תעשייה אווירית מתרחבת בהודו - מקימה חברה בת שתתחזק פרויקטיי טילים
התעשייה האווירית השיקה את Aerospace Services India (ASI), חברת הבת ההודית שלה, בניו דלהי. הקמת ASI מביאה לידי ביטוי את השותפות בין התעשייה האווירית לממשלת הודו ברוח חזון "MAKE IN INDIA״.
הקמת החברה מבטאת גם המחויבות לשיתוף פעולה משמעותי בין תע"א ו-DRDO, ארגון המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו (מקבילתן ההודית של מפא״ת וסיבת), בפיתוח ותמיכה במערכות מתקדמות המיוצרות עבור מערכת ביטחון ההודית.
חברת ASI מבצעת עסקאות במטבע ההודי, הרופי, והיא החברה היחידה העוסקת במערכת ההגנה האווירית לטווח בינוני (MRSAM), מערכת מתקדמת וחדשנית המספקת הגנה אולטימטיבית נגד מגוון איומים אוויריים ונמצאת בשימוש הצבא ההודי, חיל האוויר וחיל הים של המדינה. המערכת כוללת מכ"ם מתקדם מסוג Phased Array, מערכת פיקוד ושליטה, משגרים ניידים ומיירטים המצוידים בחיישן תדר רדיו מתקדם. מערכת MRSAM פותחה בשיתוף פעולה בין תע"א ו-DRDO לשימוש מערכת הביטחון ההודית.
בועז לוי, מנכ״ל התעשייה האווירית: "אנחנו גאים להציג את ASI כאבן הדרך המשמעותית הראשונה שלנו לעבר חזונה של ממשלת הודו לייצור בהודו. שיתוף הפעולה ביננו הוליד הישגים ברמה הגבוהה ביותר בתחומים רבים, ואנו נמשיך לעשות היסטוריה.״
רויטל זגלשטיין, מנהלת דסק הודו במטה השיווק של תע״א: "הודו היא מדינת ליבה. אנחנו מוכרים מעל 30 שנה בהודו מגוון של מערכות לרבות מל"טים, מערכות לוויניות, מערכות בעולמות הים והיבשה, טילים, לרבות טילי האמרסון.
"אנחנו מקימים בעצם בהודו תשתית תעשייתית ופיתוחית. אנחנו מפתחים ומייצרים את טילי Mrsam ומערכות נוספות. היום דיווחנו על הקמת החברה שתספק שירותי תחזוקה לפרוייקט האמרסון. אנחנו מתחברים מתחברים למטרות והרצון של הממשל ההודי לא רק לייצר בהודו אלא גם לפתח ולהביא טכנולוגיה להודו. אם עד עכשיו בעיקר מכרנו והתחלנו לייצר בהודו, אנחנו גם נעבוד בשת"פ לפיתוח מוצרים".
דני לאובר, מנכ"ל Aerospace Services India (ASI): ״ב-30 השנים האחרונות, התעשייה האווירית עבדה מקרוב עם שותפינו בהודו בפיתוח כמה מהטכנולוגיות החדשות ביותר. חברת הבת ASI החדשה תאפשר לנו להמשיך ולהעמיק מחויבות זו", אמר "יש לנו צוות מעולה של אנשי מקצוע מקומיים ואנו עובדים בשטח יחד עם השותפים שלנו במגזר הציבורי והמגזר הפרטי".
דרור בר, מנהל מפעל הגנה אווירית בחטיבת מערכות טילים וחלל : "ASI תאפשר תמיכה מלאה במוצר בהודו עצמה לעשרות מערכות MRSAM הנמצאות בשימוש הצי ההודי, חיל האוויר ההודי והצבא ההודי, במסגרות זמן ותקציב חסרות תקדים, והכל במטבע הרופי המקומי. מרכז השליטה המשוכלל שלנו בשלוש רמות שליטה יאפשר זמני תגובה מהירים ושירות טוב יותר".
חברת ASI מונה 50 עובדים כאשר 97% מהם הם אזרחי הודו. משרדי החברה נמצאים בניו דלהי, אך החברה פרסה סניפים ברחבי כל תת-היבשת, ובכך מחזקת את מחויבותה לכיסוי ברמה לאומית ולשביעות רצון של הלקוחות והשותפים במערכת הבטחון ההודית.
עם המתקנים החדשים שהוקמו, יכולה ASI לצמצם משמעותית את הזמן הדרוש לתיקונים ופעולות תחזוקה, ולהבטיח תמיכה יעילה ומהירה ללקוחות. בנוסף, בשל העובדה שהחברה פועלת בתוך הודו, מחויבת ASI לצמצם את עלות התיקונים והתחזוקה ובכך מביאה ללקוחותיה יתרונות משמעותיים.״
למרות שפעילות התעשייה האווירית ברבעון האחרון של שנת 2023, היתה בעצימות הגדולה ביותר אי פעם, עקב המלחמה, הרי שלא ניתן לייחס את התוצאות המרשימות למלחמה, והן מבטאות גידול רוחבי בכל ארבע חטיבות החברה. כך אמר מנכ"ל התעשיה האווירית, בועז לוי, בראיון לביזפורטל בהתייחסו לדוחות הכספיים של החברה לשנת 2023, אשר מצביעים על גידול בכל הפרמטרים: גידול של 50% ברווח, מ-208 מיליון דולר ל-309 מיליון דולר; גידול של 7% בהכנסות, לרמה של 5.3 מיליארד דולר; וגידול בצבר ההזמנות, עד לרמה של 18 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.יש כח למוחות של התעשיה האוירית!!!אזרח גאה בישראל שלנו 29/03/2024 14:06הגב לתגובה זו0 0כל הכבוד לתעשייה האווירית אחת התעשיות התקדמות בעולם הודו היא אחת האימפריות העתדיות גודלה אזרחיה היא תהיה אחת המדינות המשפיעות בעולם .ואנחנו יוצרים את הקשר העתדי שלנו ושלהם ביחד!!!סגור
-
1.רופי לא שווה כלום, איזה טעות של טירונים (ל"ת)כלכלן 28/03/2024 21:54הגב לתגובה זו1 3סגור