"תמר פטרוליום מתנהלת במבנה הוצאות מנופח"

כך טוענים מקורבי אהרון פרנקל, בעל המניות הגדול בחברה. פרנקל מתכוון לנער את החברה: למנות דירקטורים מטעמו ולהוביל בה מהלך של שידוד מערכות
 | 
telegram

"תמר פטרוליום היא חברה שמתנהלת כמו מושב של פונקציונרים", כך אומרים מקורבים לאהרון פרנקל, בעל המניות הגדול בחברה, לקראת האסיפה הקרובה של בעלי המניות, הבסוף אפריל, שבה צפויים להתמנות דירקטורים בחברה. על פי כל הסימנים, צפוי להתפתח כעת קרב שליטה בין פרנקל, המחזיק 24.99% בתמר פטרוליום,  לבין בעל המניות הגדול השני בחברה, אלי עזור, המחזיק ב-24.49% בחברה.

פרנקל הגדיל לאחרונה את החזקתו בתמר פטרוליום ואמר אז בראיון לביזפורטל - "כשכולם מהססים להשקיע, אני, כפטריוט ישראלי, חושב שצריך להביע אמון בכלכלה הישראלית ובעתיד של ישראל. נוצרה הזדמנות לעיסקה. תמיד זקוקים לאנרגיה, וגז הוא מוצר נדרש לשווקי הארץ ולשווקי הייצוא. זו השקעה מאוד רצינית בתנאים הנוכחיים. זה נדרש לישראל, לאזור, ואני כבר שם, אז אני מרחיב את ההחזקות". 

לדברי גורמים הקרובים לנושא, פרנקל אינו שבע רצון מתפקוד החברה, המתנהלת לדעתו בחוסר יעילות ובמבנה הוצאות מנופח. כך למשל, יו"ר החברה, רוני בראון, המשמש כיו"ר ב-75% משרה, נהנה בשנת 2023 מתגמול של כ-480 אלף דולר (כ-1.5 מיליון שקל); המנכ"ל, ברק משרקי, נהנה מתגמול של כ-800 אלף דולר (כ-2.8 מיליון שקל), והיועצת המשפטית, אפרת חוזה-אזרד, קיבלה בשנתת 2023 תגמול של 574 אלף דולר. בראון ומשרקי נתפסים כאנשים של אלי עזור. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במקביל לתפקידו כמנכ"ל תמר פטרוליום, משרקי  משמש במקביל כדירקטור במספר חברות: חלל תקשורת, אלרון ונצ'רס, קוויק טכנולוגיות והשקעות, וכן בחברות פרטיות הפועלות בתחום מימון פעילות הפקת נפט/ גז בארה"ב והסחר האלקטורוני.

לטענת מקורבי פרנקל, מבנה ההוצאות של החברה, אינו מתאים לחברה מסדר הגודל של תמר פטרוליום, שהיא חברה קטנה עד בינונית, ועוד בעבור חלקי משרה . לדבריהם, "הגיע הזמן שמי שהוא בעל מניות בכיר והכי גדול, ישים שם אנשי מקצוע ויוריד עלויות וינהל את החברה כמו שצריך ,במשרה מלאה. החברה הזו צריכה לעבור שידוד מערכות, ובעל המניות הבכיר והגדול מכולם, זכאי למנות אנשים מקצועיים לטובת החברה, להוריד עלויות, ולהביא אנשים שהם לא פונקציונרים".

פרנקל הגיע לאחזקה הבכירה ביותר בתמר פטרוליום, לאחר שרכש ביולי האחרון 20% בחברה, מידי מגדל, הראל וקרן ברוש, בפרמיה של 27%. אחזקות אלה הצטרפו לאחזקות שהיו לו קודם, בהיקף של כ-4.5%. בעקבות העיסקה הפך לבעל המניות הגדול בחברה, עם 24.99%. בעלי מניות נוספים בתמר  פטרוליום, מלבד פרנקל ועזור, הם מנורה קופות גמל עם אחזקה של כ-,12% ומוטי בן משה עם אחזקה של כ-7%.

לפני כשבועיים, הגדיל פרנקל גם את אחזקותיו הישירות במאגר תמר, באמצעות רכישת חלקה של קבוצת אוורסט במאגר, תמורת 250 מיליון דולר. עד לעיסקה האחרונה, החזיק פרנקל ב-11% ממאגר תמר, אותם רכש לצד החברה האמירתית, מובאדללה, שמחזיקה אף היא 11%. בעיסקה האחרונה, לפני כשבועיים,  רכש פרנקל עוד 3.5% מקרן תש"י והראל, והגדיל אחזקותיו כאמור ל-. 14.5%. בעלי המניות הנוספים במאגר תמר הם ישראמקו (29%) שברון (25%); כאמור, מובאדלה (11%); ואלון  חיפושי גז (4%).

גורמים שונים העריכו, כי המהלך שפרנקל מנסה להוביל כעת, להחלפת דירקטוריון תמר פטרוליום,  נובע מרצונו להעביר את אחזקותיו הפרטיות במאגר תמר, לחברה הציבורית, ואולם מקורבי פרנקל דוחים זאת, וטוענים שאין לו כל כוונה כזו.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות