בזק סוגרת את 2023 עם עלייה של 19% ברווח הנקי ומחלקת דיבידנד של 374 מיליון שקל
בזק פרסמה הבוקר דוחות והציגה בשורה העליונה הכנסות של 9.1 מיליארד שקל ב-2023, עלייה קלה של 1.3% לעומת 2022.
בשורה התפעולית הציגה בזק רווח של כ-1.8 מיליארד שקל, עלייה של 8.7% לעומת 2022, ובשורה התחתונה רווח נקי של כ-1.2 מיליארד שקל, עלייה של 19% לעומת 2022.
דירקטוריון בזק החליט לעדכן את מדיניות הדיבידנד של החברה מ-60% ל-70% מהרווח הנקי, והכריז על חלוקת דיבידנד בסך 374 מיליון שקל.
לגבי 2024 צופים בהנהלת בזק כי הרווח הנקי המתואם יגיע לכ-1.25 מיליארד שקל, ירידה לעומת 1.33 מיליארד שקל אשתקד. החברה מעריכה כי פריסת הסיבים האופטיים תגיע לכ-2.5 מיליון משקי בית בסוף השנה לעומת 2.07 מיליון בסוף 2023. נכון להיום שיעור ההתחברות לסיבים עומד על כ-27%.
בזק פועלת בתחום הטלפוניה הקווית ושירותי תשתית וספק אינטרנט, שירותי סלולר (באמצעות פלאפון) ושירותי טלוויזיה (באמצעות YES). החברה צופה כי ההכנסה הממוצעת ממנוי סלולר לא תשתנה בקרוב ותמשיך לעמוד על 45-50 שקל, ההכנסה ממנוי טלוויזיה תרד מכ-180 שקל ל-155-160 שקל בחודש וההכנסה מלקוחות האינטרנט של החברה (סיבים) תעלה במקצת מכ-130 ליותר מ-140 שקל בחודש.
בתחום הסלולר מציינים בבזק כי לפלאפון יש כיום יותר ממיליון לקוחות (מעל 40%) שעברו לדור 5 וב-YES השלימו מעבר של 68% מהלקוחות לתשתית האינטרנט.
פלאפון רשמה ירידה של 15% ברווח הנקי המתואם אשתקד, לעומת 2022, לרמה של כ-164 מיליון שקל. ההכנסות גדלו בכ-0.3% לכ-2 מיליארד שקל.
YES רשמה רווח נקי מתואם של 3 מיליון שקל אשתקד לעומת הפסד של 38 מיליון שקל ב-2022. בשורה העליונה רשמה החברה עלייה של 2.5% בהכנסות לרמה של כ-1.3 מיליארד שקל.
בתחילת השבוע אישר דירקטוריון בזק את מינויו של ניר דוד לתפקיד מנכ"ל החברה. דוד, המכהן כיום כסמנכ"ל החטיבה העסקית בבזק ייכנס לתפקידו ב-1 באפריל, ויחליף את מנכ"ל החברה, רן גוראון, שהודיע לאחרונה על פרישתו, לאחר כשנתיים בתפקיד ו-8 בסה"כ בניהול החברות בקבוצה.
דוד הצטרף לבזק בשנת 1993 ולאורך שנותיו בחברה ביצע תפקידים ניהוליים רבים בחטיבות השונות, כולל תפקידים בכירים בחטיבה העסקית, הפרטית ובחטיבת טכנולוגיה ורשת. ב-4 השנים האחרונות כיהן כסמנכ"ל החטיבה העסקית.
גוראון ציין עם פרסום הדוחות כי "בשנה החולפת הצגנו תוצאות יוצאות דופן, עם הכנסות שיא בעשור האחרון, וקפיצה של 8.3% ברווח הנקי המתואם, שחצה את רף המיליארד שקל. מעבר לכך, כמות מנויי הסיבים של בזק זינקה בלא פחות מ-85% ב-2023, תוך שבזק הופכת למובילת שוק הסיבים בישראל".
לדבריו, "התזרים החופשי גם הוא טיפס במעל ל-14% ועמד על יותר מ-1.1 מיליארד שקל, ומצביע על היסודות האיתנים עליהם נשענת צמיחת החברה. בזק הודיעה לאחרונה על כניסה לתחום אספקת חשמל באמצעות הקמת חברה ייעודית, יחד עם שותף מתחום ייצור החשמל. זוהי הפעם הראשונה שבזק נכנסת לתחום שאינו בליבת התקשורת, ומטרתה להפוך למובילה בו, תוך הגדלת נוכחותה באספקת שירותים בסיסיים למשקי הבית".
YES ופלאפון
אילן סיגל, מנכ"ל שתי החברות מסר: "פלאפון רושמת שיא בהכנסות משירותי סלולר מאז 2017 הודות לגידול בכמות מנויי החברה, עלייה ב-ARPU והמשך הצמיחה במנויי דור 5 המהווים כבר כמחצית מסך מנויי הפוסט פייד של החברה. במקביל, רכשנו את החברה הבינלאומית רומאביליטי, המספקת פתרונות נדידה בעולם והפכנו למובילי שוק בתחום, אחרי שהשקנו בהצלחה את האיסים בישראל.yes מסכמת שיא של למעלה מעשור ברווח הנקי, עלייה בהכנסות וצמיחה בכל מדדי הרווחיות, הודות לעלייה בצירוף לקוחות לחבילות משולבות טלוויזיה וסיבים ושיתופי פעולה בינלאומיים בתוכן. המיקוד העסקי שלנו מוכיח את עצמו והפכנו לשחקן סיבים בשוק עם למעלה מ-44 אלף לקוחות תוך כשנה.yes ממשיכה להוביל את שוק הטלוויזיה על גבי אינטרנט עם כ-408 אלף לקוחות המהווים כ-71% ממצבת הלקוחות שלנו, במקביל להשקעה בהפקות המקור ששוברות שיאי צפייה".
שוחחנו עם סיגל לשמוע פרטים נוספים על ביצועי החברות. בדומה לחברות הסלולר האחרות, גם פלאפון מתמודדת עם התחרות הגוברת משירותי ה-eSIM. פלאפון עשתה צעד ורכשה לפני מספר חודשים את Roamability, פלטפורמה לחברות וארגונים המעוניינים לספק שירותי נדידה מבוססי eSIM גלובליים. הפלטפורמה היא למעשה מתג בינלאומי הכולל הסכמי רומינג רחבים, מערכת CRM, מערכת תמחור המאפשרת לכל גוף להתחבר ולהציע שירותי רומינג מקצה לקצה.
לגבי פלאפון, כבר רואים את ההשפעה של Roamability?
"ראינו השפעה של כמה מיליוני שקלים על ההכנסות. בסך הכל אנחנו מרוצים מהכניסה וההטמעה של הפעילות בפלאפון".
לגבי יס, המטרה היא להיפטר לגמרי מהלווינים?
"כן, הצהרנו שעד 2026 נרד מהלווין לגמרי. זה יחסוך לנו בעלויות - יש לנו 2 לווינים בשמיים שעולים עשרות מיליוני דולרים. בנוסף יש מערכות לווין בקרקע כמו גם צלחות ממירים וציוד נוסף. כרגע רמת ההוצאות של יס היא גבוהה כי אנחנו גם מחזיקים את הלווין אבל גם מנהלים את מערכת ה-IP".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
העמוד