"הבנקים צפויים לייצר תשואה דו ספרתית מרשימה השנה"
דוחות הרבעון הרביעי של הבנקים לשנת 2023 היו טובים ואף הצליחו להכות את הקונצנזוס בשוק. ההוצאות להפסדי אשראי היו נמוכות מהצפי המוקדם והמרווח המימוני אמנם התכווץ אך את עיקר ההשפעות של התקופה ניתן היה לראות בצמיחת תיק האשראי שהיתה מתונה יותר ברבעון הרביעי של השנה. התשואה להון הענפית הסתכמה בשיעור ממוצע של 14.1%, לעומת 13.9% ברבעון הקודם ו-17.4% ברבעון המקביל. אלו תשואות מרשימות על ההון, העולות על הממוצע ארוך הטווח בתחום שהיה סביב 10%.
"הרבעון הרביעי ממשיך להמחיש את האיתנות של המערכת הבנקאית, שבדומה למשק הישראלי כולו, מגיעה לתקופה המאתגרת כשהיא מרופדת בכריות בטחון משמעותיות ובמבנה הוצאות רזה אשר יאפשר שמירה על רווחיות גבוהה גם בסביבת ריבית נמוכה". כך כותב לירן לובלין, מנהל מחלקת המחקר בבית ההשקעות אי.בי.אי, בסקירה שפרסם לסיכום דוחות הבנקים לשנת 2023.
לובלין מעריך שבדוחות הרבעון הראשון "אנחנו צפויים לראות תשואות להון גבוהות מהרבעון הרביעי לשנה הקודמת שיושפעו מהכנסות חד פעמיות בפועלים ולאומי, כשגם בנטרול אותן הכנסות התוצאות לא יהיו שונות במידה רבה מאלו של הרבעון הרביעי. עיקר הפוקוס לדוחות הבאים יהיה ההוצאות להפסדי אשראי שצפויות להמשיך לרדת כשהשפעת ירידת הריבית והמדד הנמוך ברבעון יפגעו מעט במרווח".
לדבריו, הרבעון הרביעי הציג השפעות נקודתיות של המלחמה שכללו הוצאות גבוהות להפסדי אשראי וירידה בהכנסות שמקורה במתווה הסיוע לנפגעי המלחמה. "השפעת המתווה ברבעון הראשון צפויה להיות פחותה ולפצות במידה מסוימת על התכווצות המרווח הבנקאי. בשקלול הנתונים אנו סבורים כי הכנסות הריבית נטו יתכווצו באופן זניח מול הרבעון הקודם ברמה הענפית, כשההוצאות להפסדי אשראי יתכווצו ומרבית הבנקים יציגו עלייה של 0.5% במונחי תשואה להון בדוחות הרבעון הראשון".
באי.בי.אי סבורים שבשנת 2024, תחום הבנקאות יציג תשואה דומה להון לזו של הרבעון הרביעי (שהיא גבוהה בראייה היסטורית סביב 15%-14%) כשמגמת התכווצות המרווח המימוני תמשך ברקע להתמתנות השפעות הריבית והאינפלציה, ותמותן מעט ע"י הקטנת ההוצאות להפסדי אשראי נוכח שיעור ההפרשה הגדול שכבר בוצע.
"תיק האשראי ימשיך לצמוח במתינות, כשלפחות עד לסיום המלחמה הבנקים יהיו סלקטיביים יותר במתן האשראי. אנחנו מעריכים שגם בתרחיש של ירידה בריבית, צמצום מרווחים והיטל המלחמה המתגבש, הבנקים צפויים לייצר תשואה דו ספרתית מרשימה בשנה הקרובה (15%-12%). הסיבות העיקרית לכך הן יחסי היעילות המרשימים וכריות הביטחון שבנו הבנקים לקראת הבאות. בנוסף, נזכיר כי לאומי ופועלים צפויים לרשום הכנסות חד פעמיות בגין מכירת נכסי הנדל"ן", כותב לובלין.
מדד ת"א בנקים 5, המכיל את מניות חמשת הבנקים הגדולים, רשם מתחילת השנה תשואה של כ-4%. מניית הבינלאומי עלתה ב-3.1%, דיסקונט ב-5.6%, לאומי ב-4.9%, מזרחי טפחות ירדה ב-2.8% על רקע האכזבה מהדוחות שפרסם הבנק, ומניית הפועלים הובילה עם עלייה של 5.9%.
אם מסתכלים על מכפילי ההון (שווי השוק לעומת ההון העצמי) במכפיל של כ-1.3, דיסקונט על 0.84, לאומי על 0.85, מזרחי טפחות כ-1.3 והפוועלים על 0.88.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.הכל תלוי מה יהיה בצפון (ל"ת)כלכלן 02/04/2024 12:27הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.השיטהגבעוני 02/04/2024 10:59הגב לתגובה זו1 0תמיד מחקים השערים יהיהו ברקיע השביעי ואז יש כתבה של חוכמולוגים אנליסטים שממליצים לקנות ואחרי שהם מוכרים להם את הסחורה מתחילות הירידות והלך הכסף וחוזר חלילהסגור
-
2.מת על מניות הבנקים אבל דווקא עכשיו יש סיכון גדולאמיר 02/04/2024 10:48הגב לתגובה זו1 0המשק עלול להכנס למיתון שמשלב חזית בצפון, אי יכולת סיופ הלחימה בעזה, מאבק פוליטי להפלת הממשלה ומאבק הגיוס בחרדים. בטוח הקצר אין אופטימיות והבנקים יושפעו ישירות מכח. מה שטוב שהם לא בורחים. בעוד חצי שנה תמצאו אותם באותו המחיר.סגור
-
1.אז למה המניות יורדות? (ל"ת)בנקים 02/04/2024 07:52הגב לתגובה זו1 0סגור
-
בדיוק בגלל כתבות לחוצות כאלההעורב 02/04/2024 11:07הגב לתגובה זו1 0אף משקיע לא פראייר.סגור