כלל עם תשואה של 7.6% על ההון; יורם נוה: "רואים את המשק חוזר לפעילות"
כלל החזקות כלל עסקי ביטוח +3.07% כלל עסקי בי 7,766 +3.07% בסיס:7,535 פתיחה:7,538 גבוה:7,790 נמוך:7,479 תמורה:12,223,666 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מדווחת על תוצאותיה לרבעון הראשון. הרווח ברבעון הראשון של שנת 2024 הסתכם בכ-164 מיליון שקל לאחר מס, לעומת הפסד של כ-102 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. החברה רשמה רווח לפני מס בגין תחומי הביטוח והחיסכון של 136 מיליון שקל, לעומת רווח של כ-65 מיליון שקל אשתקד.
סך הרווח בגין מגזר כרטיסי אשראי לפני מס, הסתכם ברבעון הראשון 2024 בכ-93 מיליון שקל (ברבעון המקביל אשתקד לא נכלל מגזר זה בתוצאותיה של החברה). סך ההון המיוחס לבעלי המניות של החברה ב-31.03.2024 הסתכם בכ-8.74 מיליארד שקל, זאת לעומת כ-8.58 מיליארד שקל ב-31.12.2023, גידול של כ-2%.
התשואה על ההון במונחים שנתיים לפי הרבעון עומדת על כ-7.6%, בהשוואה לתשואה שלילית ברבעון הראשון של שנת 2023. היקף הנכסים המנוהלים של החברה הגיע בסוף הרבעון לשיא ועומד על כ-348 מיליארד שקל, לעומת סך נכסים של כ-338 מיליארד שקל בסוף שנת 2023, גידול של כ-3%, וגידול של כ-10% אל מול הרבעון המקביל אשתקד, בו היקף הנכסים המנוהלים עמד על כ-316 מיליארד שקל.
יחס כושר הפירעון של כלל ביטוח ופיננסים, ללא הוראות הפריסה, עומד על כ-109% ליום 31 בדצמבר 2023, בדומה ליחס ליום 30 ביוני 2023. בנוסף, החברה נתנה גילוי על השפעות מודל סטוכסטי חדש, אשר במידה שהיה נכלל בחישוב יחס כושר הפירעון הכלכלי ליום 31 בדצמבר 2023 השפעתו מוערכת בתוספת שיעור של כ-14%.
"ברבעון הראשון של שנת 2024, החברה מציגה לראשונה באופן מלא, את תוצאות המהלך האסטרטגי שביצעה", מסר יורם נוה, מנכ"ל כלל ביטוח ופיננסים. "סך הרווח בגין תחומי הביטוח והחיסכון לפני מס הוכפל והסתכם ברבעון הראשון של שנת 2024 בכ-136 מיליון שקל, לעומת רווח של כ-65 מיליון שקל אשתקד. ברבעון זה, נרשם שיפור ברווח החיתומי בענפי ביטוח כללי, וכן ברווחיות פעילות הגמל והפנסיה מול התקופה המקבילה אשתקד. מגזר כרטיסי האשראי הרוויח ברבעון כ-93 מיליון שקל לפני מס. Max המשיכה ברבעון זה להציג צמיחה בליבת פעילותה - תיק האשראי, מספר הכרטיסים הפעילים ומחזורי העסקאות, על אף השפעות מלחמת חרבות ברזל.
"קבוצת כלל ביטוח ופיננסים מציגה צמיחה משמעותית בשני תחומי הליבה שלה ומממשת את האסטרטגיה שהתוותה לפיזור מקורות ההכנסה והרווח שלה", מסר חיים סאמט, יו"ר כלל החזקות עסקי ביטוח. "נמשיך ונפעל להשבחת נכסי הקבוצה והשאת ערך לכל מחזיקי העניין, בין היתר במטרה להגיע לחלוקת דיבידנד לבעלי המניות".
על רקע הדוחות שוחחנו עם נוה על הדגשים המרכזיים שלו לרבעון, על הרפורמה בבראיות וגם על ההשקעות שתחום העמיתים ביצע בתקופה האחרונה.
מה הדגשים המרכזיים לרבעון?
"זה רבעון שרואים בו את המימוש של האסטרטגיה שלנו. פעם ראשונה שרואים את מימוש האסטרטגיה שלנו ברבעון מייצג כזה, גם התוצאות של הביטוח עם השיפור ברווח החיתומי וגם מקס. דיברנו ברבעונים קודמים שאנחנו מצפים לסדר גודל של 150 מיליון שקל רווח נורמטיבי ברבעון, ואת הרבעון הראשון אנחנו מסכמים עם 164 מיליון שקל. ועדיין, זה לא שהכל חזר לשגרה. אנשים עדיין לא טסים לחול באותם היקפים, אז זה משפיע גם על התוצאות של מקס וגם על התוצאות שלנו.
בביטוח נסיעות לחו"ל. גם המשק עדיין לא חזר לתפקוד מלא אז בהחלט יש עוד למה לצפות. הכפלנו את הרווח בתחומי הביטוח, ומקס מציגה תוצאות דומות לרבעון המקביל על אף המצב של המלחמה. אנחנו גם מסתכלים ימינה ושמאלה ואנחנו רואים איך אנחנו סוגרים את הפער מהמתחרים. זה רבעון שמראה את הפעולות החשובות שעשינו, אבל הוא גם מראה כמה זה מורכב בהינתן התיק ההיסטורי".
לגבי הרפורמה בביטוח בריאות, אתם צופים שתהיה השפעה על הרווחים?
"כרגע מרבית ההשפעה על הרווח בתחום הבריאות היא עדיין מהמוצרים ב-Run-off ושם באמת האתגר הוא עדיין הסיעוד. גם הרבעון הזה הגדלנו רזרבות בסיעוד פרט בגלל ירידת הריבית בכ-44 מיליון שקל. עם זאת רואים איך אנחנו בונים את העתיד ומשנים את התמהיל של העסקים שלנו מהעולם הישן לעולם החדש. אני חושב שהרפורמה בעיקר מאתגרת מבחינה צרכנית. לקוחות שקנו מוצר אחד סוג של מובלים למוצר אחר. בשני המוצרים אנחנו יודעים להרוויח, ושניהם בתוך המיקוד האסטרטגי שלנו. אני יותר עסוק בנהל את מערכת היחסים הזו נכון כי אני מפחד שאנשים יתעוררו בעוד שנה-שנתיים ולא יבינו איך קנו מוצר א׳ ונמצאים במוצר ב׳. אם מישהו רוצה מוצר יותר רזה ולשלם פחות זה לגיטימי, ומי שרוצה את המוצר פרימיום ולשלם פרימיום, זה גם לגיטימי".
אתה חושב אבל שהלקוחות צריכים להשתלם במשלים שב"ן?
"זה מאוד תלוי ביכולות הכספיות של כל לקוח וגם בפרופיל תיאבון סיכון שלו. בחוויה הצרכנית, כשקורה משהו אנשים דואגים. אם בן אדם חושש שיש לו איזה גידול וצריך MRI ואפילו שאומרים לו עוד שבוע, הוא עדיין מתקשר בשביל לנסות לקבל את התור מחר. אני חושב שבחוויה הצרכנית אנחנו הולכים לכיוון הפרימיום. אני לא רואה למשל שהשתיות הציבוריות השתנו דרמטית, או שנותנים פה הרבה רישיונות של MRI. השאלה כמה זה שווה ללקוח, כשקורה אירוע והוא אירוע קטסטרופלי אז המחיר לא מעניין. אני חושב שקודם כל מה שטוב זה שיש מגוון מוצרים על המדף. אני חושב שלגרום לכולם לרוץ למוצר ספציפי היא קצת מסוכנת. האוצר אמר את דעתו משיקולים של ההוצאה הרפואית כאחוז מהתל״ג, הם לא רוצים שההוצאה הרפואית הכוללת במשק (פרטית וציבורית) תגדל וגם זה שיקול לגיטימי ברמה לאומית".
בתחום ביטוח הרכב, מה אתה צופה שיקרה לרווח שלכם בזמן הקרוב?
"כרגע לפחות זה נראה שאנחנו חוזרים לאיזון ושפיות. זאת אומרת היו בשוק עליות פרמיה משמעותיו בעקבות הרעה משמעותית גם בשכיחות התביעות וגם בגניבות. אני מניח שאנחנו נראה עוד שיפור בתוצאות שלנו לאורך השנה כי תיק חדש מחליף תיק ישן, אז אני צופה להמשך שיפור ברווח בנושא זה".
מה אתם צופים לרבעונים הבאים?
"אשיב ברמת המשק, מצד אחד אם מסתכלים על נתוני שבא וכרטיסי האשראי כאיזשהו אינדיקטור רואים שהמשק ממשיך את החזרה שלו לפעילות, אז במובן הזה זה מאוד חיובי, וגם אנשים טסים יותר לחול. אז כן רואים המשך חזרה לתפקוד כלכלי סביר. מצד שני אנחנו מאוד משפעים משוק ההון, ושוק ההון ברבעון הראשון היה מאוד טוב עם אינפלציה נמוכה. ברבעון השני כבר ראינו ירידות בשווקים, עם אינפלציה שמרימה ראש. הפרמטרים המקרו כלכליים וכל מה שיהיה עם המלחמה מאוד משפיעים על שוק ההון ועלינו. בינתיים, על אף כל הדברים האלה אנחנו רואים את המשק חזק וחוזר לפעילות ואנחנו אופטימיים".
בתחום השקעות עמיתים אתם השקעתם בהרבה חברות ישראליות ובעיקר בחברות נדל"ן. המגמה הזו תימשך?
"בתוך ההשקעות בישראל אנחנו בהחלט עשינו כמה השקעות משמעותיות אבל בתחום הנדל"ן למגורים והתחדשות עירונית. המקום שבו ייתכן שיהיה אתגר גדול בישראל הוא כנראה בנדל"ן המניב.
בתחום המגורים, על אף שאנחנו בתוך המלחמה, אבל החברות פרסמו נתוני שיא של מכירות של דירות אם כי בתנאים יותר נוחים ללקוחות. אז יהיו לחלק מהגופים אתגרים במימון אבל בסוף הדמוגרפיה חזקה ואנשים צריכים דירות, ובמובן הזה עכשיו התמחור להשקעות הוא מעניין. לפני שנה וחצי אותן השקעות בנדלן, היו יקרות יותר בעשרות אחוזים. כרגע לדעתנו זה הזמן לעשות השקעות, לאור עליית הריבית והתממשות הסיכון הגיאופוליטי. אני אישית מאמין שיהיו עליות מחירים כי בסוף כשמפסיקים לבנות ואין עסקאות זה מה שקורה ורואים את זה גם ברבעון הזה כבר.
התל"ג לנפש בישראל הוא בין 52 ל-55 אלף דולר לנפש, אנחנו מקום בין 13 ל-15 בעולם. עברנו מדינות כמו איטליה, ספרד, אנגליה, גרמניה, ואני מזכיר שהאוכלוסייה גדלה בארץ הרבה יותר מאשר במדינות האלה, זאת אומרת התלג לנפש, קודם כל צריך להדביק את הצמיחה בדמוגרפיה ורק אז עוד לצמוח. זה נכון שעכשיו יש אי וודאות אבל גם אם תהיה פה הרעה מסוימת ונרד בתלג לנפש, מ-55 ל-50 אלף דולר, עדיין המדינה תהיה במצב טוב מאוד יחסית. תסתכלו על הבנקים למשל, הם נסחרים ב-85% על ההון, עם רווחי שיא, אחרי שהם כבר משלמים מס יסף, אז אני חושב שהבנקים בישראל הם הזדמנות והבנקים הם גם ראי הכלכלה. כל עוד לא תהיה פה התפרצות אינפלציונית וכל עוד לא תהיה פה אבטלה של 8%, אז אני חושב שהנדלן למגורים הוא יחסית המקום היותר בטוח להשקיע בו, כמובן על כולנו לפעול באחריות ובתבונה על מנת לסייע למשק לחזור למתווה חיובי ולהחזיר את אמון הציבור בממשלה והמשקיעים במשק".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.בלי מקס הרויחה כלל 70 מיליון שח בלבד. (ל"ת)אנונימי 31/05/2024 12:33הגב לתגובה זו4 0סגור
-
אבל היא עם מקסdw 02/06/2024 18:38הגב לתגובה זו0 1זהו. עכשיו זה חלק אינטגרלי מהחברה. בשביל זה שילמו 2 וחצי מיליארד שקל, שאפשר היה להשקיע אותם גם בדברים אחרים.סגור
-
4.מניה נוראית. איפה המפקח שיחקור מה קורה שם (ל"ת)עובד 30/05/2024 19:32הגב לתגובה זו6 2סגור
-
מה נוראי במניה?dw 31/05/2024 12:16הגב לתגובה זו1 4נסחרת כיום באזור ה 6000. השיא בשנים האחרונות היה 8000 והשפל 2000. כלומר לא נוראי ולא נעליים אלא די בסדר. אגב, גם 8000 לא נראה יקר במיוחד בשביל המניה, וכולי תקווה שכלל ביטוח תתחיל לבצע בייבק במניה כל עוד המחיר בשוק נוח. זו אחת ההשקעות היותר טובות שהם יכולים לעשות.סגור
-
על מה אתה מדבר?! קנית בשיא, ואתה מופסד זמן רב?סווינגר 30/05/2024 20:38הגב לתגובה זו1 7המחיר די אטרקטיבי כרגע (סביב 60 ש"ח למניה). לא ברור על מה אתה מדבר. רוצה לראות מניה נוראית, ובצדק? מיטרוניקס. כרגע יכולה להיות שיקול לטרייד קצר לקצור פירות מהתיקון אחרי המפולת. מבצעי קורונה.סגור
- טען עוד
-
אתה רציני?!הלו?! 31/05/2024 01:03הגב לתגובה זו5 0הוא צודק. המניה בשער של לפני עשור(עם כל ההתאמות)! תבדוק אותי. אין כמעט אכזבות כאלו בארץ!סגור
-
3.חברת ביטוח הכי גרועה בישראלכלכלן 30/05/2024 18:29הגב לתגובה זו5 1שומר נפשו ירחקסגור
-
לא נכוןמוטי 30/05/2024 19:06הגב לתגובה זו1 4לעניות דעתי, איילון פחות טובה בשירות לקוחותסגור
-
2.מכפיל רווח 8dw 30/05/2024 16:59הגב לתגובה זו2 5בהנחת 150 רבעוני מייצג, ו 600 שנתי, הרי שבשווי של 4.7 מיליארד הנייר נסחר לפי מכפיל 8 בלבד. לא יקר. הנייר נסחר גם משמעותית מתחת להונו העצמי, ולכן מקווה שכאשר יחזרו לחלק דיבידנד ישקלו לבצע זאת גם בדרך של בייבק במניה הזולה, וכך להגדיל לנו את הרווח למניה בעתיד. זו השקעה די טובה מצד כלל ביטוח.סגור
-
1.הנהלת כלל כושלת. חייבים לתת היתר שליטה לאקירובמבין 30/05/2024 16:03הגב לתגובה זו4 1החברה נשלטת על ידח ועד עובדים ומקורבים למנכל.הממונה חייב לתת היתר שליטה לאקירוב שיעשה סדר בהנהלה.ץיש פוטנציאל אין ניהולסגור
-
מוזמן לנמק את הכשלון כביכולdw 30/05/2024 17:44הגב לתגובה זו0 0אני לא ראיתי אותך בישיבה ברמת החייל בה הוחלט על רכישת מקס. אני ונציג אקירוב היינו והצבענו נגד אבל אני צריך להודות שספקנותי, הלגיטימית, היתה כנראה פסימית מדי. מקס היא חטיבה שעובדת יפה, ובהנחת 60 רבעוני ו 250 שנתי מדובר ברכישה לפי מכפיל 10, שזה לא יקר מדי, כך שלמרות שכמו כל יהודי טוב אני מחפש להתלונן :-) הרי שעל העיסקה הזו יתכן וטעינו. כאנקדוטה מקס מרוויחה טוב יותר מאשר אלרוב של אקירוב... אההם אההם. מה שכן לדעתי כדאי לכלל ביטוח להתחיל לבצע בייבק במניה הזולה, כי אין הרבה עסקים שאפשר לקנות לפי מכפיל 8 כפי שמניית כלל ביטוח היא כרגע, ואם יש בעלי מניות המוכנים למכור לפי כזה תימחור? למה לא להעניק להם את מבוקשתם. כך לנו ישאר יותר בשנים הבאות. מה שכן אני לגמרי יכול להבין את אקירוב שמת להגדיל אחזקה בפירמה גדולה הנסחרת במכפיל די נוח.סגור