הדולר הגלום זינק ונחלש בחזרה; "סביר שנראה היחלשות של השקל"

שער הדולר, כפי שהוא משתקף מהמסחר באופציות, זינק בבוקר עד לכ-3.79 שקלים, לעומת שער של כ-3.77 שקלים עם סיום המסחר ביום שישי, אולם לאחר מכן נחלש וכעת הוא נסחר סביב 3.76 שקלים
 | 
telegram
(1)

התנודתיות הגבוהה במסחר בבורסה, על רקע ההסלמה הביטחונית, משתקפת היטב גם במסחר באופציות על שער הדולר - שקל. שער הדולר, כפי שהוא משתקף מהמסחר באופציות, זינק בבוקר עד לכ-3.79 שקלים, לעומת שער של כ-3.77 שקלים עם סיום המסחר ביום שישי, אולם לאחר מכן נחלש וכעת הוא נסחר סביב 3.76 שקלים. 

מתחילת חודש מרץ טיפס הדולר בכ-5.6% מול השקל אולם הוא עדיין נמוך ב-7.5% מהשיא אליו הגיע בסוף אוקטובר האחרון (4.08 שקלים לדולר). חשוב לציין גם שהדולר נמצא במגמת התחזקות עולמית. אינדקס הדולר (המדד שעוקב אחרי שער הדולר מול סל של מטבעות מרכזיים) רשם עלייה של 2.8% בשלושת ימי המסחר האחרונים וכ-6% מתחילת השנה. זאת בין השאר על רקע נתוני אינפלציה חזקים שפורסמו בארה"ב בשבוע שעבר והערכות שהפד לא יוריד את הריבית בקרוב.

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון מציינים בסקירתם השבועית כי "ההסלמה בעימות מול איראן תומכת בעלייה במחירי הנפט בעולם ולפיחות בשקל, לפחות בטווח הקצר, אך מוקדם מדי לדעת איך האירועים יתפתחו". 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ויטלי פלוטינסקי, בעלים ומנכ"ל משותף בחברת התכנון הפיננסי SFP: "אי הוודאות בשוק ההון הישראלי עלתה בכל הטווחים, מאחר ונכנס גורם סיכון וזירה חדשה שממנה תוקפים את מדינת ישראל - איראן. סביר שנראה היחלשות של השקל בימים הקרובים, כי כשהסיכון בישראל גדל, ישנה השפעה ישירה על המטבע, כך גם הסיכון של מדינת ישראל עולה ובחברות דירוג האשראי יראו זאת כסיכון שמתממש".

לדבריו, "גם השווקים הבינלאומיים לא יאהבו את העובדה שהמתקפה אמנם לא כוונה כלפי מדינות נוספות, אבל הן היו מעורבות בבלימתה ולכן איראן עלולה להפנות בעתיד חלק מהמתקפות כלפיהן. מבחינת השווקים הבינלאומיים ההסתברות למלחמה אזורית, ואולי עולמית - עלתה. ההשפעות על השווקים הפיננסים יהיו תלויות בהתפתחויות של הימים והשבועות הקרובים, גם כאן אי הוודאות עלתה. למרות זאת, ארה"ב נחושה לשמור על הסדר העולמי והצליחה לארגן קואליציה עוצמתית, כך שמשקיעים לא צריכים לנקוט בפעולות פזיזות לגבי ההשקעות שלהם".

דיוויד בנימינוב אסטרטג השקעות ב- Global X, מציין בסקירה שפרסם כי "אם לא מכבר רווחה בשוק ההערכה כי הפד יבצע הורדת ריבית ראשונה ביוני, הרי שכעת אפשרות זו ככל הנראה ירדה מהפרק. הפד העריך כי בדרך להורדת האינפלציה ל-2% יהיו עליות וירידות, ואולם המדד האחרון מחזק את ההערכה כי אנו נהיה עדים לתקופה ממושכת יותר של מחירים גבוהים מכפי שצפו בתחילה".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    גזור שמור לרכוש דולרים מלחמה לא להתפתות לריבית שקלית
    זולינס רון 14/04/2024 16:55
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מעדכן
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות