האוצר רוצה לצמצם את הפערים במכשירי השקעה בחיסכון לטווח בינוני וקצר
מנכ״ל משרד האוצר, שלומי הייזלר, יעמוד בראש צוות לצמצום הפערים במכשירי השקעה בחיסכון לטווח קצר ובינוני.
על פי הודעת האוצר, הצוות, שהוקם בהוראת שר האוצר, בצלאל סמוטריץ׳, יבחן את מכשירי ההשקעה בחיסכון לטווח בינוני וקצר, ימפה את הפערים ויגבש המלצות על אודות מתווה אסדרה ראוי במכשירי ההשקעה האמורים. הוא יעשה זאת באופן שיביא לצמצום הארביטראז' בשוק זה, במידת האפשר, לשם קידום התחרות וטובת המשקיעים והחוסכים וכן להמליץ על תיקוני חקיקה נדרשים והוראות מסדירות נדרשות, כך נכתב בהודעה.
כיום מוצעים לציבור המשקיעים והחוסכים כמה מכשירי השקעה מנוהלים לטווח קצר ובינוני: פוליסות חסכון, קופות גמל להשקעה וקרנות נאמנות. מוצרים אלה דומים באופן ניהול ההשקעות שלהם והשימושיות לצרכן, אך יש ביניהם פערים רגולטוריים, ובכללם המסגרת הפיקוחית; הרגולציה הנוגעת להפקדה, משיכה, ניוד וקבלת הלוואות על חשבון החיסכון; מסגרת המיסוי; הגורמים המתווכים וחובות הגילוי. הפערים יוצרים ארביטראז' רגולטורי, ועלולים ליצור כשל שוק ופגיעה במשקיעים, לפי האוצר.
בין חברי הוועדה יהיו נציגי הממונה על שוק ההון, ביטוח וחסכון; ראש רשות המסים; יו"ר רשות ני"ע; ראש אגף תקציבים; החשב הכללי והכלכלן הראשי במשרד האוצר. הצוות אמור להגיש את מסקנותיו לשר בתוך 100 יום ממועד כינוסו לראשונה.
סמוטריץ׳ מסר כי, "הארביטרז׳ הרגולטורי שהתפתח בין מכשירי ההשקעה אינו מוצדק, ושנים רבות דובר על הצורך לתקן זאת. אני רואה בתיקון המצב ובקביעת אסדרה עקבית וקוהרנטית מהלך תשתיתי בעל חשיבות גדולה שיקדם את התחרות, ויגן על ציבור המשקיעים והחוסכים״.
הייזלר הוסיף כי, ״לאורך השנים נוצרו מכשירי השקעה וחסכון השונים זה מזה בהיבטי רגולציה, בהיבטי מיסוי ובהיבטים נוספים. פערים אלה עלולים להביא לעמימות ולבלבול אצל ציבור החוסכים בישראל, ומקשים עליו בבואו לבחור את אפיק ההשקעה הרלוונטי ביותר עבורו. בכוונתנו ללמוד את הנושא, לבחון את מדיניות החיסכון הבינוני והקצר טווח המומלצת לציבור החוסכים, ולגבש המלצות לאסדרה נאותה במידת הצורך".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.עדיף שמנכל האוצר ישקיע זמנו בהנגשת מוצרים שהוא חוקקגיאח 01/03/2024 21:46הגב לתגובה זו0 0בתיקון 13 מאפשר האוצר למשוך אנונה מקופות גמל לחסכון אך מתנה זאת ברכישת ביטוח אריכות ימים. אלא שחברות הביטוח לא מעוניינות להציע כזה מוצר ושמות פס על משרד האוצר. המשמעות לחוסכים היא מאות מיליארדים שיכולים לשרת אותם בפנסיה ולעבור בירושה לילדיהם. לא נתפס כמה נזק האוצר גורם בכך שלא פועל לממש את החקיקה שלו עצמו...סגור
-
1.עליית מיסים...הסדרה שתקח יותר מס... (ל"ת)ZZ 29/02/2024 12:57הגב לתגובה זו1 0סגור