים וזה סיכון גדול לשוק.

מבחינת איגרות חוב, שנידובסקי מאמין באיגרות חוב לזמן בינוני של 5 עד 7 שנים, ומבחינתו הדבר הכי חשוב בהיבט הכלכלי הוא מתווה הורדת הריבית. זה הסיפור המרכזי של 2024 והוא ישליך על התשואות במניות ובסקטורים שונים. שנידובסקי מעריך שירידת הריבית צפויה להשפיע לטובה על מניות הנדל"ן המניב, ובכלל מניות הנדל"ן, גם יזמיות הבנייה, מעניינות להערכתו. השוק בת"א אומנם מסוכן על רקע אי הוודאות בתחומים שונים, בעיקר ביטחונית וכלכלית, אבל התמחור להערכת שנידובסקי במגזרים מסוימים נוח. כך למשל תחום ה-IT. 

אלא שהדגש של אנליסט הוא על מגזר הטכנולוגיה. התיק של אנליסט מוטה טכנולוגיה, אבל עם הסתייגות - האנליזה השוטפת של הבית תלויה כמובן בתמחור של השווקים והמניות והיא גמישה מחשבתית. מה שטוב עכשיו יכול להיות לא רלבנטי עוד חודשיים.

ועל רקע זה, שנידובסקי חוזר על הכלל הידוע והחשוב - אל תנסו לתזמן את השוק. משקיעים לטווח ארוך בקופות גמל, קרנות השתלמות ופנסיה, לא צריכים לבצע פעולות והעברות של כספים ממסלול למסלול רק כדי לתזמן את שוקי המניות - לנסות להעביר למסלולים עם פחות מניות מחשש למפולת ולהעביר למסלולי מניות כאשר הם סבורים שהשוק יעלה. לרוב זה נגמר בהפסדים גדולים למשקיעים - הם יוצאים במחירים נמוכים וחזרים במחיר גבוה יותר ומאבדים תשואה. 

תגובות לכתבה(16):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 11.
    שנידובסקי הוא איש שיווק ולא מנהל השקעות בפועל (ל"ת)
    טום פלד 07/01/2024 05:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 10.
    לדוגמא,והמסקנות שלכם
    סתם 06/01/2024 11:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אנליסט אגרסיבית 10% ממוצע לשנה,30% בשלוש,ניהול ארכאי של 3.5%
    סגור
  • 9.
    המדהימה
    האנליזה 06/01/2024 10:55
    הגב לתגובה זו
    1 0
    של שמואל לב הורידה את הגמישה בשנת 2008 ב 60%!!
    סגור
  • 8.
    תודה גם לנועם רוקח!
    יאצק 05/01/2024 15:51
    הגב לתגובה זו
    5 0
    כלקוח ותיק ומרוצה של אנליסט, ראוי לציין את חלקו של נועם רוקח בתוצאות המצוינות.
    סגור
  • 7.
    נעם רוקח
    אבי 05/01/2024 15:41
    הגב לתגובה זו
    6 0
    היתה חסרה לי מילה טובה על נעם רוקח שלצערי עזב לאחרונה את החברה. ללא ספק היה אחראי מרכזי להשגים של החברה.
    סגור
  • טען עוד
  • 6.
    נקווה ששירות הלקוחות שלהם שופר
    בני 05/01/2024 11:37
    הגב לתגובה זו
    3 0
    עזבתי אותם לפני מספר שנים עם לא מעט חסכונות אחרי כ 20 שנה ואפילו לא טרחו להרים טלפון לשאול למה.
    סגור
  • ניסיתי להצטרף עם מיליון שקל. הטלפנית שלחה אותי לחפשסוכן (ל"ת)
    לא עניין אותה 20/01/2024 03:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    סוכנים הם לא הבעיה שלהם
    אבי הסוכן 05/01/2024 08:41
    הגב לתגובה זו
    1 3
    הבעיה היא המיצוב... מעולם לא ראיתי שיווק טוב של הגוף הזה... אני מבין "תנו לתשואות לדבר" זה קצת שנות ה80. 2024 תעשו שיווק תעשו מתיחת פנים למותג וכן סוכנים הם לא האוייבים שלכם ולא של הלקוחות תנו לאינטרס להתיישר. ולך המרואיין אל תירק לבאר שאתה שותה ממנה!
    סגור
  • 4.
    מנכל חכם , זהיר , מנוסה
    אנונימי 05/01/2024 04:07
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אנליסט יודעים את העבודה , הם וילין לפידות בתי השקעות רציניים
    סגור
  • 3.
    הכוכב התורן....בהמשך נגלה שכוכב התחלף
    החיים 04/01/2024 20:43
    הגב לתגובה זו
    2 3
    ניהול השקעות צריך להמדד רק על תקופה ארוכה של מספר שנים היו לא מעט כוכבים...שאורם דעך בדרך כלל קוף שמשקיע במדדים ינצח את הכוכבים הזמניים היום כולם ירוצו להעביר השקעולת אליו על סמך הביצועים בשנה האחרונה בעוד כמה שנים הם עשויים לגלות שביצועי העבר לא מעידים על העתיד
    סגור
  • כתיבה ממצה
    נכון 06/01/2024 10:58
    הגב לתגובה זו
    0 0
    !!!
    סגור
  • לא כוכב
    הם ממש 04/01/2024 21:28
    הגב לתגובה זו
    3 1
    תורן, תבדוק תשואות 10 שנים, 15 שנה ותראה, גמל מניות 15 שנה 552%...
    סגור
  • 2.
    הסיבה האמיתית
    משה 04/01/2024 16:17
    הגב לתגובה זו
    7 1
    אנליסט קטנים כי הם יקרים. למה לשלם יותר דמי ניהול אם רוצים מסלול שקלי או s&p500 או מדדים? יש להם יתרון מסויים במסלולי מניות בארץ, על זה שווה להוסיף קצת דמי ניהול.
    סגור
  • האמיתית
    הסיבה 04/01/2024 21:27
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כי לא עובדים חזק עם סוכני ביטוח רוב השאר עובדים חזק ומגייסים... אני עם אנליסט מ2004 ותודה לאל...
    סגור
  • 1.
    תעשו אמליזה על "שירות"הלקוחות שלכם - אין שרות! (ל"ת)
    משקיע 04/01/2024 16:07
    הגב לתגובה זו
    8 3
    סגור
  • שירות (ל"ת)
    אחלה 04/01/2024 21:24
    הגב לתגובה זו
    0 5
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות