ביל אקמן
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק, סעיף 27א׳ לחוק זכות יוצרים

ביל אקמן: "בורסת ת"א היא עסק ייחודי באחת האומות היזמיות בעולם"

המיליארדר היהודי שרכש ביחד עם אשתו 5% ממניות הבורסה אמר בפוסט ברשת X כי: "המניה במחיר מציאה בגלל אי הודאות שיש כתוצאה מהמלחמה; אנחנו רואים במניה כאחזקה קבועה בעתיד"
רוי שיינמן | (1)

— Bill Ackman (@BillAckman) March 26, 2024 כאמור, אקמן ואשתו רכשו 5% ממניות הבורסה כחלק מסבב בו משקיעים זרים רכשו 18.5% מהמניות סה"כ בתמורה ל-242 מיליון שקל. בפוסט שלו כתב אקמן ש"המניה זמינה במחיר מציאה בגלל המלחמה ואי הודאות שמתלווה אליה". אקמן הוסיף כי "רצינו לקנות עוד, אבל זה כל מה שהיה להם להציע. אנחנו רואים באחזקה שלנו אחזקה קבועה".

מאז תחילת המלחמה שמו של אקמן, תומך נלהב של ישראל כבר זמן רב, עולה יותר לכותרות. הוא מתבטא רבות על כל הבמות בעד ישראל וכמו שרואים הוא גם משקיע את הכסף שלו בישראל. 

בשנת 2004 פתח אקמן את קרן ההשקעות פרשינג סקוור קפיטל בעזרת הון ראשוני של 54 מיליון דולר. הקרן זכתה להצלחה במהירות, תוך שהיא מניבה תשואות מרשימות, כולל תשואה של 40% בשנת 2014 ותשואה של 58% ב-2019. מעבר להצלחה הפיננסית, אקמן, דרך פרשינג סקוור, עסק רבות בפילנתרופיה ובתרומות לעמותות הקשורות לילדים וחינוך. 

אקמן נוטה להשקיע בחברות המצויות בקשיים כלכליים בכוונה לשקם אותן ולהרוויח מהעלייה במניה לאחר מכן. אחד הסיפורים המפורסמים ביותר בקריירה של אקמן הוא הקרב שלו נגד חברת הרבלייף - ב-2012 האשים המשקיע בפומבי את החברה בהונאות פירמידה על ידי מכירה של תוספי תזונה. המשקיע פתח פויזציית שורט בגובה של מיליארד דולר על מניית החברה, כאשר מנגד עמד משקיע אקטיביסט אחר, קארל אייקן, כשהשניים התנגחו ביניהם רבות. ההייפ התקשורתי שנוצר, משך גם את תשומת לב הרגולטורים בארה"ב שהחלו לחקור את הרבלייף. ב-2016 קבעה נציבות הסחר הפדרלית כי לא מדובר בהונאות פירמידה וב-2018 אקמן, שלא הצליח לשכנע את המשקיעים, חיסל את פוזיציית השורט שלו ויצא בהפסד. קארל אייקן לעומת זאת יצא ברווח של מיליארד דולר.   

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אחד שמבין 27/03/2024 15:14
    הגב לתגובה זו
    יודע איך משחקים ומנצחים במונפול