אנרג'ין מקימה את חברת "סופרי"; חתמה על שותפות עם צבר טק

החברה תתמקד בשיווק הטכנולוגיה שלה שמאפשרת ייבוש של פירות וירקות על הצמח, ותתחיל בשיווק מוצרי העגבניות היבשות למחצה שלה; החברה מעריכה כי גודל השוק למוצר העגבניות המיובשות יגיע ל-1.5 מיליארד דולר עד 2030
 | 
telegram
(3)

אנרג'ין  אנרג'ין 0% אנרג'ין 345 0% אנרג'ין בסיס:345 פתיחה:345 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: העוסקת בפיתוח תוכנה מבוססת בינה מלאכותית לניתוח מידע גנטי במטרה להשביח זנים של צמחים ובעלי חיים, מודיעה על הקמת חברה חדשה בשותפות עם חברת צבר טק.

החברה החדשה, שתיקרא Supree, תתמקד בתחום ייבוש פירות וירקות על הצמח ומסחורם בארץ ובעולם. ייחודם של זני העגבניות שפיתחה נעוץ בהליך הייבוש העצמאי על הצמח, ללא שימוש בכימיקלים השומר על חומרי הטעם, הצבע, הוויטמינים והאנטי-אוקסידנטים הקיימים בעגבניה. לאחר ההבשלה, העגבנייה מאבדת אחוז ניכר ממשקלה המקורי ולכן ריכוז הטעם והויטמינים גדל משמעותית - מה שהופך את העגבנייה המיובשת לסופר פוד. בכוונת סופרי לפעול לגיוס הון בשנה הקרובה

עגבניות מיובשות למחצה של סופרי; קרדיט: Supree

לצורך ייצור ועיבוד המוצר הראשון, עגבניות השרי האדומות היבשות למחצה, התקשרה סופרי בהסכם שותפות עם משקי צבר טק המספקת סביבת גידול חקלאית. הצדדים יפעלו להקמת תאגיד משותף אשר סופרי ביחד עם אנרג'ין, תחזיק ב-51.1% מהונו המונפק ותספק את הידע, יכולת והניסיון לפקח על הליכי הגידול של העגבניות הייחודיות, וצבר טק תביא מנסיונה בגידול ומסחור תוצרת חקלאית ותעמיד את התשומות והתשתיות שיידרשו.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עגבניות סופרי משמשות למגוון שימושים קולינריים. ניתן להקפיא את העגבניות ולאחר הפשרתן אין פגיעה בטעם, במרקם ובהרכב התזונתי. הדבר מאפשר אספקה רציפה של העגבניות לכל העולם ולאורך כל השנה, ללא תלות בעונת הגידול. בשלב זה, העגבניות משווקות לשוק המוסדי: מסעדות, בתי-מלון, חברות קייטרינג וחברות מזון בישראל, אירופה והאמירויות. החברה צופה כי המועד הראשון של תחילת מכירות העגבניות הנו בחציון ראשון 2024.  

החברה ציינה כי השקעותיה של סופרי בתאגיד המשותף צפויות להיות בסכומים שאינם מהותיים. בנוסף צוין כי חלק מהשקעותיה של סופרי בפרויקט יבוצעו באמצעות הקצאת הון לצבר טק, בשיעור של 2% מהון המניות של סופרי בדילול מלא. החברה צופה להכניס במחצית הראשונה של 2024 סכום הנמוך מחצי מיליון דולר. גיל רונן, מנכ"ל אנרג'ין, יכהן כמנכ"ל הזמני בחברה בחברה החדשה.

"בחברת סופרי בחרנו להתמקד בפיתוח מוצרי חקלאות חדשניים המיוצרים בישראל ומשווקים לשוק הגלובלי. הטכנולוגיה הגנומית של חברת האם, אנרג'ין, מאפשרת לנו להגיע לשוק עם מוצרים ייחודיים מאוד בזמן קצר", מסר מנכ"ל אנרג'ין, ד"ר גיל רונן. "כדי למקסם את הצלחת הפרויקט בחרנו לשלב כוחות עם צבר טק, ארגון חקלאי מוביל בנגב. מאז השביעי באוקטובר יש להחלטה זו משמעויות נוספות. מאחר ש-70% מייצור העגבניות בישראל נעשה בעוטף עזה ובנגב המערבי, ואנו מצטרפים למאמץ שיקום חבל הארץ הנפלא הזה". 

"שיתוף הפעולה בין משקי צבר-טק לבין סופרי מהווה הזדמנות יוצאת דופן לשילוב טכנולוגיות גידול חדשניות שיאפשרו לחקלאים לשפר את תהליכי העבודה ולהפיק יבול רווחי יותר", מסר מנכ"ל צבר טק, גלעד מינץ.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    הם לא ייחודיים בזה
    חיליק 22/01/2024 15:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לכל חברת זרעים / מטפחים יש בחומר הגנטי טיפוסים של עגבניות מצומקות זה ישן תתקדמו
    סגור
  • 2.
    חרטטנים - יש כאלו אינסוף קווים
    F 21/01/2024 21:22
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יש כל עך הרבה חומר גנטי כזה. זה נקרא הצטמקות בעגה של המטפחים. תכונה בלתי רצויה בזני עגבניות לשיווק טרי בשל התופעה הזו. כבר ניסו זאת בעבר ונפלו
    סגור
  • 1.
    חברת טומייזין בע"מ הישראלית לא ניסתה גם לעשות מוצר זהה? (ל"ת)
    ישראלי 21/01/2024 17:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות