אקוואריוס נערכת לרישום בנאסד"ק: מגייסת 17 מיליון שקל
חברת אקוואריוס מנועים אקוואריוס מנוע +1.01% אקוואריוס מ 129.5 +1.01% בסיס:128.2 פתיחה:122.5 גבוה:130.9 נמוך:121.9 תמורה:197,419 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שרפה בשנים האחרונות מזומנים בקצב גבוה, מה שהביא אותה לקבל הערת "עסק חי" בדוחות הכספיים. כעת, זוכה החברה למרווח נשימה, הודות להשקעה של כ-17 מיליון שקל מצד שני בעלי מניות מרכזיים, בתמורה להקצאת מניות בדיסקאונט משמעותי של כ-24%. מסגרת ההסכם, התחייבו גם הצדדים לפעול לרישום של מניות החברה בוול סטריט.
לקריאה נוספת
> מחברה של 2 מיליארד שקל להערת עסק חי: מה קרה לאקוואריוס והאם דווקא עכשיו מדובר בהזדמנות?
> לקראת הכנסות ראשונות: אקוואריוס תבצע פיילוט בארה"ב תמורת 150 אלף דולר
על פי הודעת החברה, שניים מבעלי המניות הקיימים, אלי פולטוב (6.16%) ואלכסנדר צ'רנילובסקי (8.67%), ישקיעו בה סכום של 16.75 מיליון שקל, בתמורה להקצאת 6.7 מיליון ממניות החברה. כך ש-2 מיליון מניות יוקצו לפולטוב תמורת 5 מיליון שקל, בעוד היתר יוקצו לצ'רנילובסקי תמורות 11.75 מיליון שקל. העסקה משקפת מחיר של 2.5 שקל למניה, דיסקאונט של כ-24% על שער הבסיס של המנייה הבוקר. במסגרת ההסכם הוענקה למשקיעים גם אופציה להשקעה נוספת בחברה של 16.75 מיליון שקל, בתמורה להקצאה של כ-4.78 מניות במחיר מימוש של 3.5 שקל למניה.
בנוסף, מציינת החברה כי בכוונתה לפעול בשנה הקרובה להוציא אל הפועל מהלך לרישום מניותיה למסחר בנאסד"ק. בכך תנסה החברה ללכת בדרכן של חברות ישראליות אחרות שלא כל כך הצליחו בשוק המקומי ובחרו לצאת להנפקה מעבר לים דוגמת ננו דיימנשן וברנמילר. כעת, מעניין יהיה לראות איזה שווי תבקש החברה להשיג בנאסד"ק, וכיצד הדבר ישפיע על החברה שעדיין לא כל כך מצליחה להציג הכנסות ושורפת מזומנים בקצב גבוה.
בתקופה האחרונה הערכנו שחברת המנועים החשמליים הישראלית, שנכנסה לבורסה בתל אביב במהלך שנת 2020, נמצאת בימים אלו בצומת דרכים. לפני כארבע שנים, רשמה החברה את מניותיה למסחר לפי שווי של 1 מיליארד שקל, תוך שהיא נישאת על גלי הגאות בשווקי ההון. אלא שמאז התקשתה החברה להתרומם, ובעיקר להציג הכנסות בזמן שהיא שורפת מזומנים בקצב גבוה. מה שהציב את בעלי השליטה בחברה, ובראשם מריוס נכט ולאון רקאנטי, בפני הצורך לקבל החלטות קריטיות בנוגע לעתידה. הסברנו כבר אז כי בפני מנהליה עומדים מספר אפשרויות, כולל השקעה אפשרית של בעלי המניות הקיימים בחברה.
החברה תציג לראשנה מכירות?
לפני יומיים דיווחה החברה, כי חתמה על מזכר הבנות עם חברת אינביירו (EnviroCharge) האמריקאית, המפעילה עמדות טעינה לרכבים חשמליים, במסגרתו תספק את המערכת שפיתחה תמורת סכום של 150 אלף דולר. במידה וההסכם אכן יצא לפועל מדובר בבשורה עבור החברה, שמאז שנרשמה למסחר בתל אביב, טרם הציגה הכנסות משמעותיות.על פי הודעת החברה, מזכר ההבנות עם חברת אינביירו האמריקאית, מגיע כחלק מפיילוט שעורך אגף התחבורה של מדינת קליפורניה. במסגרתו תספק אקוואריוס, את המערכת לייצור חשמל מבוזר שפיתחה (AQ150) המאפשרת טעינה אולטרה מהירה (150kW) של רכבים חשמליים. מדובר למעשה באב טיפוס של המערכת, שיסופק בתוך 12 חודשים ממועד החתימה, כאשר בתוך 6 חודשים ממועד החתימה, הצדדים יסכימו על מפרט מדדי ביצוע שהמוצר יידרש לעמוד בהם - "מדדי ה-KPI". עם השלמת הפיילוט ינהלו הצדדים משא ומתן על תנאי הסכם סופי שייחתם ביניהם, במסגרתו תרכוש EnviroCharge את המערכת לצורך מתן שירותים בקליפורניה, ארה"ב.
ההודעה מגיעה לאחר שבחודש שעבר חתמה החברה על שיתוף פעולה אסטרטגי עם EnviroChage. זאת לצד חתימה על הסכם דומה עם חברה אמריקאית נוספת בשם Suburban Propane, העוסקת בשיווק והפצה של דלקים נקיים. לפי החברה, מטרת שיתוף פעולה בין החברות הינו לצורך תכנון וייצור של פתרון להטענה אולטרה מהירה (Ultra-Fast Charging) של רכבים חשמליים ומכירתו ללקוחות פוטנציאליים.
משווי של מיליארד שקל להערת עסק חי
אקוואריוס הוקמה בשנת 2014 על ידי שלושה יזמים: גל פרידמן (היו"ר לשעבר), אריאל גורפונג (המנכ"ל) ושאול יעקובי (סמנכ"ל הטכנולוגיות). החברה פיתחה ומייצרת מנוע לינארי קטן לייצור חשמל השוקל כ-10 קילוגרם, בעל מנגנון בעירה פנימית המיועד בעיקר לשימוש בגנרטורים. בניגוד למנועים המסורתיים הגדולים, במנוע של אקוואריוס קיים חלק נע אחד בלבד והוא הופך דלק לחשמל ללא שימוש בשמן. בשל גודלו ומשקלו הקל, המנוע בעל נצילות מכנית גבוהה המאפשרת פליטת גזים וזיהום נמוך. כיום, פועלת החברה בשני תחומי פעילות מרכזיים - טלקום ורכבים חשמליים.בשנת 2020 במהלך משבר הקורונה ובחסות הגאות בשווקים, הנפיקה החברה את מניותיה למסחר בבורסה בתל אביב לפי שווי של 1 מיליארד שקל. ההתחלה הייתה טובה, שווי החברה זינק בחודשים הראשונים לכ-1.7 מיליארד שקל. ״גודלו של שוק המערכות ההיברידיות ברכב הוא יותר מ-100 מיליארד דולר, ושל שוק המערכות ההיברידיות בטלקום יותר מ-45 מיליארד דולר, כך שגם אם נתפוס נתח שוק קטן מדובר בהכנסות משמעותיות לחברה״, אמר גל פרידמן, היו"ר והמייסד של החברה בראיון לביזפורטל חודש לאחר ההנפקה.
מספר חודשים לאחר מכן, הודיעה אקוואריוס על מזכר הבנות עם חברת האנרגיה Kampac International (KIP) להקמה משותפת של מפעל באיחוד האמירויות לייצור מוצרים לתעשיית הרכב, המבוססים על הטכנולוגיה שפיתחה. במסגרת המזכר, ניתנה ל-KIP אופציה לרכישה של עד 10% מאקוואריוס לפי שווי חברה של 5 מיליארד דולר. אך האופציות מעולם לא מומשו ומשקיעי החברה נותרו לתהות כיצד הוא חושב והאם בכלל היה סיכוי שהאופציות ימומשו.
באותו ראיון, שניתן חודש לאחר ההנפקה, העריך פרידמן כי ההכנסות ראשוניות יחלו לזרום לחברה ברבעון האחרון של 2021. אלא שבחלוף שלוש שנים, החברה עדיין לא מדווחת על הכנסות, לא משוק הטלקום ולא משוק הרכב החשמלי. במקביל המזומנים של החברה הולכים ואוזלים, ולאחר שבשנת 2023 היא הפסידה כ-17 מיליון שקל, היא נותרה כמעט ללא מזומנים. דבר שהביא את רואי החשבון שלה להוסיף "הערת עסק חי" לדוחות השנתיים האחרונים, כלומר להביע ספקות ביחס ליכולת של החברה להמשיך ולפעול בשנה הקרובה.
בכדי להמשיך בפעילות הודיעה החברה ביולי האחרון על תוכנית התייעלות לצמצום משמעותי של הוצאותיה. תחילה תפעל החברה לחסכון עלויות חודשי של כ-200 אלף בחודש, ובהמשך היא מתחייבת לחסכון נוסף של כ-25% מקצב ההוצאות התפעולי הנוכחי שלה. לאחר שהודיעה בתחילת השבוע על צפי להכנסות ראשונות עושה החברה היום צעד נוסף ומגייסת סכום נוסף, שיעניק לה מעט "מרווח נשימה" לשנים הקרובות. כעת כל שנותר לראות הוא האם מנהלי החברה אכן יוציאו את העגלה מהבוץ.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.מה הם עשו ב 3 שנים האחרונות?רם 08/05/2024 11:00הגב לתגובה זו0 0מה הם עשו ב 3 שנים האחרונות מאז ההנפקה? פיתחו משהו שלא היה קודם? נראה שסתם ישבו שם ולא עשו כלום.סגור
-
2.לא נערכת ולא נעליים כתבה של יחסי ציבורדניאל 08/05/2024 09:54הגב לתגובה זו3 0החברה תפעל בתום לב ובדרך מקובלת בתוך 12 חודשים ממועד החתימה, לרישום מניותיה למסחר בבורסת ה-NASDAQ, או בורסה דומה אחרת. אף על פי כן, למשקיעים לא תהיה כל טענה, תביעה או דרישה כנגד החברה ככל שהרישום למסחר של מניות החברה כאמור לא יצא לפועל קנה בשמועה מכור בידיעה שווי החברה לאחר הכסף כבר 140 מיליון שח ! ללא שקל הכנסהסגור
-
1.חברה של כלום ושום דבר תפסו מתווך פראייר שהשקיע בהםאלי 08/05/2024 09:52הגב לתגובה זו0 0בסוף יעשו טפטים מהמניותסגור