למרות הרוב הגברי באחוזת בית: אלו הנשים שהכו את המדד

אחרי תור הזהב לפני עשור, וחרף העובדה שבראשות אף אחת מהחברות במדד ת"א 35 לא עומדת אישה, 4 מנכ"ליות מובילות את החברות שלהן לביצועים מרשימים; האם זה יביא לשינוי?
 | 

לפני עשור, היה תור הזהב של הניהול הנשי בישראל. בראשות שלושה בנקים (מתוך חמישה) עמדו נשים. לילך טופילסקי בדיסקונט, סמדר ברבר צדיק בבינלאומי וכמובן רקפת רוסק עמינוח בלאומי. לצידן היו נשים רבות בעמדות מפתח - זהבית כהן באיפקס, ליאורה עופר, דנה עזריאלי ואחרות. אלא שבמקום שמספר הנשים ,שניהלו בהצלחה רבה את החברות הבורסאיות, יעלה הוא דווקא צנח. כיום בתל אביב 35, אין ולו אישה אחת, מביך ומתסכל.

לעומת זאת בתל אביב 125 יש 3 מנכ"ליות שכולן עושות עבודה נפלאה והשיגו תשואות עודפות השנה. אליהן מצטרפת מנכ"לית חברת בת, שגם היא סיימה את הרבעון השנה של השנה בתוצאות שיא. ככלל בישראל, הניהול הנשי בהערכת חסר גדולה. לא צריכה להיות העדפה מיגדרית, אבל לא צריך להיות קיפוח מגזרי. ניהול נשי מתאים מאד לעולם החדש. נשים מביאות כלים כמו יכולת עבודה בקבוצות, הקשבה, הכלה, אינטואיציה בריאה, תכונות שהופכות אותן להרבה יותר מגוונות.

חברות הניהול נשי הן בדרך כלל פחות רעילות, כאשר צוות ההנהלה והעובדים מקבלים דרכים מגוונות להצליח. נשים גם עסוקות פחות בפוליטיקה ארגונית ופחות חוששות למנות אנשים לתפקידי מפתח על פי כישורים. מחקרים בארצות הברית הראו שחברות שמנוהלות על ידי נשים משיגות תשואות גבוהות יותר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לראשונה, בשנת 2024, גם באחוזת בית זה קרה. קצת  קשה להשליך ממה שקרה השנה באל על, תורפז, דלתא מותגים ודיסקונט קפיטל, על עולם העסקים כולו ועדיין קו אחד וברור מקשר בין ארבעתן. אגו נמוך מאד, צניעות, עבודת צוות והוגנות עסקית. גם בנושא השכר, העסקת ואפליית בני משפחה לטובה, ארבעתן לא מעורבות. הניהול שלהן נקי, הן צמחו מלמטה ולא זכו לשום העדפה מתקנת. משיחות עם עובדים רבים בארבעת החברות עולה כי לרבים היתה זו חוויה מתקנת וטובה. ארבעתן גם ניחנו בהתנהלות מוסרית נכונה כלפי העובדים ושוק ההון.

שנת 2024 היתה שנה לא מייצגת בעיקר בשל המלחמה, לכן נבדקו גם התוצאות שלהן אחורה. בכל המקרים מדובר על הצלחה פנומנלית שמביאה ערך רב ,לבעלי החברות, למשקיעים ולעובדים בחברה. יש רק לקוות שדלתות אחד העם, יפתחו יותר לנשים בעמדות הנהגה כלכלית.

דינה בן טל מנכ"לית אל על
תשואת המניה השנה: 16%
שווי השוק של אל על: 1.75 מיליארד שקל
שווי המניה מאז מונתה במאי 2022: עליה של 48%

דינה בן טל מונתה לתפקיד מנכ"לית אל על, רק לפני שנתיים במאי 2022. היה זה לאחר שלוש שנים קשות לאל על, בהם הוחלפו בעלי הבית ושני מנכלים שכל אחד מהם כיהן רק שנה וחצי. בן טל אמרה בעבר שהבחירה בה הייתה על בסיס מקצועי ואף פעם לא הרגישה שהגיעה  לתפקיד בשליחות העולם המגדרי.  ואכן בן טל קיבלה את החברה עם אזהרת עסק חי וכבר לאחר חצי שנה הביאה את החברה לרווח מרשים ולהסרת אזהרת עסק חי.

בשנת 2022 אל על הרוויחה כבר 109 מיליון דולר ,לאחר שנתיים קשות בהן הפסידה מיליארד דולר כמעט. לראשונה משנת 2015 אל על הרוויחה באותה השנה, ברבעון הרביעי החלש 8 מיליון דולר. בן טל הקימה שדרה ניהולית טובה ואחראית עם אנשי מקצוע שצמחו בחברה והתקדמו מלמטה. שנת 2023 היתה שנת שיא של אל על, לא מעט תודות להפסקת הפעילות של מרבית החברות הזרות בגלל המלחמה ועדיין גם בשלושת הרבעונים הראשונים של 2023(לפני המלחמה) אל על הרוויחה 77 מיליון דולר. בכל שנת 2023 הרווח היה 125 מיליון דולר.


מנכ"לית אל על דינה בן טל גננסיה. קרדיט: דוברות החברה

ברבעון הראשון של 2024 הרווח כבר עמד על 80 מיליון דולר ,רבעון שיא בכל הזמנים שנבע בין השאר מהפסקת פעילות של חברות תעופה והעלאות מחיר ותפוסה. חלק מחברות התעופה הזרות חזרו ועדיין צפוי לאל על רבעון שני מצויין. גם הירידה במחיר הדלק, ביחס לאותה שיקפה  חיסכון של כ17- מיליון דולר.

בן טל שצמחה באל על כמנהלת התשואה וכסמנכ"לית מסחר החליפה חלק גדול מההנהלה כולל את סמנכ"ל הכספים. היא בנתה צוות מקצועי ומחויב, שרואה באל על יותר ממקום עבודה. ההבנה הגדולה של בן טל בנושא התשואות איפשרה לה לשנות באופן מהיר את לוח הטיסות ,לפי צרכי השוק ולהביא לגידול משמעותי באחוז התשואות בטיסות. עובדים מספרים שבן טל מחוייכת, בעלת עצבי ברזל,, שמתייחסת לאחרון העובדים  בכבוד ואהבה והיא מקפידה להשתתף בארועים שונים שמעצימים את העובדים.

בן טל גם הסדירה את יחסי העבודה בחברה וחתמה הסכמים עם דיילי האוויר, התחזוקה וההנדסה וכמובן הסכם עם הטייסים לאחר משבר ארוך. התוצאות המצוינות הביאו לעסקת ענק מיידית, במסגרתה אל על תרכוש 30 מטוסים צרי גוף מבואינג, בשווי של 2-25.5 מיליארד דולר. הרכישה תביא כמעט להכפלת צי המטוסים של החברה והם ישמשו אותה לטיסות ליעדים כמו  איחוד האמירויות ,בצד המזרחי של העולם ולכל מדינות אירופה בצד המערבי. בן טל שהיתה בין אנשי השנה של ביזפורטל בשנת 2023 היא מינוי מצויין של בעלי החברה ומשפחת רוזנברג ,מינוי שבזמן קצר הביא לשינוי משמעותי בחברה.

ענת בוגנר - דלתא מותגים
תשואת  המניה השנה: 47%
שווי השוק של דלתא מותגים: 1.6 מיליארד שח
שווי המניה מאז ההנפקה: 38%

המנכ"לית המצליחה של דלתא מותגים החלה את הקריירה בגולף ולאחר מכן עברה למשביר לצרכן. לפני תשע שנים מונתה לסמנכ"ל המכירות של דלתא ישראל, ועם עזיבתו של צביקה שווימר ,לפני שש שנים ,מונתה כמנכ"לית דלתא ישראל. בוגנר נכנסה לנעליים הגדולות ששווימר השאיר והפכה את דלתא לפלא בשוק האופנה בארץ.

דלתא ישראל מותגים, הוקמה כחלק משינוי ארגוני בחברה הציבורית דלתא גליל תעשיות. כחלק מהסכם הפיצול, הועברה פעילות דלתא ישראל אליה. היא  עוסקת  בפיתוח, שיווק ומכירה בישראל, של מוצרי הלבשה תחתונה לנשים, גברים וילדים, הלבשת בית, הלבשת ספורט ופנאי, הלבשת ילדים, גרביים והנעלה, בעיקר תחת המותגים דלתא, פיקס, Panta rei והמותג הבינלאומי ויקטורי'ס סיקרט. 

בשנת 2021 הונפקה דלתא מותגים לפי שווי של 1.3 מיליארד שקל. עבור רבים דלתא היא עדיין חנות פיג'מות, אלא שכיום זו חברה מגוונת עם תחומי פעילות שונים ונפרדים וגאווה על כך שהיא בחזית הטכנולוגית. תחת דלתא ישראל, הכוללת 210 חנויות בישראל, נמצאות רשתות החנויות של דלתא (173 חנויות), פיקס (31 חנויות) ו-Panta rei (6 חנויות). כמו כן, החברה פועלת באמצעות ארבעה אתרי אינטרנט למותגים אלו.


ענת בוגנר דלתא מותגים. קרדיט: שי פרנקו

בחודש אפריל השנה פתחה החברה חמש חנויות ראשונות ואתר סחר מקוון של מותג מוצרי הטיפוח והאווירה לבית Bath and Body Works,לאחר שהפתיחה שלהם נדחתה בשל מלחמת חרבות ברזל. הרשת מעניינת והיא שמה דגש על  ניחוחות רעננים, מוצרי לחות מזינים לעור, ובישום אווירה לכל חלל בבית, במשרד, ברכב כולל טיפוח לגבר. דלתא צפויה לפרוס בארץ רשת של כ-30 חנויות של המותג ,בנוסף לאתר האינטרנט שכבר הוקם בישראל. 

במקביל, באפריל פתחה החברה שש חנויות ראשונות מתוך 15 של המותג הפופולרי, ויקטוריה סיקרט שיתווספו לאתר הסחר שפועל כבר מדצמבר 2022. דלתא היא היחידה שהצליחה להביא לארץ את מותג ההלבשה התחתונה הבינלאומי הנחשק. 

בוגנר לא שוקטת על השמרים והיא אוהבת לפתח את החברה ובמקביל לזהות איומים ולספק להם פתרונות. כך היא זיהתה מבעוד מועד את המגמה העולמית בתחום בגדי הספורט, כולל של בגדי יוגה, ופעלה לפיתוח והשקת המותג Panta rei, שהחנות הראשונה שלו נפתחה בתחילת 2022. עד כה נפתחו ארבע חנויות, ועד סוף השנה צפויות להיפתח שבע נוספות. דלתא בהחלטה נכונה, בחרה בליקיס כפרזנטורית של החברה. השוק תחתורתי עם שני מותגים מובילים לולו למון והלו יוגה, כאשר פנטרה ריי מרחיבה את סל המוצרים בחנויות במחירים זולים יותר.
.
דלתא מותגים הציגה בשנת 2023 תוצאות מרשימות. החברה הציגה גידול של כ-20% ברווח הנקי ,שהסתכם בכ-116 מיליון שקל לעומת כ-97 מיליון שקל בשנת 2022. הרבעון הראשון של 2024 היה מצויין. הכנסות החברה גדלו ב 18% והסתכמו ב-260 מיליון שקל, מכירות האינטרנט  צמחו ב-27% ל-42 מיליון שקל והרווח הנקי עלה ב-120% ל-33 מיליון שקל. דלתא מותגים גם הודיעה על חלוקת דיבידנד מיוחד, בסך של 16.5 מיליון שקל עקב התוצאות הטובות.

לפני שנה רצתה בוגנר להתרחב וניהלה משא ומתן רציני, לרכישת רשת גולף תמורת סכום של 425 מיליון שקל. בתום משא ומתן שניהלה גולף עם  דלתא, לא הגיעו הצדדים להסכמים מחייבים  וממש לפני שנה, החליטו הצדדים על סיום המשא ומתן. מאז ביטול העסקה צנח שער מניית גולף ב-60% והיא נסחרת בשווי שוק של 165 מיליון שח בלבד.

גם בוגנר, נמנית על הדור החדש של המנהלים והיא נמנעה מהוצאת עובדים לחל"ת במלחמה, בניגוד ליתר חברות האופנה הציבוריות. צעד של חל"ת הרגיש לה  קצת קיצוני לתחילת מלחמה והעניינים נפתרו. בשיתוף עם העובדים. בוגנר לא נכנסה להיסטריה, בדיעבד זו היתה החלטה נכונה, כי היום רוב החנויות פתוחות ודלתא צריכה את העובדים.  מה-7 באוקטובר בשעות אחר הצהריים, החברה כבר נכנסה לפעילות. התקבלו הרבה  טלפונים ודלתא החלה  לארגן תרומות. באופן מהיר . הסניפים נפתחו, ויומיים מפרוץ המלחמה כבר הופעלו מעל 20 סניפים, בסוף אותו שבוע מעל 100 סניפים פתחו ושבוע לאחר מכן כל הסניפים  היו פתוחים, למעט אלו בקרית שמונה.

במלחמה העמיקה גם ההבנה בצורך של מוצרי החברה כמוצרי צריכה בסיסיים. דלתא היתה שם בתרומה  של  תחתונים וגרביים  למפונים ולחיילים. בתחילת  המלחמה  באוקטובר, היה תמהיל של הצטיידות במוצרי ליבה מאוד בסיסיים ולא כמו בשגרה. 

לפני חודש הסתבר שבחברה מקדמים חבילת אופציות להבשלה עד 2027 וגידול במענק השנתי של בוגנר. שני צעדים נבונים שנועדו לשמר אותה בחברה לטווח ארוך.

קרן כהן חזון, מנכ"לית ובעלים בתורפז תעשיות
תשואת  המניה השנה: 15%
עליית המניה בשנה האחרונה: 58%
שווי השוק של תורפז: 1.7 מיליארד שקל
שווי המניה מאז ההנפקה: 42%

קרן חזות היא מנכ"לית ובעלים מהדור החדש, מבינה את העסק ועושה ימים כלילות לפיתוחו ושגשוגו. בשנת הקורונה אמרה חזות כי הבעלים יוותרו על השכר ועל דברים נוספים שהם לא חובה, כי לבעלים יש לאורך השנים זכויות שאין לכלל העובדים. אבל את העובדים לא מוצאים לחל"ת ובסופו של דבר גם נתנו להם בונוסים על השנה הקשה שהייתה. זו גישה נכונה ובריאה ,שגם מוכיחה את עצמה לאורך זמן.

לעומתה יש חברות רבות וגדולות ,שרגע אחרי שפרצה הקורונה ושבוע אחרי המלחמה כבר הוציאו את העובדים לחל"ת, בו בזמן שהם המשיכו למשוך סכומי עתק ולקבל כספים מהמדינה. טוב היה אילו היה מחוקק חוק ,במסגרתו לא ניתן עוד להוציא עובדים לחלת בעת משבר, אלא אם המנכ"ל והבעלים יוצאים אף הם לחלת. העובדים צריכים להיות האחרונים בשרשרת הנפגעים ולא הראשונים.


 קרן כהן חזון. קרדיט: ביזפורטל

תורפז מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק של תמציות טעם וריח טבעיות לתעשיות מגוונות, ובהן ענפי המזון, הבישום והפארמה. החברה פועלת ברחבי העולם ובעיקר באירופה, צפון אמריקה ודרום-מזרח אסיה. מעמדה הגלובלי של תורפז התעצם החל משנת 2016 באמצעות רכישת חברות במדינות שונות בעולם. באזורים שונים בעולם, תוך ניצול הסינרגיות הגלומות בפעילויות הנרכשות, שילובן בתוך הקבוצה והשבחתן.

הקבוצה מפתחת, מייצרת, משווקת ומוכרת מוצרים ליותר מ-3,000 לקוחות בלמעלה מכ-60 מדינות ברחבי העולם, ומפעילה 18 אתרי ייצור, מרכזי מו"פ, מעבדות ומשרדי מכירות, שיווק ורגולציה, בישראל, ארה"ב, אירופה, ויאטנם והודו בהם מועסקים כ-800 עובדים.

כהן חזון היא מהתעשייניות  המובילות בישראל והיא הקימה ביחד עם אילן לויטה, שהיה מנהל אגם מכתשים, את תורפז. משרדי תורפז, ממוקמים בלב אזור התעשייה של חולון, בין מפעלים ומוסכים. בחוץ כבישים מאובקים, שבהם נעות בעיקר משאיות. אחרי שנכנסים  למשרדים, מגיעים לדלת קטנה של מבנה ומיד נבלעים בים של בקבוקים, כמו בבית מרקחת של שנות השמונים, כאשר כל בקבוק הוא עם תווית ושם המתאר ריח אחר. חזון עצמה, יושבת בחדר קטן וצר עם גישה מסובכת.

תורפז הונפקה לפני שלוש שנים לפי שווי של 880 מיליון שקל ושוויה היום כפול, 1.7 מיליארד שקל. ההנפקה אפשרה לחזון לעשות את מה שהיא הכי אוהבת, תנופה של רכישות וביצוע רכישות אסטרטגיות וסינרגטיות רבות נוספות.  לפני חודש הודיעה החברה על  רכישת הקבוצה הבלגית-גרמנית Clarys & Willich ב-47.7 מיליון דולר. מדובר ברכישה הגדולה ביותר שעושה תורפז מאז שהחלה ברכש חברות בארץ ובעולם בשנת 2017 והחברה ה-17 שמצטרפת לפורטפוליו החברות שלה. 

ניתן ללמוד על גישתה של חזות ,בדברים שאמרה בעבר לחברת טבע היא אמרה שלאף  אחד לא מגיע להרוויח 18 מיליון שקל, גם אם הוא כוכב העולם. חזון היא סמן להגינות עסקית ולקודים של דור הניהול החדש בישראל, משכורות המנהלים נמוכות מאד כולל העלות של חזון. בחברה גם מועסקת כלתה של חזון כמנהלת המכירות בסכום נמוך של 25,000 לחודש. בעלה של חזון מועסק בתפקיד בכיר בעלויות נמוכות.

החברה דיווחה על הכנסות של כ-127 מיליון דולר ב-2023, לעומת הכנסות של כ-118 מיליון דולר ב-2022 – עלייה של כ-7% כאשר אחד הגורמים שהשפיעו לרעה על החברה הוא הפיחות בדולר מול המטבעות המובילים ב-2023.

לתורפז  היה רבעון ראשון מצוין. הכנסות הקבוצה צמחו ב-26% והן עמדו על 39 מיליון דולר לעומת 31 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי עמד על 3.3 מיליון דולר. תוצאות clarys &willich יאוחדו מהרבעון הקרוב מה שיביא לגידול נוסף בהכנסות. לאחרונה גם נכנסה, תורפז למדד תל אביב 125.

הילה חימי דיסקונט קפיטל
הילה חימי מונתה למנכ"לית דיסקונט קפיטל, זרוע ההשקעות הריאליות של קבוצת דיסקונט, לפני עשור. במהלך  שנות כהונתה גדל תיק ההשקעות של החברה מכ־800 מיליון שקל לקרוב ל־2.5 מיליארד שקל כיום. תיק ההשקעות גדל, בין היתר, הודות להשקעות שהובילה חימי בחברות כמו סטימצקי, מלרן, המתמחה באשראי חוץ־בנקאי במגזר הערבי, אימאג'סאט, מניף וחברות נוספות. בסך הכל דיסקונט קפיטל משקיעה בכ-60 חברות.

בין  ההשקעות האלה יצאה דיסקונט קפיטל גם לדרך שבמסגרתה הגדילה באופן משמעותי את ההשקעות שלה בחברות טכנולוגיה, ובשנה האחרונה השקיעה ישירות ב־20 חברות בתחום. עם ההשקעות בחברות טכנולוגיה בצמיחה נמנית סלברייט ומגנוס מטאל. שיתוף פעולה חריג ויוצא דופן של חימי ,שנמשך כבר למעלה משבע שנים הוא עם גרין לאנטרן של ריצי האנטר.

קפיטל וגרין לאנטרן, מבצעת רכישות משותפות יחד. בין השאר רכשו במשותף את גלידות פלדמן לפי שווי של 100 מיליון שח וכעת החברה מוערכת בלפחות כפול מערכה ברכישה חלק ממחלבות גד, הם מכרו לפי שווי של 440 מיליון שח כאשר ההשקעה  היתה ב 300 מיליון. יחד הם רכשו חצי ממרינה פטריות לפי שווי של 350 מיליון שח והיום החברה מוערכת בלפחות 100 מיליון יותר. קפיטל וגרין לאנטרן רכשו גם 50% מרשת סטורי שמחזיקה  בזיכיון הנחשק של הלו יוגה בישראל, לפי שווי חברה של 80 מיליון שקל.


הילה חימי. קרדיט: רמי זרנגר

רק לאחרונה הפסידה חימי לפורטיסימו במאבק על רכישת השליטה בסלקום  ולמרות שהפסידה, דיסקונט קפיטל חברה לפורטיסימו כחלק ממוטת השליטה. השבוע הודיעה חימי על מגעים לרכישה של 20% ממניות שחל רפואה לפי שווי שוק של 230 מיליון שקל.

תחת דיסקונט קפיטל נמצאת גם חברת החיתום של הקבוצה - דיסקונט חיתום. כשנכנסה חימי לתפקידה היא הובילה מיזוג עם חברת החיתום של צחי סולטן, שמשמש כיום יו"ר דיסקונט חיתום. כיום נחשבת חברת החיתום של דיסקונט לאחת השחקניות המשמעותיות בשוק. דיסקונט קפיטל מונה כיום כ־35 עובדים, שמרביתם הצטרפו בתקופת כהונתה של חימי.

אוריינטצית ההשקעות של דיסקונט קפיטל, שנטתה לחברות טכנולוגיה והיתה המשקיעה הגדולה ביותר במונחים של מספר השקעות טכנולוגיה בקרב חטיבות ההשקעה של הבנקים הגדולים, הוא שהוביל את הקרנות השונות לניהול קשר הדוק עם הבנק ועם חימי.

נכון לסוף 2023 יתרת תיק ההשקעות הריאליות של לאומי, הפועלים ודיסקונט הסתכמה במצטבר ב-11.3 מיליארד שקל – צמיחה נאה של 100% לעומת סוף 2019. היקף שלושת התיקים הללו היה 8%-9% מסך הון העצמי המיוחס לבעלי המניות של שלושת הבנקים. לאומי פרטנרס החזיקה, נכון לסוף 2023, בתיק הגדול ביותר במערכת הבנקאות של 4.7 מיליארד שקל. התיק של פועלים אקוויטי הסתכם ב-4.2 מיליארד שקל ושל דיסקונט קפיטל ב-2.4 מיליארד שקל. מזרחי טפחות, שהקים לפני כמה שנים פעילות השקעות ריאליות, הגדיל את התיק לכמיליארד שקל. ואולם בינתיים התרומה שלו לרווחי הבנק זניחה. הבנק הבינלאומי הוא הבנק היחיד שאינו מחזיק בזרוע השקעות ריאליות.

כל אחת מהחברות מרוויחה 100 מיליון שקל, אשר פועלים ולאומי מנהלות מחזור עסקאות כפול מדיסקונט. חימי רווחית ובפער ,על לאומי פרטנרס ועל פועלים אקוויטי. חימי מתהדרת תמיד בניהול המוקפד ובאנליזת החברות, זו גם הסיבה לתוצאות הנהדרות ולזה שחברות רבות מעדיפות לחבור אליה, למרות שהיא קטנה מפועלים אקויטי ולאומי פרטנרס.

בעוד התרומה לרווח של דיסקונט קפיטל גדלה ב-2023 לעומת 2022, בלאומי פרטנרס נרשמה ירידה חדה של כ-66% בתרומה לרווח, שהסתכמה ב-2023 ב-120 מיליון שקל לעומת 350 מיליון שקל ב-2022. הדבר נבע מהיעדר מימושים מהותיים ב-2023 וכן מביצוע  מחיקות יחסית גדולות בתיק ההשקעות של לאומי פרטנרס.

ההיקף כספי של ההשקעות הישירות של דיסקונט קפיטל ,בחברות גדל בעשרות אחוזים וכיום הוא מסתכם ב 2.4 מיליארד שקל. כאשר הרווח של דיסקונט קפיטל –לרווחי בנק דיסקונט מסתכם ב 100  מיליון שח לשנה. בניגוד לפועלים אקוויטי, חימי לא השתתפה בהנפקות הכושלות של 2021 ב"חגיגה  "הגדולה של הנפקות וספאקים. היו אלו חברות שהונפקו בבורסה בת"א, כמו יבואנית מוצרי אפל אייקון גרופ, יצרנית הדלתות רב בריח, רשת הדיור המוגן בית בכפר וחברת ההתחדשות העירונית בית וגג שהסבו הפסדים כבדים למשקיעים.

את הרבעון הראשון של השנה סיימה חימי עם רווח עצום של 70 מיליון שקל שהיווה 6.5% מכלל רווחי הבנק לעומת 2% בשנה קודמת. דיסקונט קפיטל הוא הוכחה לכך שניהול מקצועי ומוקפד עשוי לפצות על חסרון בגודל ובמחזור. חימי עשויה בעתיד אם תרצה, לכבוש את ראשות אחד הבנקים הגדולים בישראל.

לסיכום, בין ארבעת המנכ"ליות המצליחות, יש הרבה קווי דמיון משותפים. יש לקוות שבעלי שליטה יגדילו ויתנו יותר לנשים את מושכות הניהול. אין שום סיבה שמחצית מהמנכ"לים בבורסה בתל אביב, לא יהיו נשים. אין שום הגיון שתל אביב 35 ,ללא אף אישה מנהלת. זה חייב להשתנות וחברות שיעשו  את ההחלטות הנכונות ירוויח.

תגובות לכתבה(21):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 17.
    אלוף הקוסנזוס...הגמל שלא רואה את דבשתו?
    איריס העצלנית 29/06/2024 14:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    באיזו מהחברות בהן עבד הכותב עמדו מנכ"ליות? כתבה של פוליטיקלי קוראקט מעורבת בתימלול שיווקי מעוקצע וטו לא
    סגור
  • 16.
    מזמן לא קראתי כתבה מתחנפת כל כך
    בלה המודאגת 29/06/2024 11:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רעילות בגברים ? נו מה ? עכשיו מותר להכליל את כל הרוע בגברים ולהכשיר כל אשה רק כי במגדר הנכון , כתבה מגמתית שמתאימה לשיח הפרוגרסיבי של כלכליסט ולא לביזפורטל , יש מנכליות גרועות שהביאו רק הפסדים כמו תמר רז באו.אר.טי ויש גברים מצטיינים ויש ההפך , אז להתחיל להכליל ולקשקש רק כדי להרכין ראש לתאוריה פרוגרסיבית כי זה מתכתב עם טרנד של פרוגרס זה לא רציני
    סגור
  • 15.
    מדוייק
    חברות שמנהלות נשים רגועות יותר. פחות אגו 29/06/2024 09:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חברות שמנהלות נשים רגועות יותר. פחות אגו
    סגור
  • 14.
    שטויות
    בתמצית ריח עגבניות 28/06/2024 02:39
    הגב לתגובה זו
    3 0
    "חברות הניהול נשי הן בדרך כלל פחות רעילות" " נשים גם עסוקות פחות בפוליטיקה ארגונית" ופחות חוששות למנות אנשים לתפקידי מפתח על פי כישורים.
    סגור
  • 13.
    כתבה מעניינת
    עידית 27/06/2024 23:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ניתוח מאד יפה
    סגור
  • טען עוד
  • 12.
    מנכלית המדינה
    מה לגבי 27/06/2024 08:00
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שרה וסגניתה רגב?
    סגור
  • 11.
    אין מקום ברשימה
    משום מה 27/06/2024 07:59
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ל דנה עזריאלי העושה נפלאות בחברה,לא פחות???!!!
    סגור
  • 10.
    קרן הנאמנות
    משום מה 27/06/2024 07:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המשקיעה בניהול נשי היא קרן נישה שלא מצליחה מי יודע מה
    סגור
  • 9.
    כתבה נפלאה
    מחצו את המנכלים 27/06/2024 07:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מחצו את המנכלים
    סגור
  • 8.
    לא יאמן
    ליהי 26/06/2024 20:34
    הגב לתגובה זו
    2 3
    שרק 4 נשים במשרות בכירות. בושה וחרפה
    סגור
  • 7.
    דינה
    פנינה 26/06/2024 20:10
    הגב לתגובה זו
    1 1
    אני עובדת אל על. דינה עילוי. לא במקרה ההצלחה
    סגור
  • ההצלחה של דינה שעשקו את הנוסעים במחירים הזויים זו האמת (ל"ת)
    דפנה 27/06/2024 07:18
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • נכון מאד. אל על ניצלה את המצב בו נמצאת המדינה.
    פלג 27/06/2024 12:22
    הגב לתגובה זו
    1 0
    למעשה חברת אל על הינה כעת מונופול, כי אין לה מתחרות, עקב המלחמה הקשה. היא העלתה מחירים בלי הכרה, וניצלה ניצול ציני את המצב. לא הוגן כלל. יתכן שגם לולא המלחמה, אל על היתה מצליחה להשתפר, אבל אין ספק שחוסר תחרותיות, מביא להעלאת מחירים. זה קורץ מאד, כשאתה לבד בשטח.
    סגור
  • 6.
    מאד מעניין
    חיימון 26/06/2024 19:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זה לא מישרי כנראה
    סגור
  • 5.
    נהדרות
    סער 26/06/2024 19:29
    הגב לתגובה זו
    0 3
    חבל שאין הרבה יותר נשים
    סגור
  • 4.
    תפסיקו כברעם הנסיון להדרת גברים (ל"ת)
    *** 26/06/2024 19:26
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 3.
    הלוואי עוד ועוד
    ניהול נשי מנצח 26/06/2024 19:04
    הגב לתגובה זו
    1 3
    ניהול נשי מנצח
    סגור
  • בקרן הנאמנות
    חוץ מאשר 27/06/2024 08:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בנושא
    סגור
  • 2.
    כותרת יפה, נהנתי לקרוא את הכתבה (ל"ת)
    אנונימי 26/06/2024 18:53
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 1.
    תורפז
    חברה נהדרת תורפז 26/06/2024 18:47
    הגב לתגובה זו
    1 1
    חברה נהדרת תורפז
    סגור
  • 10
    תורפז 27/06/2024 08:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אך נידרשת סבלנות למרות הרכישות הלא נפסקות
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות