מנכ"ל אמנת: אנחנו מתכוונים לבצע מספר מיזוגים ורכישות"

אחד המייסדים של אמנת עזב את החברה אחרי 54 שנה כאשר את המניות שלה קנו אברהם אסף היו"ר, והבן וסגן היו"ר ערן אסף; החברה הותיקה שהונפקה ב-94 עוסקת בתחומי פעילות רחבים אך בתקופה האחרונה המניה דווקא מדשדשת; שוחחנו עם מנכ"ל החברה שמואל אלפסי
 | 
telegram

אמנת  אמנת 0% אמנת 1,554 0% אמנת בסיס:1,554 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: היא חברה שפעילותה נפרסת על פני מספר רחב מאוד של תחומים. היא הוקמה לפני למעלה מ-50 שנה וגדלה עד שהונפקה ב-1994 וגדלה עוד. היא מספקת גם שירותי מחשוב אבל גם שירותי לוגיסטיקה וייעוץ, והיא הייתה מעורבת בפרויקטים רבים ומגוונים - מהיציאה מלבנון ומסיני, דרך הקמת נתב"ג 2000 ואפילו בניהול משבר הקורונה בשביל משרד הבריאות.

במהלך 20 השנים מאז ההנפקה המניה שלה עלתה ב-735%, אבל בשנים האחרונות המניה מדשדשת כאשר בשנה האחרונה היא ירדה ב-9.5% ובשנתיים האחרונות ב-13.5%. היא הכניסה ב-2023 332.6 מיליון שקל כאשר הרוב הגדול מגיע מפעילות מול התעשייה הביטחונית ומשרדי הממשלה שמהווים בין 70%-75% מהפעילות.

מלחמת חרבות ברזל פגשה את החברה משני כיוונים - מצד אחד הרבה מכרזי הממשלה נעצרו, אבל מצד שני הפעילות מול החברות הביטחוניות דווקא עלתה: "יש דרישה גדולה שאנחנו אפילו בחלקה לא עומדים בה", אומר בשיחה איתנו מנכ"ל החברה שמואל אלפסי. שוחחנו עם אלפסי על החברה שעומדת מאחורי הקלעים ועל הצפי לשנים הקרובות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מה עיקר הפעילות של החברה?
"קבוצת אמנת היא קבוצה מאוד ותיקה שהתחילה לפני יותר מ-50 שנה כחברת יועצים בתחום ההנדסה תעשיה וניהול עם הרבה עבודה מול המערכת הציבורית ותעשיית הביטחון. היינו מעורבים כמעט בכל פרויקט לאומי שהיה באותה תקופה - היציאה מסיני, היציאה מלבנון, הקמת נתב"ג 2000, הסכמי השלום, חלוקת ערכות אב"כ ועוד. אחרי ההנפקה ב-1994 התפתחנו לחברה גדולה יותר והפכנו את החטיבות המקצועיות לחברות בנות. היום אמנת מחולקת לשני תחומי עיקריים - הראשון הוא תחום המחשוב והתוכנה, שם אנו מספקים שירותי בדיקת תוכנה, חומרה וגם פיתוח תוכנה. עיקר הלקוחות בתחום הזה הן מהתעשיות הביטחוניות, כל משרדי הממשלה ופרויקטים שונים עם לקוחות נוספים.

התחום השני הוא תחום הייעוץ, ניהול פרויקטים ולוגיסטיקה. גם בתחום הזה אנו נותנים שירותים עבור לקוחות ביטחוניים כמו הבא וקהיליית המודיעין אבל לא רק - גם לחברות הנמלים, חברת הרכבות ותעשיות פרטיות בצפון ובדרום. הגרעין המקצועי שלנו הוא מהנדסי תעשייה וניהול ואנשי פיתוח תוכנה ויש לנו בין 1,300-1,500 עובדים".

איזה חלק בפעילות יותר מהותי בהכנסות?
"שני הנושאים האלה מהווים פחות או יותר 50% מהפעילות כאשר יש בינהם גם הרבה חפיפה. אנחנו אוהבים להציע ללקוח תחת מטריה אחת גם את הנושא הייעוצי וגם את הנושא המחשובי".

איזה פרויקטים בולטים יש לכם היום?
"אחד מהפרויקטים הוא מעבר הצבא לנגב. בנוסף יש לנו פעילות מול אלביט ורפאל, והיינו גם מנהלת פרויקט הטיפול בקורונה עבור משרד הבריאות. אנחנו בעצם עושים את העבודה במקום הלקוח".

מי המתחרות שלכם?
"בתחום התוכנה אלה חברות כמו מטריקס  מטריקס 0% מטריקס 8,040 0% מטריקס בסיס:8,040 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ווואן וואן טכנולוגיות 0% וואן טכנולו 6,097 0% וואן טכנולוגיות בסיס:6,097 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . בתחום הייעוץ אלה חברות כמו תפן, אשד ואביב. אין חברה כמונו שעוסקת בכל התחומים ביחד".

איך הייתה עבורכם שנת 2023?
"2023 הייתה טובה מאוד ביחס ל-2022. עברנו סוג של רענון ארגוני, שיחררנו חלק מהמנהלים בוותיקים וקידמנו צעירים לתפקידי מפתח. נכנסנו לפרויקטים נוספים כך שהרווח ב-2023 היה טוב משמעותית בהשוואה ל-2022 בה נרשם הפסד".

מה אתם צופים ל-2024 ומהם מנועי הצמיחה העיקריים?
"יש לנו הון עצמי מכובד ואנחנו מתכוונים לבצע מספר רכישות ומיזוגים גם בתחום הלוגיסטיקה וגם בתחום התוכנה. בנוסף אנחנו מפתחים יוזמות מקצועיות כמו פיתוח חטיבה בתחום האנרגיה שתעסוק גם באנרגיה סולארית, גם בחשמל וגם בטיפול בפסולת".

מה החזון לעוד 5 שנים?
"החזון הוא קודם כל להמשיך להיות גוף מוביל בצד הייעוץ, זה הלחם והחמאה שלנו. מצד שני גם נתקדם ביחד עם השוק בנושאים שהשוק צריך, אנרגיה ופסולת למשל אלה תחומים מאוד חמים היום אז אנחנו מפתחים אותם. בנוסף גם המיזוגים והרכישות יעזרו לנו להשיג צמיחה מהירה יותר. בנוסף נרצה לפתח גם את תחום השירותים המנוהלים".

חוויתם עליה בהיקף הפעילות מול החברות הביטחוניות מאז תחילת המלחמה?
"בהחלט כן. יש דרישה גדולה שאנחנו אפילו בחלקה לא עומדים בה. יש דרישה לכוח אדם מקצועי בעיקר בתחום הנדסת האלקטרוניקה כתוצאה מהאירועים. באמצעות חברת דיאלוג אנחנו מעורבים מאוד עם מנהלת התקומה בדרום. מצד שני אנחנו חשים ירידה שהייתה ב-3 החודשים הראשונים של המלחמה במכרזים הממשלתיים בתחומי העיסוק שלנו, אבל העלייה בפעילות עולה על אותה ירידה. הסקטור הביטחוני-ממשלתי מהווה בין 70%-75% מהפעילות".

איך העזיבה של שמואל בר אור תשפיע על החברה?
"היא לא תשפיע במיוחד מאחר ובשנה האחרונה שמואל כיהן כדירקטור, ובנוסף אני מכיר היטב את החברה. מרבית קבלת ההחלטות הייתה סביב השולחן שלנו כך שברמה התפעולית אין שינוי מהותי. המהלך מהווה הבעת אמון מצדם של אברהם וערן בחברה ומבטיח את רמת הוודאות לעובדים ולמנהלים".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות